Orijinalini görmek için tıklayınız : Guard olmak için gerekli kriterler
ersan ilyasova
06-11-2007, 03:59 PM
Çok iyi defensive stance’e ( savunma temel duruşu ) sahip olması lazım ki rakip takımın 1 numarasını baskılasın ve yaptığı baskı ,stance ile arkada ki onu gören arkadaşlarının savunma performansını yukarı çeksin.
• Defensive rebound için çok iyi kısa mesafe reaksiyonuna sahip olması lazım ki ölü ve seken topları takip edip alabilsin.
• Uzun pas için kabiliyetli ve cesaretli olması lazım ki kolay basket cezası kesebilsin.
• Çok iyi atlet olması lazım ki ,rakip sahaya tempolu gidip en kısa zamanda kendisine veya takım arkadaşlarına skor imkanı tanıyabilsin.Bundan dolayı diğer arkadaşlarının koşu temposunu yukarı çeksin.
• Çok iyi bir şuta, penetreye ve tabii ki dribbling’e sahip olmalı ki cebinde her zaman 30 sayılık bir marj bulunsun.
• Ama bu 30 sayılık marjı gerektiği zaman kullanmayı bilmeli gerekirse 2 sayı çıkabilecek kadar skor yönünden kompleksiz, kendinden emin olmalı .
• Zeki ,sportmen, sempatik ,kültürlü olmalı bilhassa maçın her anı pozitif düşünecek ve görüntüde olmalı ki asılan suratları düzeltebilsin.
• Hakem ,coach ( antrenör ) ,seyirci ,kendi ve rakip takım oyuncularından kontrolü kaybetmeyecek ki ,bu unsurlardan herhangi birinin maçın kaybedilmesi yönünde rol oynamaya başladığında önlemini almalı.
• Takım arkadaşlarını çok iyi tanımalı ki (psikolojik ,teknik yeterlilik ,atletiklik açısından) onları özelliklerine göre kullanmalı .
• Sosyal hayatında ve işinde yardım sever olmalı…
Kemal Başaran
06-13-2007, 01:07 PM
tabi guardın taşıması gereken temel özelliklerinin dışında yardım sever olması oynadığı takım arkadaşlarını tanıması moralihep yüksekte tutması gibi en önemli unsurları tüm takım taşımalı yük herkese eşit bölünmelidir..
coolboy_4192
06-13-2007, 03:24 PM
kesinlikle head coach katılıyorum ve de ayrıca teşekkürler paylaşımın için guard olmayı düşünen arkadaşlara mutlaka yardımı dokunacaktır
allen_eminhan
06-13-2007, 07:56 PM
wayt bunların hepsi bende varmı ne:D :cool: ;) :rolleyes:
7. madde nerdeyse benım ıcın hıc yok gıbı bır sey :D
MasterCoach
06-17-2007, 04:32 PM
bide boyu biraz uzun olmalı.Mesela bu sene ted yıldız erkeklerde oynayan pertev gibi.Gerektiğinde seti başlattıktan sonra match-up bozabilmeli.Magic Johnson buna ileri seviyede bi örnek.Teknik olarak kapasiteli olmalı onu zaten açık açık yazmışsınız.Guard dediğin biraz yırtık olmalı.Harfiyen seti oynattığı gibi avanta sayıları ve boşlukları kullanmalı( penetreci ) ve sayı üretebilmeli.Ben yırtık guardları severim ama seti başlatacak yırtık dediysek out-of-control olmayacak:) Iverson gibi bir guardım olsun isterdim açıkcası....
ersan ilyasova
06-17-2007, 04:37 PM
mesela boy ne kadar olmalı koç
wadekolik
06-18-2007, 12:34 PM
yaa benim dediğiniz hepside var yalnız.İyi bi şut harici.Şutum bir gün idare eder oluo bir gün berbat oluo.Ama hiçbir zaman nefis olmuo.Siteye koyduğunuza antremanlara yeni başladım bakalım işe yaracakmı.Bu arada Taylan abinin guard kriterlerine katılıorm.
coolboy_4192
06-18-2007, 06:09 PM
şutunu geliştirmek için bir arkadaşını al önüne ve perde yapmasını söyle sende onun perdesinden çıkar çıkmaz şut at ve her bölgede bunu tek tek uygularsan bir bakarsın perdeden çıkar çıkmaz şutu atabiliyorsun bunun dışında da kendine öncelikle bir konum belirle ve o konumdan her gün biraz daha fazla olacak sayıda şut at sabit aynı yerde atarsan belli bir süre sonra o bölgeden hepsini atarsın süper bir şutör olmak için biraz zaman gerekir ancak her bölgeden her mesafeden atabilirsin gerektiğinde baskı geldiğinde pası verecek adamı da görüyorsan tamamdır işte sana süper bir guard(diğer özellikleri var olarak gördüm)
yasin
06-18-2007, 07:28 PM
valla bende bunlar yok çünkü pivot oynadığım için
sebece
06-20-2007, 02:33 PM
takımın beyni durumunda dır. yani aklını kullanan ve sahada oyunu okuyabilen takımm arkadaşlarının durmuna göre oyunu yöneten ...
Kemal Başaran
06-25-2007, 01:01 PM
guard=takım demektir..
oynadığım yerde saydığınız özellikleri gösteren bi kaç arkadaşım var tabie hespi son seviye deil ama yeterlinin ustunde bu ozelliklere sahipler, biri haric : oyunu iyi süzme ve bencil olmama. yani bunun eksikliğini cok bariz bi şekilde hissettiriolar. bence kriter budur. Eger fazladan atletik ve yaratıcı özelliğiniz varsa magic johnson vari bir şey olursunuz eger yoqsa stockton vari bişi olursunuz.
ersan ilyasova
07-02-2007, 03:19 PM
zaten son seviye olmak iin çok çalışmak lazım çok
Guard için aklıma gelen kriterleri şöyle sıralayabiliri.
1- Çok iyi dribling yapabilmeli.Her zaman başını yukarıda tutup tüm sahayı görmeli.
2-Orta ve uzak mesafeden iyi şut atabilmeli.
3-İyi bir pas dağıtıcı olmalı.
4-Koşarken iyi pas verebilmeli.
5-Dribling sonrası iyi pas verebilmeli.
6-İyi bir fast break başlatacı olmalı.
7- İyi savunmacı olmalı.
8-Toplu topsuz iyi penetre yapabilmeli.
9-İyi pick and roll oynayabilmeli.
10-Akıllı kurnaz uyanık olmalı.(Takımın beyni)
1-)En üst düzeye çıkarmaya çalışıyorum...
2-)Çalışıyorum... :)
3-)Evet.Nash vari, bakmadan...
4-)En sevdiğim iş.
5-)Ehh yani.
6-)Hayatımın anlamı :D
8-)Vücutu boş yere yapmadık :D
9-)Devrilene pas vermem ama iyi oynarım :D
10-)DOĞUŞTAN VAR.
Ayrıca;
Çok iyi defensive stance’e ( savunma temel duruşu ) sahip olması lazım ki rakip takımın 1 numarasını baskılasın ve yaptığı baskı ,stance ile arkada ki onu gören arkadaşlarının savunma performansını yukarı çeksin.
• Defensive rebound için çok iyi kısa mesafe reaksiyonuna sahip olması lazım ki ölü ve seken topları takip edip alabilsin.
• Uzun pas için kabiliyetli ve cesaretli olması lazım ki kolay basket cezası kesebilsin.
• Çok iyi atlet olması lazım ki ,rakip sahaya tempolu gidip en kısa zamanda kendisine veya takım arkadaşlarına skor imkanı tanıyabilsin.Bundan dolayı diğer arkadaşlarının koşu temposunu yukarı çeksin.
• Çok iyi bir şuta, penetreye ve tabii ki dribbling’e sahip olmalı ki cebinde her zaman 30 sayılık bir marj bulunsun.
• Ama bu 30 sayılık marjı gerektiği zaman kullanmayı bilmeli gerekirse 2 sayı çıkabilecek kadar skor yönünden kompleksiz, kendinden emin olmalı .
• Zeki ,sportmen, sempatik ,kültürlü olmalı bilhassa maçın her anı pozitif düşünecek ve görüntüde olmalı ki asılan suratları düzeltebilsin.
• Hakem ,coach ( antrenör ) ,seyirci ,kendi ve rakip takım oyuncularından kontrolü kaybetmeyecek ki ,bu unsurlardan herhangi birinin maçın kaybedilmesi yönünde rol oynamaya başladığında önlemini almalı.
• Takım arkadaşlarını çok iyi tanımalı ki (psikolojik ,teknik yeterlilik ,atletiklik açısından) onları özelliklerine göre kullanmalı .
• Sosyal hayatında ve işinde yardım sever olmalı…
Çok güzel bilgiler teşekür ederim.
vBulletin v3.7.0, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.