PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : İlkokullara kapıları açalım-Cavit Altunay

Ahmet Dedeoğlu
05-02-2008, 03:36 AM
İLKOKULLARA KAPILARI AÇALIM.....

İlk okullara alt yapı lig kapılarını açalım.
Öncelikle, yapılacak değişiklik kurallara aykırı değil. Şu anda okullar Kulüp kurup liglerde zaten oynamakta. Benim önerim bir sürü formaliteyi kaldırıp yüreklendirmek. Hepsi bu….

Türkiyede 73.000 ilkokul var. Sadece yüzde 10u okul bölge müsabakalarına katılsa bakın neler olacak.7.300 x 2 x 2: 29.200 yeni takım görecegiz.

Dikkatinizi çekerim. Neredeyse Türkiyede toplam lisanslı basketbolcu kadar. Her okulun 2 kız, 2 erkek takımı olacak. Küçük ve Yıldız kategorisinde.

Toplam 438.000 lisanslı basketbolcu.

Bir de, 2-3 yaş küçükleri de hazırlamak lazım. Yani, 1 milyon olacak bu sayı. En geç 10 senede de 5 milyon lisanslı basketbolcu. Bir gün, lisans adedi 5 milyon olacak. Fakat gene bu sistem ile….

Benim önerim, bir an önce yapılsın. Yüzlerce yıl beklenmesin. Zaten, bu rakamlara ulaşan ülke ABD ( 11.5 milyon lisanslı ) Sistem bu. İlkokul, Lise, Üniversite.

Ekonomik boyut da enteresan galiba. Her oyuncu 2 eşofman, 2 takım forma, 2 ayakkabı, 5 çift de çorap ister. Kaç fabrika kurulacak bir düşünün. Kaç işsiz evine güler yüzle dönmeye başlayacak. Spor Akademileri diplomalı işsiz yetiştirmeyecek artık….Bu ayıp bitecek.

Gişe hasılatı sıfır olan basketbol, para kazanmaya başlayacak. Her oyuncunun 10 arkadaş, akraba taraftarı her zaman vardır. Her okul 60 seyirci getirecek. Bu 40-50 milyon seyirci eder. Tribünler dolar. İşte, o zaman sponsorlar gelecek basketbola. Taşıma su ile değirmen dönmüyor. Bu işi ciddi olarak bir daha düşünmek lazim….

Ama, “ küçük olsun, benim olsun “ denirse…. Bize pes demek düşer. Cavit ALTUNAY Kimdir?1930 Orenburg-Rusya doğumlu Cavit Altunay Türkiye’nin en önemli basketbol antrenörlerindendir.1954-1978 yılları arasında (kısa aralar vermesine rağmen) 24 yıl boyunca Galatasaray,İTÜ,Beyoğluspor ve Beşiktaş kulüplerinde antrenörlük yapmıştır.Ayrıca Genç ve A milli takımlarımızda görev almıştır.Bugüne kadar çeşitli sporcu ve antrenörlerin yetişmesine katkıda bulunmuş değerli basketbol adamı halen özel fundemantal dersleri vermekte ve yayımlayacağı kitabının derlemelerini tamamlamaktadırKaynak : [Only Registered Users Can See Links]