Orijinalini görmek için tıklayınız : 1-1-3 zone savunma
Kemal Başaran
06-11-2007, 01:25 PM
gerçekten tam olarak kombinasyonlu bir şekilde uygulanırsa ve tımeing ayarlanırsa gerçekten çok etkili bir savunma
özellikle ortadaki 1 in ve arakada ki 3 lünün kanatlarındaki oyuncuların iyi zamanlama ve sezgileri sonucu dış şutu zayıf olan takımlara uygulandığında hem rebound sahasında sayısal çoğunluk elde ediyorsunuz hemde fast break koşu yollarına daha çabuk yayılıyor ve open courtda etkili isimleriniz varsa iyi bir savunma sonucu çok iyi bitiriş yapıyorsunuz.gerçekten rotasyonu iyi yapılır ve üzerinde epey bi çalışılırsa gerçekten verimli bir zone savunma çeşidi..dış şutu zayıf olan takımlara karşı press defence olarak yaptırıyorum..faydasınıda çok iyi görüyorum bilginize..
baris12
06-11-2007, 04:12 PM
paylaşım için teşekkürler
MasterCoach
06-11-2007, 11:24 PM
1 - 3 - 1'i tanımlarken yada anlatırken direkt trapping diyebiliriz.Tuzaklı zone olarak tabir ediyorum ben 1 - 3 - 1 zone savunmayı.Doğru kaymalar yaptırıldığında topla pota arasına 3 tane savunma oyucusu koyuyorsunuz.Bu açıdan kesinlike çok sağlam.Dez avantajlarıda var elbete.Bana en büyük dez avantajı 3lüklere çok müsait.Yardım tarafı savunmayı iyi yapamazsanız bi anda neye uğradığınızı şaşırırsınız.Pressure zone savunma her koçun altından kalkabileceği bir olay değildir.Tuzakları kurmak kadar yardım ayaklarınıda ayarlamak gerekir.Bence Zone savunmada topsuz taraf çok daha büyük risk demek.Benim tavsiyem eğer savunmada yardım ,tarafı kısmında iyi değilseniz bu savunmayı tercih etmeyin.Seviyesi yüksek olmasada hemen hemen her koç sıkıştırmaları yapacaktır, ama esas kısım yardım tarafına yapılan extra pastan sayı yememektir.
Kemal Başaran
06-15-2007, 07:18 PM
ben 1-1-3 savunmadan bahsetmiştim ama bu bilgilerde gerekli kesinlikle dostum:)
MasterCoach
06-16-2007, 11:14 PM
ya ben onun 1 - 3 - 1 e yazdım adım gibide eminim...Ya gözler elden gitti...yada o konu kitlenince benim mesajı buraya atıldı..Valla bende anlamadım...
RapzeN
06-17-2007, 02:08 AM
gerçekten oynadığım bi kaç maçta yararını gördüğüm bi savunma...
Kemal Başaran
06-26-2007, 01:46 PM
takm olarak uzun bir çalışma gerektiriyor taşlar yerine tam otırduğunda bir kaç maç değil her an faydasını göreceksiniz..
akumcu91
08-02-2007, 02:23 PM
paylaşım için teşkkürler
conijohn
08-06-2007, 12:51 PM
hocam bu savunma belki a takım düzeyinde değilde yıldız ve gençler seviyesinde etkili olur mesela bizim takımda yani yıldızlarda bi tane attığını sokan adam yok olamazda zaten o yüzden bu seviye için mükemmel olur
arenasss
08-06-2007, 02:36 PM
hatırlayan varsa turk mıllı takımıın son dunya sampıyonasında sık sık uyguladıgı ve basarılı oldugu bır savunma gercekten ıyı uygulanabılırse cok yararlı olyo bunu 6.oldugumuz sampıyonada gorduk lıtvanya macını ve enderın attıg son 3 lugu unutamııyorum o mactada sık sık uygulamıstı tanyevıj(bu arada nasıl yazılıyo bılmıyorum kusura bakmayın)
asksal
08-14-2007, 11:35 AM
Değerli bilgileriniz için teşekkürler...
paylaşımlarınız için teşekkürler valla bunları hiç bilmiyordum.sağolun.
14emre14
08-15-2007, 11:36 AM
İLK resmi maçımda yaptıgımız ve yararını gördüğüm bir savunma!!
vBulletin v3.7.0, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.