PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Rebounda Önemli Olan

nike
05-29-2007, 07:19 PM
Rebaund da en önemli olan iyi bir yer tutmaktır.Sıçrama 2. planda önemlidir.Topun potaya doğru olan hareketini hissedip yani şut atılacağını anladığımız an,Kafada oluşan hızlı bir hesap ile (bu hesabı alışkanlıkla kazanacağız tabi) Topun hangi yöne sekebileceği düşünülüp en yakın rakibimizi hemen arkamıza alarak dirseklerimizle topa hamle yapmasını zorlaştırıp vücudumuzla bir kale görevi görerek onu geriye doğru itmeliyiz.En sonuncu işimiz ise mükemmel tayming.

İşimiz Reboundu almakla sınırlı değil tabi iyibir reboundu tamamlamak için hemen hızlı hücum için ileriye koşan arkadaşımızı aramalıyız.Zaman burada çok önemli.İlk olarak reboundu kaçıran rakibimiz üzerimizi kapatmaya çalışacak veya hemen adam adama savunma ile bizi sıkıştıracaklardır.Reboundu alan arkadaşımız ilk olarak topu güvene aldıktan sonra hızlı hücum için ileriye çıkan arkadaşını gözetmeli.Bu arada Reboundu alan arkadaşımıza destek için mutlaka bir diğer arkadaş yakınlarında olmalıdır.

Kemal Başaran
06-04-2007, 07:49 PM
japonyada yapılan bir testte sağdan 3000 tane atılan şutun 2856 sinin seken toplarının sol tarafa düştüğünü tespit edilmiş..dolayısı ile rebound sezgisi olarak şutun atıldığın yönün tersine doğru yer almak ve rebound silindirine girilmesi gerektiği düşünüyorum..umaırm yararlı bir bilgi olur bilginize..

Kemal Başaran
06-04-2007, 07:53 PM
bu arada spın ve ilk pas ta çk önemlidir diye düşünüyorum reboundtan sonra

Cihan Türe
06-05-2007, 02:28 AM
Sanırım söylenmek istenen atılan şutun, atıldığı yöne değil de karşıya sekmesi.

coolboy_4192
06-10-2007, 02:31 PM
10 atıştan 7 si sekiyorsa zıt yöne genel anlamda şutun simetrisinde yer tutmak avantaj diyebiliriz hocam öyle mi?

asksal
06-10-2007, 08:56 PM
Rebounda bir önemli konuda topu asla ve asla aşağıya indirmemek.

Teşekkürler

serkan
06-11-2007, 01:18 AM
bir laf vardır rebound yüzmeye benzer.gözün kapalıyken yüzemezsin.Rebound çok kısa bir zaman ile basketbol için uzun sayılabilecek sürelerde oluşan bir temel tekniktir.Cümle anlatmak istediğimi karşılayamadı.şöyleki;6.25 atılan bir şutun reboundu ile 3 metreden atılan bir şut yada bir hook shoot ın reboundu aynı olmayacaktır.bu konuyu tartışmak lazım enine boyuna.Ayrıca bu atılan şutlar savunma ile mi yoksa savunmasız atış ile mi saptanmış.Bu araştırma sonucu olarak belirtilmemiş.Sanıyorum ki set shoot atılmış savunmacı olmadan.Benim bildiğim ve öğrettiğim doğru atılan her şut geri döner.

serkan
06-11-2007, 01:27 AM
bu konuda fikri sabit değilim ama araştırma sonucu net değil bence kriter nedir.Şutu atanlar hangi seviye oyunculardır.Tartışmak için soruyorum.