PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Paraşütünüzü kim hazırlıyor?..

Ahmet Dedeoğlu
04-28-2008, 03:39 AM
Aşağıdaki öykü,çok sevdiğim İhlas Kolejinin lise müdürü sevgili Hamdi Özakay tarafından bana mail ile gelmiştir.Arasıra siteye girip öyküleri ve yazıları da okuyormuş.Maili olduğu gibi aşağıda yayınlıyorum.

Kıymetli ağabeyime;

Ahmet Abi, programın için tekrar tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum. İnan seni ekranda görünce çok mutlu oluyor ve seviniyor, tanıdığım herkese anlatıyor ve tavsiye ediyorum. Aşağıda güzel bir anekdot var. Tam basketbol için gibi geldi bana. Yardımlaşma olmazsa veya diğer sporcular ve antrenörler olmazsa yıldız sporcu olunamaz. İnşallah faydalı olur.
Abi tekrar başarılarının devamını diliyor, selamlarımı sunuyorum.
Selam ve dua ile… Allaha emanet ol.

Hamdi Özakay
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Charles Plumb Vietnamda uçmuş,ABD Hava Harp Okulu mezunu bir pilottu.
Savaş sırasında yaptığı 75.inci uçuşta ,yerden havaya atılan güdümlü bir füze tarafından vuruldu.Derhal kendini fırlatıp paraşütle bir ormanın içine düştü.Kısa bir sure sonra DA Vietkonglar tarafından yakalandı ve tam 6 yıl Kuzey Vietnamda esir olarak tutuldu. Bugün Charles Plumb yaşadığı bu tecrübe hakkında insanlara ders vermektedir.

Bir gün Charles ve eşi restoranda yemek yerlerken bir Adam masalarına yaklaşır ve şaşkınlık içinde çığlık atar:

-Aman Allahım ! Sen Plumb'sın .Vietnamda jet pilotuydun ,Kitty Hawk havaalanından.Uçağın düşmüştü!

-Evet AMA sen nereden biliyorsun bunu ? Der Eski pilot Plumb

-Biliyorum çünkü uçuş öncesi senin paraşütünü ben hazırlamıştım.

Plumb hayretler içindeydi.Adam elini Plumbun omuzuna atar:

-Anladığım kadarıyla paraşüt işe yaramış

Plumb evet anlamında kafasını sallar.Eğer işe yaramasaydı şu anda burada değildim.

Plumb o gece ,restoranda masaya gelen adamı düşünmekten uyuyamaz.
Savaş sırasında çoğu kez gördüğü bu adamla bir kez olsun konuşmadığını düşünür.Çünkü o bir savaş pilotu,adamsa paraşüt hazırlayan basit bir Askerdir sonuçta.
Oysa o asker ,uzun tahta bir masada saatlerini harcayarak ,dikkatle katladığı paraşütlerle ,her seferinde hiç tanımadığı bir insanın kaderini ellerinde tutuyordu.

Bu olaydan sonra verdiği derslerde Plumb dinleyicilere hep aynı soruyu sormaya başladı:

Paraşütünüzü Kim hazırlıyor?

Tüm hayatı boyunca ihtiyaç duyduğumuz her şeyi bir başkasının hazırladığı biz modern dünyanın insanlarına sorulabilecek en anlamlı Sorulardan biri de bu belki de....

Yaşamaya devam etmemizi sağlayan sayısız paraşütler var hayatımızda,her defasında bir başka insanın bizim için hazırladığı ,maddi paraşütler,manevi paraşütler,duygusal paraşütler,ruhsal paraşütler......

Sahip olduğunuz en büyük yeteneği Kim kazandırdı size ,veya düşünce yapınızı Kim şekillendirdi?

Kimler size moral Verdi zor zamanlarınızda ya da hayata dair manevi değerlerin farkına varmanızı kimler sağladı?

Hayatınız boyunca paraşütünüzü hazırlayan kimlerdi? İşte onlar hayatımızı borçlu olduğumuz insanlardır.

Peki siz kimlerin paraşütünü hazırlıyosunuz? Düşündünüz mü?

Kemal Başaran
04-30-2008, 05:32 PM
Kesinlikle hocam bu hikayeden sonuçta dostluk kavramı ön plana çıkıyor.İnsanın yanında var olam toplum içerisinde öven başbaşayken hatalarını söyleyen birisi olması çok önemli.Hatalarını gördüğünde dur diyebilen gittiğin yolun doğru olması için çaba sarfeden ve bunun için kendini ortaya koyabilen yürekli insanları pek göremeyiz zaten.Ama onlar bir şekilde belli ederler kendilerini ve biz er yada geç onlara minnet borçlu olduğumuzu biliriz..Çok güzel bir paylaşım olmuş bizde hayat vasıtası ile inşallah insanlara faydalı olan kullardan oluruz.Tek temennimiz budur hocam.Saygılarımla..

whynot1
05-05-2008, 06:46 PM
Maçtan gelince okuyacagım hocam...Ama güzel bir yazı oldugundan şüphem yok :)

ogün bülent
05-06-2008, 04:38 PM
hocam eskiden paraşütler'de el emeği göz nuru vardı hayat kurtaracak, hayata etki edecek kadar sağlamdı .
malesef şimdi işin ehli olmayan insanların yüzünden ne değerler kayboluyor ne yetenekler göz ardı oluyor çocuklarımızın, nicelerimizin hayatı paraşütle değilde pamuk ipliğiyle korunuyor o yüzden tecrübeye insanlığa emek veren değerlere sahip çıkarsak birçok değerleri kazanmış hem spor, hemde sosyal yaşama sağlıklı bireyler yetişmesine vesile oluruz kanısındayım.
sağlam halka yıpranır ama kırılmaz o emekle ,senelerin tecrübesiyle ,dürüst bakışla sağlam kalır yapmış olmak için yapanlarda birgün yüzüstü çakılır' ne kimseye faydası olur nede kendine yer bulur, maddiyattan bir süre nemalanır eninde sonunda aşşağıya çakılır .
bu yaşanmış hikayedeki gibi hem emek veren mutlu olur hem kurtulan başaran ahdıvefalı değer bilen olur.
umarım herkez gerçek değelerin hakkını verir 'değerler yeini bulur GEÇ OLMADAN sevgilerimle .
seni seviyorum hocam...