PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : O Benim Antrenörüm

ogün bülent
04-14-2008, 03:47 PM
sevgili arkadaşlar hayatımı yazıp sayfalar doldurmayacağım ama sizde basketbol aşık'ıysanız tutkunuysanız bana sadece 10 dakikanızı ayırmanızı isterim.
ben annesiz babasız bir yaşam geçiren hayatını basketbola adamış okulunu basketbol yüzünden bırakmış şu an hayatını müzikle zaman zaman'da antrenörlük yaparak geçindiren biriyim bakın size ne anlatacağım.
seneler evvel (15 seneyi geçkin) ben beyoğlu spor'a geldiğimde orada hayatıma etki eden 2 insan oldu bu iki insan iki ayrı karakter.
1. ahmet DEDEOĞLU antrenörümdü 2. ise s adında bir arkadaşım vardı diyeceksinizki ne alaka bakın size hayatınız boyunca unutamayacağınız ve herkeze anlatacağınız bir yaşam bir dram anlatacağım.
1.ahmet DEDEOĞLU :evet hocam bizi çalıştırdığında onda hemen dikkatimi çeken ilgilenmesi motivasyonu oldu çok yetenekli olduğu yerden tek adımda smac vuran düzgün stiliyle 3 sayı özelliği olan biriydim ama maçlarda bunu fazla gösteremiyordum istikrarsız bir oyuncuydum .
beyoğlu spor'a gelene kadar tekel,taç spor,dsi,karagücü(asker)formalarını giymiş askerlik sonrası beyoğluna gelmiştim ve hocamla tanışmıştım hocamın bana verdiği öz güvenle oynadım ve hocamla oyuncusu olduğum dönemlerde hayatımın en güvenli en mutlu anlarını yaşadım başarılı maçlar çıkardım ve birgün bende hoca olursam böyle bir antrenör olmalıyım dedim binlerce kişi zaten büyük basketbolcu olamayacak hayata atılacaktı o yüzden küfürle tokatla ezmeyle antrenör olunmayacağını bunun çocuklarda insanda kişilik özelliklerini bozacağını gördüm farkettim.
sonra hocamla öz fatih spor a ardından ben anadolu hisarına geçtim evet kısa bir zaman hocamla 1 2 sezon geçirdim ama hayatıma etki etti .
2:s evet s arkadaşım ahmet hocamın oyuncusu olarak beyoğlunda bizimle antremanlara çıkan benden yaşca biraz küçük bir arkadaşımdı ahmet hocamın takımda yerini alamıyor mücadele gösteremiyordu kişisel yetenekleri buna el vermiyordu ama oda basketbolu seviyor içinde olmak istiyordu fakat oyuncu olarak bizlerden ayrıldı.
seneler sonra ben anadolu hisarında 2 sene kaptanlık yaptım ardında yeniden tekele döndüm tekel de 14 sene olan aktif basketbol yaşantımı sonlardırdım 1999 da.
sevgili arkadaşlar birgün yolda giderken s gördüm sarıldık öpüştük nasılsın dedim iyiyim basketbol antrenörü oldum dedi A sınıfı belgem var (en üst seviye) mutlu oldum sonra yine onun öğrencisi olduğunu öğrendiğim benimde bu sezon yıldız takımını çalıştırdığım ayrıldığım marmara koleji genç takım antrenörü çok sevdiğim canım kardeşim ferdi afşaroğluda s çalıştırdığı takımında bir dönem oynamış ferdide ben tekelde oynarken takım akadaşımdı
( bağı kurdunuz umarım).
evet belkide sıkıldınız vaktiniz dar biliyorum peki bağlıyorum
genç takımda taç sporda oynarken anne ve babamın yanımda olmaması benimle ilgilenen kimsenin olmaması yüzünden okulu bırakmam basketbolcu olacağım diye liseyi bitirememem şu anda antrenör belgemi alamamam takım arkadaşım basketbolu oynamadan A sınıfı antrenör belgesi olması ve benim 14 sene lisanslı sporcu olarak hizmet ettiğim bu aşkta zaman zaman yenik düşmeme sebeb oldu ama beni birtek hayata bağlayan güzel insan beni anlayan sporcuya insana değeri önde tutan allah(c.c) korkusu olan hocam Ahmet DEDEOĞLU hocam oldu onunla hayata güvenle bakıyorum onlarca konser tv programlarım oldu basketbol adına çocuklarımıza birşeyler vermeye çalışıyorum bunlara öz güvenime en çok katkısı olan ise ahmet hocam olmuştur .
bu bağlamda
hocam bana diyorki bülent beğendinmi meltem tv deki programı nasıldı oğlum neden yorum yazmıyorsun diye sorar bana .
Hocam seni öyle bir yere koymuşumki senin yerini o kadar iyi biliyorumki size kıyamıyorum sizi tanımıyorlar bilmiyorlar hep insanları sevmeniz maddiyata değer vermemeniz yüzünden kıymetiniz anlaşılmıyor sizde kulisler yapsanız onu ötekine vurdursanız, onun bunun hakkında sallasanız, insanları arkasından vursanız değerli olurdunuz.
neler gördüm hocam neler o yüzden siz hocaların hocasınız ve sizi gerçekten iyi bir takımın başında( 1. ligde 2. ligde )ve büyük bir tv kanalında görmek istiyorum.
böyle güzel gülmek o sevgi dolu gözlerle bakmak kırmadan anlatmak sade temiz tam yerinde analizlerde bulunmak varsa bir örneğiniz buradan bana arkadaşlar var desin .
üzgünüm hocam ama çokta mutluyum üzgünlüğüm neden buradan gençlere ders olsun mutlaka okusunlar benim düştüğüm garip hale düşmesinler basketbolu kör hocalara bırakmasınlar sevgi dolu hocalar olsunlar sizin gibi benim gibi zaten sizden bana hiç fark yok
demem odurki belki bu yazımı okuyan genç kardeşlerim olur mutlaka okuyun hocalarınızı unutmayın ve basketbola sevgiyle emek verin herşey insanlıktan geçiyor insan olmamışsın neye yarar ve yakınınızdaki değerleri yanınızda diye gözden kaçırmayın.
hani derlerya göz kirpik'e yakınmış ama göz kirpik'i görmezmiş öyle değilmi bakın bakalım kirpiğinizi karşınızda ayna olmadan görebilecekmisiniz ama size emek verenleri aşık olduğunuz basketbola emek verenleri unutmayın hoşca kalın sevgiyle kalın hakkınızı helal edin.
ahmet hocamı bırakmayın sonuna kadar hep yanında olun yakınında olun öğrenin yapabileceğiniz birşey olursa sonuna kadar yapın .
basketbol antrenörlüğü oynamadanda olunur lafım kimsye değil' ama insanlık herkeze nasip olmaz umarım hekez nasibini alır.
aciz bir basketbol sevdalısı: ogün bülent görgün

Ahmet Dedeoğlu
05-01-2008, 12:26 AM
25 yıldır bana olan sevgin,inancın,saygın ve sadakatinde en ufak bir sapma olmadı.Ne diyeyim Bülentçim.Allah razı olsun.Bu güzel düşüncelerin için çok teşekkürler.İnşallah senin oyuncuların da sana karşı ömür boyu,bu bana beslediğin hisleri ve düşünceleri beslerler.Çok ama çok değerli bir insansın.Antrenör,sanatçı kimliklerinde başarıların; ince,sevgi dolu hassas kalbin ve sağlam karakterinle aslında sen genç oyuncu ve antrenörlere çok güzel bir örneksin.Burda sana ilk defa söylüyorum.Yüzüne karşı söyleyemem çünkü.Marmara kolejinden oyuncuların gerek msn' de gerekse facebook ' da senin için o kadar övgü ve sevgi dolu sözler söylediler ki bana, inan seninle gurur duydum ve senin adına,aynı zamanda kendi adıma çok mutlu oldum.
O; üstün yetenekli,yıldız basketbolcu adayı sevgili oğlun Burak'a da sana da
sonsuz mutluluk,huzur,sağlık ve başarı dileklerimle..
Ve de en içten sevgilerimle..
Ahmet Dedeoğlu

ogün bülent
05-02-2008, 01:19 AM
canım hocam rabbimden dileklerimden biri sizinle aynı atmosferde bir takım çalıştırmak ve o takımla başarıya koşmak sizin sağ kolunuz olmak belki geceleri uyumamak ama çocuklarımızla çalışarak başarıya koşmak.
o zaman sizi ve kendimi daha iyi ifade edeceğim o zaman taşlar oturacak ve sevgi bilgi basketbolcu bizde yeşerecek .
herşeye rağmen şu andada eski bir oyuncunuz bir çocuğunuz gibi her an her dakika sizden gelecek bir kelimede anında yanınızdayım her zaman eminizdeyim bunu bilmenizi isterim sizinde dediğiniz gibi insan yüzüne konuşamıyor sevgiyi saygıyı anlatamıyor ama bu tarifsiz bu birdaha ele geçmez bir sevgi.
tüm çocuklarımda hocalarının kıymetini bilsinler heleki o insan gönlünle hareket ediyosa .
hocam burak ellerinizden öper birgün sizinle tanıştırmak istiyorum kısmet olmadı bir türlü sizden çok güzel şeyler alacaktır biliyorum bu sene beykozlu oldu yıldız ilk senesi ve sizin eski kader birliği yaptığınız hakan yavuz hocamızın artık bünyesinde güzel hocalara emanet ettim aziz hocam, fatih hocam ve baş antrenörleri hakan yavuz hocam artık burakın ailesi herşeyi' bizlerde takip ediyor ve tüm çocuklarımıza dua ediyoruz sevgili hocam sizinle yolda yürümek bile güzel bir zevk bir özlem ki basketbolcunuz olmak ahhh hocam ahhh çocukların gençlerin size ihtiyacı var bunu unutmayın sonsuz sevgilerimle....

freedom
05-11-2008, 06:00 PM
oo benim de antrenörümm=) hala basketbol oynuosam AHMET DEDEOĞLU'nun sayesindedir. güvenimin tekrar gelmesinde hocamla yabmıs olduğum idmanların katkısı müthiştir... iyi ki varsın hocam iyi ki sizi tanıdım bu güzel site içinde cook saolun ii çalışmalar...

mkemalsafci
05-11-2008, 08:00 PM
Basketbolda bugünlere gelmemdeki en büyük pay sahibi...
Bir basketbolcunun teknik özelliklerinin yanında iyi bir insan ve iyi bir kişiliğe sahip olması gerektiğine inanan,kalbi basketbolla atan, hayatımdaki önemli insanlardan birisi..Ahmet DEDEOĞLU..Şükürler olsun ki Allah'ım sizin gibi biriyle tanıştırdı beni.Herşey için çok sağolun Hocam..
Tekrar çalışmak ve görüşmek dileğiyle...

ilker Terzioglu
05-19-2008, 12:48 PM
Ahmet Hocayla beraber çalısma sansım olmadı ama azda olsa nasıl bir insan oldugunu biliyorum.İyiki ahmet hoca varmış diyorum.

azizcan
05-29-2008, 01:26 AM
Bülent hocam,sizde Ahmet hocam gibi mukemmel bi insansınızki hocanızın degerini bilmiş onu unutmamışsınız emin olun bu herseyden onemli iyikide su siteye uye olmusum sizin gibi Ahmet hocam gibi mukemmel kişilikte insanlarla tanısmısım.

ogün bülent
05-29-2008, 02:30 AM
azizcan sağol sizleri gördükce umutlarımız yeşeriyor sizlere bu sevdamızı zamanı gelince tamamen devredeceğiz ve gözümüz arkada kalmayacak çünkü pırıl pırıl gençlerimiz geliyor rabbim sizlere sağlık,şans,başarı versin sevgilerimle....

SG13
06-07-2008, 08:05 PM
ahmet hocayı tanıdıktan sonra herkez anlar ogün hoca'nın ne demek istediğini ...:)

whynot1
06-07-2008, 11:48 PM
Bu forumdaki dayanışma , yardımlaşma gerçekten çok güzel.Ahmet hocanın gerçekten mükemmel bir insan olduğuna inanıyorum...

Teşekkürler...Herkese teşekkürler...

YuSa
06-09-2008, 02:26 PM
Yazıdan cok etkılendım tşkrler..

cagla_botas
06-18-2008, 12:34 AM
Gerçekten çok güzel yazmışsın.. öncelikle böyle bir yazı yazdığın için çok teşekkür ediyorum.. Ahmet hoca'yı şuana dek hep uzaktan takip ettim.. yazılarını okudum.. yeri geldi hepsini uyguladım.. gerçekten benim de düşüncelerim onun çok iyi bir insan olmasından yana.. iyki varsın hocam.. iyki seni tanıdık..:)

BüŞrA
06-23-2008, 10:54 PM
O bence bütün Potaforum'cuların antrenörü:) yazdığı yazılar,verdiği öğütler o kadar anlam içeriyor ki, içten bi hırs veriyor insana :) hocam takımınızın neden şampiyon olduklarını anlıyorum. nasıl Türkiye Fatih Terim'in oyuncularına verdiği desteklerle, öğütlerle son ana kadar mücadeleyi hiç bitirmeyip,hep hareket halinde olduysa; sizde bize verdiğiniz destekler,oyuncularınıza vermiş olduğunuz taktikler ile içimizde hep bi hırs oluşturuyorsunuz ve kazanmak için o oyuncu herşeyi yapıyor... Beni hiç eğitmemiş olsanız bile yazılarınızdan o kadar güzel şeyler öğreniyorum ki sanki sizinle yıllardır hep basketbol oynamış gibiyim. Zaten beni eğiten de sizin öğrenciniz. o yüzden Sünbül hocamın da o süper hareketleri kimden öğrendiği belli. iyiki varsınız hocam...:)
ayrıca yazı Müthiş ;)
saygılar...

KG#5
07-09-2008, 02:55 PM
merhabe bende yeni bi üyeyim siteniz harika ahmet dedoğlu çok sevdiğim bir kişiliktir

arda15
07-14-2008, 03:25 PM
bende inş. ahmet hocanın öğrencisi olmak için çalışcaö seçmeye gidicem vede gerçek basketbolumu oynayıp ahmet hocanın öğrencisi olucam vede nasıl bi hoca nasıl bir insan olduğunu anlıycam aslında anladım gibide herkeze yakın süper kişilikli bi insan ben şuana kadar türkiyede düzgün kişilikli bi kaç hoca biliyorum yani haklımıyım acaba tabikide bütün hocalarımız oyun bilgisi olarak falan çok ii ama insanlık olarak nasıllar onları tam bilmiyoruz tabi

SG13
07-26-2008, 03:39 PM
çok güzel diyaloglar :)

IVERSON
08-06-2008, 05:44 PM
ahmet hocam ben bir kulüpte oynamak istiyorum yaşım 15 boyum 1.90 istanbulda oturuyorum daha önce hiçbir kulüpte oynamadım ama basketbol tecribem var

kaan
08-06-2008, 06:27 PM
potaforum seçmeleri vardı keşke katılsaydın.

MehmetKeskin
08-07-2008, 12:45 PM
sayın ogün bülent görgün bizim marmara yıldız takım hocamızdı.. kendisi bizim için müthiş bir abi iyi bir babaydı.kendi hocası olan sayın ahmet hocaya beslediği duygiyi duyguların çoğunu bizde ona besliyoruz.şuan takımımızda olmamasına rağmen bülent abinin kulaklarını çınlatıyoruz ve kendisini çok seviyoruz.Ahmet hocanında saygı değer bir kişilik olduğunu biliyorum.Ve hayatta bülent hocamıza başarılar dilerim.inşallah daha sağlıkı bir ortamda tekrar çalışırız.
Mehmet KESKİN

ogün bülent
08-07-2008, 07:41 PM
Mehmetim özledim sizleri sağol bitanem harika bir forvet yetiştirdim seni' son maçlarda 10 sayının üzerlerine çıktın cesaretin basketbol sevgin sevecenlliğinle gönlümde he zaman yerini aldın.
inşallah birgün yemiden yan yana olmak dileklerimle gözlerinden öpülyorum ayıca güzel duyguların için teşekkür ederim sağ forvetim benim ....