PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Biz bu filmi görmüştük!..

Ahmet Dedeoğlu
05-26-2008, 03:10 PM
[Only Registered Users Can See Links] ([Only Registered Users Can See Links])
Yukarıdaki linkte Fenerbahçe'nin Euroligde Roanne deplasmanındaki galibiyetinden sonra yazdığım " İşte Fener " başlıklı yazım var.Fenerbahçe'ye gerçekçi verilerle övgü dolu bir çok yazım var.Lottomatica Roma deplasmanında da Fener 20 sayıyla kazandıktan sonra da " FB Ülker,Roma'yı kek yaptı ."başlıklı yazım da aşağıdaki linktedir.
Şimdi ben bunları neden veriyorum.
Birincisi,spor yazarları gerçekten çok değerli ve bilgilendirici yazılar yazıyorlar.Ancak bunlar okunmamış olabiliyor.Bir gazetede yazan değerli bir yazarın kafa yorup,bütün hücrelerine kadar konsantre olup,yılların bilgi ve birikimini,tecrübesini harmanlayıp verdiği büyük emekle yazdığı o güzelim yazıyı, o gazeteyi okumayanlar gözden kaçırmış olabiliyor.İki tarafa da yazık oluyor yani bu durumda.
Bizim gibi herhangibir gazetede değil de basketbol sitelerinde yazanlar için ise benzer bir durum ama biraz daha olumsuz olarak gözüküyor.En azından,o gazetenin okurlarına bile hitap edemediğimiz için, artık basketbol sitelerini ne kadar insan ziyaret ediyorsa onlar faydalanıyor bizim yazılarımızdan.İşte o süre içinde okunmamış çok emek harcanarak yazılan ve oldukça aydınlatıcı ve bilgilendirici bir yazıyı da bağlantılı bir konuda link olarak vererek,o yazıyı okuyamayanlar için bir fırsat daha sunuyoruz.

Gelelim konumuza.Linklerdeki yazılarımda da bağlantı yapabileceğiniz gibi,Fenerbahçe'nin Final serisinin ilk maçında Türk Telekom'u bozguna uğratması ,daha sezonun ortalarındaki " Bu Fener'den herşey beklenir." yazım ve tezim ile çok örtüşüyor.
Fener'deki oyuncular tek tek birer yıldız.Kadrodaki 12 oyuncu da skoru her an çevirebilecek kapasitede.Üstelik artık Tanjeviç'in kadroya almadığı Hakan Demirel gibi bir oyuncu ligin birçok takımında banko oynar.Dün akşam RİBAUND programında Orhun Ene'ye de sordum bu konuyla ilgili sorumu.Hakan Demirel,Antalyada çok süre alırdı,dedi o da,cevap olarak.Bu bağlamda yorumcum Engin Bayav çok önemli yorumlar yaptı.Oyuncular çok para kazanmak yerine çok süre alacakları takımlarda oynamayı tercih etseler,hem onlar,hem o takımlar hem de Türk basketbolu kazanır dedi.Oyuncu oynaya oynaya gelişir,tecrübe kazanır ve o zaman da değeri artar.Hepimiz aynı görüşteyiz.Artık oyuncular da, bu konuyu Hakan Demirel örneğini göz önüne alarak daha dikkatli değerlendirmeliler.
Biz devam edelim yorumumuza..Fenerbahçe'nin dış adamları,Solomon,Ömer Onan ve Kinsey müthiş savunmacılar.Solomon zaten bana göre,programlarımda da yeri gelince söylemekten hiç çekinmiyorum,Avrupa'nın en iyi point guard'ı.Bunu söylerken oyunun her iki tarafını da göz önüne alarak değerlendirmemi yapıyorum.
Ömer Onan,2 numaralara denial stance ile overplaying,yani top aldırmama savunmasını öyle yıpratıcı yapıyor ki,karşı takımdaki yıldız oyuncular canından beziyor,top alana kadar canı çıkıyor,aldıktan sonra da zaten bu uğraştan sonra verimli olamıyor.Ömer Onan bu müthiş 2 numara savunmasına bu sene 1 numara yani Point guard savunmasını da ekledi.Tıpkı Solomon gibi topa baskı yapabiliyor bu sene geliştirdiği bu özelliği ile.Şutlarında da istikrarı yakaladı yine bu sene.İşte oyuncu üst seviyede kritik maçlar oynaya oynaya yeteklerini her yaşta geliştirebiliyor.
Kinsey,bana göre Avrupa'nın yeni yıldızı olacak 2 numarada yakında.Hem savunma hem hücum özellikleri de çok yüksek düzeyde.Atletik yapısı da bu özelliklerine büyük katkı yapıyor.
Ömer Aşık,Semih Erden 2.12'lik boyları ve süper blok özellikleri ile sanki bu dış adam savunmasını müthiş yapan ve rakibi baskı ile bunaltan arkadaşlarının emniyet sübapları..Yapın baskınızı,diyorlar dışardakilere..Geçerlerse burada biz varız,diyorlar..Mirsad,Oğuz ve Vidmar da bu ikiz kuleye rotasyonda ayak uyduruyorlar ve Fener'in bu muazzam uzun rotasyonu düşman çatlatıyor sanki..Bu da Fener'in savunmada müthiş bir kimyaya sahip olduğunu ve takım olduğunu gösteriyor..Bu savunmanın ateşlemesiyle de hücumda yıldızlar daha güvenli oynuyorlar..
Tanjeviç'e gelince..Telekom serisinin ilk maçında Fener 100 sayı atıp 72 sayı yiyerek hem hücumda hem savunmada takım gibi takım olduğunu gösterdi.Mutlaka Tanjeviç'in burada büyük emeği ve payı var.Seriyi sonuna kadar izleyelim sonra da son değerlendirmemizi yaparız Tanjeviç konusunda..

Dün akşam MELTEM TV ' de yayınlanan ve Orhun Ene ile Engin Bayav'ın konuk oduğu RİBAUND programı bu gece 20.45'de kardeş kanal MESAJ TV'de banttan tekrar yayınlanacaktır.
MESAJ TV,Uydudan,Kablolu ve DİGİTÜRK'ten yayın yapmaktadır.
RİBAUND ' u Mesaj TV' deki bu akşamki yayının [Only Registered Users Can See Links] ([Only Registered Users Can See Links]) sitesinde de internetten izleyebilirsiniz.
Alınan karar gereği,şimdilik,Pazar akşamları 20.10-21.10 arasında MELTEM TV' de canlı yayınlanan ve aynı gece yine MELTEM TV' de 00.00 haberlerinden sonra tekrarı yayınlanan RİBAUND programı,Pazartesi akşamları 20.45'te MESAJ TV'de de banttan yayınlanacaktır.
İleride de Yönetimin düşüncesi,Ahmet Dedeoğlu ile basketbol keyfi RİBAUND programının Canlı olarak haftada iki gün hem MELTEM TV' de hem de MESAJ TV'de yayınlanmasıdır.
Hayırlısı olur inşallah..

Ahmet Dedeoğlu
Basketbol Antrenörü
RİBAUND Programı Editörü
ahmet_dedeoglu57@hotmail.com (ahmet_dedeoglu57@hotmail.com)

mkemalsafci
05-28-2008, 09:38 PM
T.Telekom'un savunması ve rotasyonu zayıf olması,hücumda da fazla seçeneği olmaması,savuması taş gibi olan Fenerbahçe karşısında çaresiz bırakıyor..Hücumda da sadece El-Amin e bağlı kalması seyir zevki açısından da insanı yoruyor...T.Telekom u böyle gördükten sonra Banvit'in ve Galatasaray ın basketbolunu özlememek elde değil...
Ha bu arada Mr.Tanjevic'in de kadrosunu en verimli şekilde kullandığını bu finallerde görüyorum..tecrübe mi desek acaba..??;)