PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : post savunması

MasterCoach
05-29-2007, 01:49 PM
Pivot savunmasının bence temelidir.Yarım önden almak rakip takımın pivotuna pas gelmesini engellemek amacıyla yapılır.Doğru yapıldığı takdirde çok faydalıdır.Post'ta asıl amacımız oyuncuyua top aldırmamaktır.Topu aldırdıysak şimdi amacımız onu 3'lü tehdit pozisyonuna sokmamaktır.Pas,şut veya dribbling şansı vermememiz lazım.Faul çizgisine doğru vereceği paslarda büyük tehlike oluşturmaktadır.Bu tür durumlarda rotasyonu sağlamak gerçekten zordur ve büyük tehlikelere yol açabilir.Bunları yaparken de faul problemine de dikkat etmek gerekir.Özellikle hook shootları iyi olan post oyuncularında ilk amaç kesinlike topu aldırmamak olmalı...

Her zaman istediğimiz savunmayı yapamayabiliriz.Hİgh post'ta oynayan oyuncuları yarım önden alamadıysak arkadan savunmayı tercih ederiz.Bu savunma da high post'ta oynayan oyuncunun yüzünü çembere dönüp şut şansını bulmasını engellemeye çalışırız.High post'ta topla buluşan oyuncu yüzünü çembere döndüğünde fazlada ağzının içine girmemek gerekir...Savunmada acelecilikle çabukluğu karıştırmamak çok önemlidir.

AnL
05-29-2007, 03:23 PM
gerçekten saolun gzl bilgiler arkadaşımın ihtiyacı olcak onda siteyi önerim hemen gerçi ben eski üyeyimde yeniden üyelik aldık beni tanıyan biLir :)

Red_Auerbach
05-31-2007, 12:27 AM
Özellikle hook shootları iyi olan post oyuncularında ilk amaç kesinlike topu aldırmamak olmalı...

Evet çengel atış yapabilen bir oyuncu top ile buluşup o atışı yaparsa savunma şansımız neredeyse sıfır konumunda oluyor. Çünkü top ile çember arasına vücudu giriyor. Bu durumda savunurken yapabileceğimiz tek şey sıçrayabildiğimiz kadar yükseğe sıçramak ve şutunu kaçırmasını beklemek. Dolayısıyla çengel şut atabilen oyuncunun top almasını engellemeli ve olabildiğince gücümüzü kullanıp çemberden uzak tutmalıyız.

Teşekkürler...

-NmTd-
05-31-2007, 12:00 PM
Bu güzel bilgileri bizimle paylaştığınız için teşekkür ederim.

McGokhan
06-11-2007, 09:19 AM
Paylasim İçin Tesekkürler..;)

serkan
06-20-2007, 02:38 AM
post oyuncularını savunmak,öncelikle post oyuncularının olmalıdır.savunma düzeninizde switch sürekli kullandığınız bir opsiyon ise sizi kötü anlar bekleyecektir.p&r savunması çok önemli olacaktır.bu konu ne kadar geniş bir yelpaze bunu anlatmak için bu şekilde giriş yaptım.missmatch durumunda sizi kolay atış bularak morallenmiş bir post oyuncusu bekleyecektir.iyi seviyede oynayan basketbol takımları bunu ilk hücumda göreceklerdir.takımlarıma şu şekilde post savunması çalıştırıyorum.kuraları şu şekilde açıkladım.1.Kural:Eğer savunduğun post oyuncusu senden uzun ise önden savunacaksın(front defense)Post oyuncusu seal yapar ise atılacak lob pası help side pozisyonunda olan diğer low post defender engelleyecek.2.Kural:Eğer sen eğer sen rakip posttan uzun isen ***arkadan savunabilirsin.fakat topu low posttan uzakta almasını sağlayacaksın***3/4 savunacaksın ve gögsünün ortasına post oyuncusunun omuzuna yaslayıp pas kanalına elini sokacaksın.avuç içi topu gösterecek şekilde olacak.

beau_homme
08-09-2007, 02:10 PM
bilgi için teşekkürler herkese

arenasss
08-10-2007, 06:54 AM
paylasım ıcın tesekkurler