PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Dribbling ne kadar gerekli ?

MasterCoach
06-07-2007, 11:45 PM
Dribblingi oyuncularıma anlatırken sahada en iyi şekilde(hatasız) yapmanız gereken ama mümkün oluğu kadarda kullanmamanız gereken şeydir, diye anlatırım.Ben dribblingli hücum sistemlerini pek sevmiyorum.Oyuncularımdan mümkün olduğu kadar az dribbling yapmalarını isterim.Çok dribbling yapan oyuncuyu antrenmanlarda kenara aldığım zamanlar olmuştur.Hücumu sahaya dengeli yaymak ve topu hızlıca aktarmak için bence dribbling çok az kullanılmalı.Ben hep şunu söylerim yaptığınız her gereksiz dribbling savunmaya dinlenmesi için zaman bırakır...Dribbling olmadan screeni nasıl kullanıcaz diye sorduğunuzu duyar gibiyim..:)Ben toplu adama gelen screenleri pek tercih etmediğim için bu konuda pek bi rahatsızlığım yok:)

Red_Auerbach
06-07-2007, 11:58 PM
Biz lise'de antrenmanlarda dribblingsiz maçlar yaparak söylediğiniz gibi hızlı ve seri oyunumuzu geliştirmeye çalışırdık. Hatta bir keresinde antrenman çıkışı olayı abartmıştık. Spor salonundan çıkınca bir müddet okulun bahçesinde dribblingsiz maç yapmaya çalıştık. Tabi 15-20 cm'lik buz tutmuş zemin üzerinde bunu yapmaya kalkınca tahmin edebileceğiniz gibi buzda kayıp yere düşmekten yaptığımız tek şey kendimize eziyet olmuştu.

Teşekkürler...

burakwade
07-27-2007, 02:44 PM
arkadaşlar bn pek katılmıyorum bu gün bile nba da driblingsiz maç görebiliomusunuz eğer takımınızı sırtlıycak bi starınız yoqsa pas yaparak yani takım oyunu oynayarak sayı bulmak en iyisi olacaktır fakat elinizde bir kobe ,wade , yada t-mac varsa (lafın gelişi diorum yani yetenekli oyuncu dicektim ) ister istemez oyunda dribling olcaktır ayrıca alan savunması yapan bi takıma ya içeri direk pas atacaksın ya dış şut atacaksın yada dribling yapıp içeri yüklenceksin...

Neslihan A.
07-27-2007, 03:06 PM
Hücum oyuncusunun top sürmeyi dogru ve iyi yapması

1)topun hücum sahasına taşınmasına,
2)sayı atmak amacı ile potaya ve de özellikle ÜSK 'ye girmeyi,
3)birebir posizyonda S.O yu geçerek şut atmayı,
4)iyi pas verebilmek içinmüsait pozisyon oluşturmayı ,
5)top sürerek ÜSK ye dalıp SO nun bireysel yada tüm takım olarak savunma dengelerini bozmayı,
6)SO nun tuzak ve ikili sıkıştırmalarından kurtulmayı
7)oyunun sonlarına dogru hücum stratejisi açısından zaman kazanmayı saglayacaktır.

Bunların işıgında.Tpo sürme önemlidir ancak dogru ve iyi uygulandıgında.

MasterCoach
09-15-2007, 02:15 PM
arkadaşlar bn pek katılmıyorum bu gün bile nba da driblingsiz maç görebiliomusunuz eğer takımınızı sırtlıycak bi starınız yoqsa pas yaparak yani takım oyunu oynayarak sayı bulmak en iyisi olacaktır fakat elinizde bir kobe ,wade , yada t-mac varsa (lafın gelişi diorum yani yetenekli oyuncu dicektim ) ister istemez oyunda dribling olcaktır ayrıca alan savunması yapan bi takıma ya içeri direk pas atacaksın ya dış şut atacaksın yada dribling yapıp içeri yüklenceksin...

Dribblingsiz maç görebiliyormuyuz ?
-->Avrupa basketbol şampiyonasında ispanyayı izlemeni öneiririm..Zaten Hernandez kuşadasında bunun üzerine uzun uzun konuşmuştu...

Elbette katılıp katılmamak senin tercihin...Ama modern basketbolda dribbling'in pek yeri yok artık...

Onur
09-20-2007, 08:03 PM
çok önemli =) yani iki kelime

M. Sahin Kundakcı
09-22-2007, 12:15 AM
Dribblingi tek başına incelemek hata olacaktır. olaya 3 lü tehtid duruşundan başlamak gerekir ki bu basketbolun en temel hücum duruşudur. isminden anlaşılacağı üzre tehtid unsuru olan silahlarımız.
1- şut
2- pas
3- dribbling
basketbolun ana gayesi sayı atmak ve sayı yememektir. madem öyle sayı atabilmek için mümkün olduğunca fazla İYİ ATIŞ yapmamız gerekmektedir. bunun için elinde top bulunan ve 3 lü tehtit pozisyonunda duran bir oyuncunun ilk düşünmesi gereken sayı atıp atamayacağı olmalıdır. ve bir takım oyunu olan basketbolda ikincil olarak sayı atamayacagına kanaat getiren oyuncu sayı atabilecek hangi oyuncu vardır diye düşünmelidir buda yoksa sayı atacak oyuncu yada pozisyonu oluşturacak oyun adına yine pası düşünmelidir. bunun da gerçekleşemedigi noktada DRİBBLİNG önce iyi bir sayı atma imkanı yaratabilmesi adına kullanılmalı sonrasında iyi sayı atabilecek kişi yada oyunun oluşması adına kullanmalıdır.
Buradan anlaşılacağı gibi şut atmadan bir maç oynanamayacağı gibi dribblingsiz de oynamak imkanı yoktur fakat çagdaş basketbol hız ve gücün etkisinin doruga ulaştıgı bir noktada iken hızın en büyük kaynagı olan pas varken dribbling ile ugraşmak eski usül basketbol anlayışında diretmek demektir. kurallar açıktır dribbling bir oyuncunun son ihtimalleri içerisinde olmalıdır.

Mnb
09-29-2007, 12:55 AM
dripling ne kadar gerekli :
karşı potaya gidecek kadar:rolleyes: basketbol oynadıgının farkına varacak kadar:rolleyes:

vanguard
10-06-2007, 08:50 PM
dribling yapamayan oyuncu %100 şut atsın :D atan warsa tabi ::P