PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bir şeyi anlayamıyorum yardım ederseniz sevinirim

coolboy_4192
06-10-2007, 01:36 PM
hocam biz arkadaşlarla okulda felan maç yaparken dikkatimi çekiyor hiçbiri öyle ısınma hareketi felan yapmadan pat diye giriyorlar maça sadece şut atıyorlar başta şut atmak demek ısınmak mı demektir ben şut atsam dahi önceden gene de eğer özellikle belimle ilgili ısınma hareketleri yapmayınca belimde aniden kasılma olabiliyor ve maçı bitiremiyorum bazen bir de önceden belimde bir rahatsızlık vardı onun etkisiyle mi oluşuyor bu durum çünkü diğerleri sadece 2 3 şut attıktan sonra her türlü estetik hareketleri takır takır yapıyorlar ve hiç ağrı sızı olmuyor onlarda bunun nedeni nedir acaba bi fikriniz var mı??

Cihan Türe
06-10-2007, 02:25 PM
hocam biz arkadaşlarla okulda felan maç yaparken dikkatimi çekiyor hiçbiri öyle ısınma hareketi felan yapmadan pat diye giriyorlar maça sadece şut atıyorlar başta şut atmak demek ısınmak mı demektir ben şut atsam dahi önceden gene de eğer özellikle belimle ilgili ısınma hareketleri yapmayınca belimde aniden kasılma olabiliyor ve maçı bitiremiyorum bazen bir de önceden belimde bir rahatsızlık vardı onun etkisiyle mi oluşuyor bu durum çünkü diğerleri sadece 2 3 şut attıktan sonra her türlü estetik hareketleri takır takır yapıyorlar ve hiç ağrı sızı olmuyor onlarda bunun nedeni nedir acaba bi fikriniz var mı??
Kime sorduğunu bilmiyorum ama ben denk geldim şansına ben cevaplayayım :)

Isınma genel anlamda, yaptığın spor türüne özgü kas gruplarının ısıtıp, kan dolaşımının artmasına paralel olarak performansın artması ve sakatlık riskinin azalmasıdır.

Arkadaşların ısınmıyor olabilirler, zaten aşırı zorlamıyorsan kendini ve üst düzey performans göstermeyeceksen bir anda o kadar da vazgeçilmez bir şey değil. Ancak senin belinde herhangi bir problem varsa öncelikle bir hekime görünmen lazım o kesin. Ciddi birşey olabilir yada olmayabilir ama en azından şunu söyleyebilirim ki istirahat sırasında da ağrı olursa "kesin" doktora görün. Ağrının şeklini bilemediğimiz için kas, bağ dokusu, eklem yada iskelet sistemi rahatsızlığıdır diyemeyiz maalesef.

Doktora gitmeyeceksen ve oynamaya devam edeceksen de oynamaya başlamadan önce bel bölgeni biraz ısıtıp stretching hareketlerini mutlaka yapman gerekir. Başkalarını boşver, bizler de zaman zaman ihtiyacımız olduğunda belirli bölgeleri özel ısıtırız. Sen de ihtiyacın kadarını yapmaya dikkat et.

baris12
06-11-2007, 04:23 PM
evet eğer belinden bir sorunun varsa hemen doktora git bende belimden sakatlandım doktora gitmedim ama cezasını çektim türkiye finallerinde oynayamadım

coolboy_4192
06-12-2007, 03:57 PM
belimden sorun şu an uzun bir zamandır yok da öyle sabahları felan bel hareketerini yapıyorum hep gece yatmadan ve sabah kalkıp o yüzden yani oynarken sorun yaratmıyor da gene de unuttuğum bazı zamanlar oluyordu doktora gittim ama sinir doktoruydu o da fizik kısmına yollamıştı o gün de açıkçası sıra yetişmezdi bize o yüzden döndük geldik o hareketleri yapmaya başladığımdan beri de sorun çıkmadı öyle belirgin

ersan ilyasova
06-18-2007, 11:15 AM
bende ısınmıyorum genelde eve gelince bacaklarımda kasılma oluyor bunun için yardım alıyorum

MezarKabul
08-05-2007, 12:43 AM
bende aynı şeylerden yakınıyorum bizim okul turnuvalarımızdada yazık değil mi insanlara hiç bir antremanı olmayan insanları çıkartıp oynatıyolar bu arada beline dikkat et gerçekten ihmal etmeye gelmez.

Ahmet Dedeoğlu
08-29-2007, 12:37 AM
Bu potaforum ailesine bayıldım gerçekten.Bir kişinin sorunuyla bu kadar içten ilgilenmeniz beni çok duygulandırdı.Ben de bu güzel ailenin bir ferdi olmaktan inanın mutluluk duyuyorum.
Bu arada belirtmeden geçemeyeceğim.İnanın benim basketbol oynadığım zamanlarda gerek maça çıkmadan önce,gerekse idmana başlamadan önce hiç stretching yapmazdık.30 yıl öncesinden bahsediyorum yani.Hafif koşu veya turnike,ondan sonra idman yavaş yavaş hızlanırdı.:)Sonra stretchingi keşfeden EDİSON ( pardon karıştırdım ) :)Biraz espri katayım dedim.Ben sevdiklerimle muhabbete başlayınca gülümsemeden,gülmeden hoş sohbet etmeden duramam,mazur görün çocuklar beni ya.
Herkese en içten sevglerimle.

Mert
08-29-2007, 11:34 PM
yaa benim boynumda çok ağrıı oluşuyor...birazcık bükük bir iki dakika hiç açmıyım yani sağa sola oynatmıyım çok kötü oluyor ağrıyor...bu herkezde oluyormu yoksa esneme harektleri yapmadığım içinmi...

Cihan Türe
08-30-2007, 12:26 AM
Herkeste olur mu canım kardeşim, sana özgü bir problemdir o :)

İyi ısınırsan, biraz da esneme yaparsan fark edebilir ama sürekli olarak en ufak soğumada ağrı oluyorsa problem vardır hekime görünmen gerekir.

Not :Bu arada hocam sağolun hep birlikte daha iyilerini yaparız inşallah... :)

EcKo
10-20-2007, 02:02 PM
hocam haklı :)

ewe
11-18-2007, 12:30 PM
Kusura bakmayın arkadaslar bende bır acıklama yapmak ıstıyorum.

ısınma yapmadan maca ne yazıkkı bızım sabırsız kardeslerımız baslıyor ve basketbol hayatı baslamadan bıtıyor.

ısınma demek senın o mac esnasında sakatlanmanı mınumum sevıyeye ındırmenı ve daha hareketlı olmanı daha esnek olmanı saglar vs vs.

sen öncü lük yapıp arkadaslarını yanlıs yaptıklarını ve once vicut ısınması yapılması gerektıgını soylemelısın.ınan bana potaya sut atarak ısındıklarını sanıyorlar ama acma germe yaparak daha rahat sut atacaklarının farkında olsalar cok daha ıyı olur :)

bjk_44
11-20-2007, 07:04 PM
bende pat diye şut atıyordum dizim 1 buçuk ay ağrıdı bence dikkatli ol.strecingleri aksatma

ewe
11-20-2007, 09:57 PM
bende pat diye şut atıyordum dizim 1 buçuk ay ağrıdı bence dikkatli ol.strecingleri aksatma

evet bu dogru

BarıSH
04-16-2008, 11:27 PM
gerçekten çok güsel anlatılmış ısınma çok önmeli bencede

ilker Terzioglu
05-20-2008, 10:00 PM

öncelikle selam sanırım yeni oldugum ıcın bıraz gec cevap verıyorum ama sana gelen cevapları okudurm herkeze katılıyorum.Benim de dikkatimi ceken konulardan biriside buydu.ben bir dönem bir lise takımını çalıstırıyordum ve ilk günümdü.takımdaki oyuncuları tanımıyordum takım kaptanının kim oldugunu sordum bana gösterdiler ve ben yanıma çağırdım kendisine ben salona gelene kadar takımı ısındır ! dedim. oda senın dediğin gibi herkeze sut attırmıs turnike attırmış.Bu ısınma değildir.Öncelikle Yeni yetişen genç arkadaşların şunu iyi bilmeleri gerekkir.StrechingBu ısınma biçimidir.
basket olsun diğer spor dallarında olsun her vicut gergin bir kas gurumu oluşturur.buda sporcunun musabaka yani spor yaparken sakatlanmasına ve esnek olmasına engel olur.
sade 20 dk Streching çalıssa tum kaslarını gecsetecektır.ve sakatlanma agrı,sızı olayrarından kurtulacagı gıbı daha hızlı ve daha fazla sıcramasına da neden olacaktır.bundan sonra bu yazılarımızı okuyan genc arkadaslarımız.Lütfen Streching yapmadan maca baslamasınlar.iki sut fazladan atmak sizi birer yıldız yapmaz.ama Streching yaparsanız o gunun yıldızı olabilirsiniz.:)

MertCabilar
07-24-2008, 11:08 PM
ilker hocam streching i o kadar güzel övmüşsünüzki işi gücü bırakıp streching yapasım geldi:D ama doğrudur streching olayı çok şey fark ettirir başta daha az enerji harcarsınız her hareket işin şişmeler en aza iner ben örneğin antremana geç kalmıştım ve strech yapamadım ve maçlarımız yaklaşıyordu ve takımın en hızlı koşanlarından biriyim ve antreman esnasında olabildiğince hızlı sahada koşarak eşli turnike atıyorduk ben benim önümdekiler benden yavaş oldukları için bir eş ile havada çarpışmak zorunda kaldım ve o çocuğa o hızımla çarpsam mutlaka birşey olurdu onu havadaydım ve hareket yapmak için kısa zamanım vardı sağ yana doğru attım kendimi ama çocukla çarpıştık ve ayak bileğimi çok kötü bir şekilde burktum ve oradaki çoğu kas yırtıldı bunu nedenmi anlattım streching yapsam bu kazayı çok daha azıyla atlatacaktım arkadaşlar lütfen aksatmayın strechinginizi bir nevi emniyet kemeridir streching nede olsa ben kaza yapmıyorum demeyin önleminizi alın

Yasin06
07-25-2008, 09:25 PM
Bir de şunu keşfettim ben.Aslında çok önemli konu.(herhangi bir spor dalında)"Off abi yoruldum öldüm bittim ah bacaklarım nerde bu kas gevşetici!!"Cümlesini kurmayı minimum seviyeye indirmek için lütfen maç bittikten sonra hemen tak diye hareketi kesmeyin.Tempoyu yavaş yavaş düşürün.Mesela soyunma odasına hafif hafif koşarak gitmek gibi.Tempo yavaş yavaş düşünce kasılmalar azalıyor.Kasılmaların baş sebebi budur zaten.Aniden başlayıp aniden bitirmek.Bunu arkadaşlarıma tavsiye ettim.Gece'nin 1'inde yurtta beni uyandırıp "Yasin kas geveşticin var mı?" sorusundan kurtuldum:):)