Orijinalini görmek için tıklayınız : Savunma Basamaklari.
serkan
06-10-2007, 04:13 AM
DoĞru Savunma Basamaklari
1-Şut SeÇİmİ(shoot Selections)
2-gerİ KoŞma
3-topu Durdurma&stance
4-topa Baski
5-pas Aldirmama(deny&cut Defense)
6-forvette Ortadan Yenİlme
7-pasa Baski
8-pİvot Savunmasi
9-Şutu Zorlama
10-box-out&rebound
Bu Prensİplerİn AntrenÖr ArkadaŞlara Yararli OlacaĞina Emİnİm.bu ÇeŞİt Bİr Çok Prensİp Basamaklamalari GÖrdÜm Farkli Farkli.bu Benİm GÖrdÜĞÜm Ve En İyİ Şekİlde AnlatilmiŞ Zİncİrdİr.bu Basamakla Çetİn Yilmaz Hocamin Yillar Öncekİ Bİr PaylaŞimindan Alintidir.teŞekkÜrler.
asksal
06-10-2007, 09:00 AM
Paylaşım için teşekkürler...
yasin
06-10-2007, 04:22 PM
evet hocam sağol paylaşımın için serkan
baris12
06-11-2007, 04:00 PM
paylaşım için teşekkürler
uluturk
06-13-2007, 02:53 PM
sağol paylaşım için..
Kemal Başaran
06-15-2007, 07:36 PM
özlelikle topsuz adama pas aldırmama baskısı ve o durumda olası dribling yapıp içeri penetre eden adamı kapama yani help and recover gerçekten çok önemli bu birazda oyuncunun hisleri ve zamanlamasıyla ilgili ama savunma için şunu söyleyeceğim..SAVUNMAYI SEVİN ÖRNEĞİN GUARDINIZ BİLSİNKİ BENİM SAVUNDUĞUM ADAM BENİ GEÇERSE BENİM FORVET ARKADAŞIM ONU TUTAR VE FORVET ARKADAŞINIZDA BİLSİNKİ BEN ONUN ADAMINI SAVUNMAYA ÇIKTIĞIMDA BENİM GUARDIMDA BENİM ADAMIMI YER BİTİRİR..GÜVENİN ARKADAŞLAR BİRBİRİNİZE VE savunma yapmayı SEVİN ÇOK SEVİN..
ersan ilyasova
06-20-2007, 02:59 PM
benim savunmam genelde topsuz adama daha fazla pes ettiriyo ancakdiğer savunma toplu adama pek fazla yaramıyo çok i bir paylaşımolmuşserkan sağol
Ahmet
06-20-2007, 04:28 PM
Paylaşım ve Açıklamalar gayet güzel. teşekkürler.
paylaşım için sağol çok güzel ve bilgili olmuş eminim ben ve diğer üyeler için yararlı ve bilgilendirici bi paylaşım olmuştur. :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
dipacifes
07-21-2007, 10:56 PM
teşekkürler:D
serkan
07-27-2007, 12:21 PM
arkadaşlar anlaşılmayan terimler yada burada anlayamadığınız,eksik anlatılmış olduğuna inandığınız prensipler var ise buradan iletişime girebiliriz.teşekkürler
14emre14
08-02-2007, 03:32 PM
Ben Basketbolu Seven Bİr Çocukgum Ve Heer Zaman Savunma Yaparken Block Basimaya ÇaliŞiyom Ve MaÇta Da HÜcÜm Yaparken Heran Block Korusu İle YaŞiyom Sİzce Ne Yapmaliyim?? Sİzlerİ Abİlerİm Olarak GÖrdÜm Ve DaniŞtim LÜtfen Cvplarinizi Beklİyorum
serkan
08-02-2007, 10:20 PM
ted in geçen sezon ki guardı 164 cm idi. hatırlarsın sende.basketbolda vücudunu tanımak ve yapabileceklerin doğrultusunda bir oyun anlayışı yaratman yada başlangıçda modelleme yapabilirsin.buna göre hızınla yada belkide şut mesafene dikkat temeli.bence de blok yemmek için atışını değiştirirsen o zaman kaybeden olmaya başlarsın.ayrıca blok yiyerek de nasıl kurtulacağını öğreneceksin.başlangıçta seni sıkann bu durum senin cesaretine ve vazgeçmemene bağlı olarak gelişecektir.fake leri çalışman ve de pas yeteneğini de arttırman sana oyununun gelişiminde faydalı olacaktır.umarım yararlı olur.
14emre14
08-07-2007, 03:03 PM
paylaşımın için saoğl güzel olmuş:D
Çağatay#12
08-07-2007, 09:46 PM
güzel paylaşımlar sağolun
arenasss
08-08-2007, 11:15 AM
paylasım ıcın tesekkurler emre arkadasım hıc blok yememıs olan bır basketbolcu tanıyomusun bence savunmadayken blok yapmaya calısmak senın ıcın ıyı bır sey ama bloktan korkmak ıcın aynı seyı soyleyemeyecegım yanı dıcegım okı bloktan korkma oda basketbolun bır guzellıgı
allen_eminhan
08-12-2007, 04:40 PM
evet yorumlar ve paylaşım çok güsel teşekükürler
Sedağ
09-19-2007, 05:56 PM
Blok yemek değil de blok yapmaktan korkuyorum ben=S
Bir kere -yani ilk maçımda- blok yapayım derken kızın burnunu kırmıştım. Tabii sonra teknik faulu yedik. O olaydan beri bloğa kalkmamaya çalışıyorum.
Savunma iyidir, paylaşımlar için teşekkürler=)
Ahmet Dedeoğlu
10-20-2007, 02:16 PM
Sevgili Taylan hoca'nın belirttiği ilk dört maddenin hepsi savunma transitionunun bir parçası..1-Shot Selection.Yani en yüksek yüzdeyle şut atmak.Burda hem Shot Selectionun açılımını hem de İYİ ŞUT'un tanımını yapmakta yarar var:
A-Şutu atacak oyuncu,her zaman attığı ve soktuğu yerden atıyorsa..
B-Force etmiyorsa,yani el üstünden,nerdeyse potayı zor görerek atmıyorsa..( İstisnalar kaideyi bozmaz.)
C-Attığı şutun gireceğine inanıyorsa..
D-Pota altında daha boş pozisyonda adam yoksa.Yani en garanti şut,potaya en yakın boş adamın attığı şut prensibi geçerli burda..
E-Hücum ribaundunda arkadaşları varsa..
İşte bu durumlarda atılan şut iyi şuttur..Kaçsa bile iyi şuttur..Sağlık olsun,bir dahaki şut girer..
Bu durumların oluşmadığı şutlar kötü şuttur..Shot Selection yanlış seçilmiştir..Girse bile kötü şuttur..Girdi diye çok sevinmemek,kötü alışkanlıklara alıştırmamak lazımdır oyuncuları..Hatta bu kötü seçilmiş şutlarla zor bir maç kazanılırsa,o zafer sarhoşluğuyla havalara girmeden,oyuncularımıza "Kazandık ama,işte Allah yardım etti,belki de o kadar güzel mücadele ettik ki Allah emeğimizin karşılığını bu kötü seçilmiş şutlarla yakmak istemedi,eğrisi doğrusuna denk geldi,yoksa bu bir daha ki sefere de kazanacağımız,ve bu kötü seçilmiş şutların gireceği anlamına gelmez,vs." gibi hem motive edici hem de yanlışlara alıştırmayan konuşmalar yapmak lazım.
2-Geri koşma,olayında,Hücum takımınız şut atarken,zaten üç buçuk adamınız,hadi üç diyelim,hücum ribaundunda olmalı.Topa yakın ribaund,Orta ve uzak pozisyonlarda ribaund kovalanmalı.( Ribaund üçgeni ).Hücum ribaundu,hücum setinin bir parçasıdır.Şut atan oyuncunuz,önce serbest atış çizgisi civarına düşebilecek uzun ribaundu kovalayıp sonra süratle geri koşmalıdır.Bir de yanlış ve çok eski bir anlayış var.Uzunlar ribaunda girecek,kısalar geri koşacak diye..Uzun adam dışarıdaysa o geri koşacaktır.Kısa adam içerideyse o ribaunda girecektir..Rakip savunma ribaundunu alırsa,en yakın bir veya iki adam topa baskı yapacak ve ilk pasın çabuk verilmesini önleyecek o sırada diğer oyuncular geri koşmuş ve yerlerini almış olacaktır..İlk pas verilirse ve driplingle topu ilerletiyorlarsa,o zaman 1 veya 2 numara ( hangisi topa yakınsa ) topa baskı yapıp driplingi ortadan kenara doğru yönlendirecektir.Diğeri süratle geri koşacaktır.Topun ilerleyişini durdurmak,önünü kesmek çok önemlidir savunma transitionunda..TOPU DURDUR diye bağırırız bu durumlarda,uyarı için..Bazen bu görev 3 numaraya bile düşebilir..Şut atıldığında kendi potamıza en yakın adam Safety Man ( Güvenlik adamı ) dır,bu uzun da olabilir,kısa da olabilir,bu adam hücum ribaunduna girmeyecek mutlaka geriye koşacaktır..
vBulletin v3.7.0, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.