PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 2 ye 2 şut engelleme ( Close out/Kapama )

Ahmet Dedeoğlu
04-25-2008, 04:48 AM
[Only Registered Users Can See Links] 2'ye 2 ŞUTU ENGELLEME (CLOSE –OUT)Kaynak:Aydın ÖRSKategori:SavunmaAmaç:Bireysel ve takım savunma tekniğini geliştirmek.Oyuncu sayısı:Tüm takımSeviye:12 ve üstü her yaş grubu.Açıklama: Diagram 1 Bu çalışmada ilk bölüm yarı sahada topa göre pozisyon, yardım ve adamına geri dönüş (RECOVER), şutu engelleme close-out, tam sahada ise hücumdan savunmaya çabuk geçiş ve geri koşma (DEFENSIVE TRANSITION) çalışılır. Top antrenördedir ve oyuncular topun bulunduğu pozisyona göre, açık ya da kapalı (top tarafı) stance pozisyonunda olurlar. Antrenör birkaç kere pozisyon değiştirdikten sonra pası verir. Pası alan oyuncu 1’e 1 oynayarak içeri penetre eder. Yardım tarafı oyuncusu bu penetreye yardım eder ve atılan pasla beraber kendi oyuncusuna döner. Bu safhada en önemli nokta ‘close-out’ yani toplu oyuncuyu şut atmaktan caydırmaktır. Şut atıldıktan sonra hücum oyuncuları mutlaka rebounda girmeli ve savunma oyuncularının box-out yapmalarına zemin hazırlamalıdırlar. Alınan rebound’tan sonra hücum oyuncuları çok çabuk savunmaya geçerler ve çalışma tam sahaya taşınmış olur.Kaynak: [Only Registered Users Can See Links] ([Only Registered Users Can See Links])
[Only Registered Users Can See Links] 2Diagram 3Diagram 4[Only Registered Users Can See Links]