PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Atkins Oregon/Önde tek savunmacılı alan savunmalarına karşı hücum seti

Ahmet Dedeoğlu
06-03-2008, 10:40 PM
Atkins Oregon

[Only Registered Users Can See Links]
1

Ken Atkins

Against an odd-front zone. 3 is a shooter (coach can call his name to set it up). /Önde tek savunmacılı alan savunmalarına karşı.3 şutördür. (Coach seti başlatmak için onun ismini söyleyebilir.)

If the back defender cheats over the screen too soon to guard 3, 4 steps to the ball for a pass./Şayet arka savunma oyuncusu 3'ü tutmak için perdenin üzerinden erken atlarsa,4 topa doğru adım atar ve pas alabilir.

[Only Registered Users Can See Links]
2

On a pass to the shooter, 4 posts up or moves out to the short corner, then sprints baseline to the offside wing after a two-count, 5 slides down to fill the vacant area. On a pass from 3 back to 2, 5 goes back to the high post. On a pass from 2 to 1, or a skip pass from 3 to 1, 3 runs the baseline using a screen from 4./Şütöre bir pas verildiğinde,4 post up yapar veya kısa köşeye çıkar,sonra bir 2 'ye kadar saydıktan sonra dipçizgiden karşı forvete sprint atar,5 boşalan bölgeyi doldurmak için aşağı kayar.3 'ten 2 'ye atılacak bir pasta 5 tekrar yüksek posta yükselir.2 ' den 1 ' e bir pasta veya 3 ' ten 1 ' e iki kademelik bir skip pasta 3 ,4 ' ün perdesini kullanarak dipçizgiden koşar.

Kemal Başaran
06-03-2008, 11:18 PM
güzel bir drıll ama tımeıng kesinlikle olması gereken şekilde olmalı saniyelik gecikme aksamalara sebep olabilir.Aslında alan savunması yaptırmayı pek haz etmiyorum ama bazen dinlenmeye yönelik yada rakibin dış şutu kötüyse yönelebiliyoruz.Ama bu tip savunmaların tam anlamıyla iyi yapılabilmesi içinde adam adama savunmasının ilkelerinin noksansızca yapılması gerekmektedir.Bu drıllde bahsedilen savunmaya karşı akılcı bir drıll sağolun hocam.

Ahmet Dedeoğlu
06-03-2008, 11:30 PM
Bu bir hücum seti.Özellikle 1-3-1;1-2-2 ve 3-2 gibi önde tek savunmacısı olan alan savunmalarına karşı etkili bir hücum seti.Tercümesini de yaptım zaten.Bu tür benzer hücum setlerini yıllarca bu tip savunmalara karşı ben de çok kullandım.:)

Kemal Başaran
06-03-2008, 11:39 PM
evet hocam bende yazıma karşı bu savunmaya karşı çok iyi bir drıll olduğunu etkiledim.Yani benim canlı izlediğim alt yapı maçlarında alan savunması ve çeşitlerini yapan takımlara karşı antrenörün pek fazla müdahele edememesi rahatsızlık uyandırırdı hep bende klasik bir hücum sistemi olurdu post paint bölgesinin ortasına geçer topu alır dağıtır genelde bu şekilde tek düze hücum setleri izledim hep.Oysaki alan savunmasının dengesini bozacak çeşitlilik şarttır hocam öyle düşünüyorum.