Orijinalini görmek için tıklayınız : İyi dayanıklılık için doğru nefes almak?
relax19_15
06-08-2008, 09:43 PM
doğru nefes almanın dayanıklılığı arttırdığına dair birşeyler duymuştum bi kaç sene önce araştırdım ama bulamadım pek bu konuda bilgisi olan varmı acaba yada bu doğru nefes almak nedir onu açıklarmısınız?
diLaN
06-08-2008, 10:07 PM
Doğru nefes almak her spor dalında oldukça önemli.Ya zaten dayanıklılığın en önemli etkenidir doğru nefes almak.Ya mesela en basitinden idmanda coachlar uyarır nefesi ağzından ver burnundan al diye ...
Nefesi burundan alıp agızdan vermek ve nefes alırken diyafram ve karnın şişmesi
reha ilhan
07-09-2008, 07:10 PM
Kandaki oksijen oranınız ,dayanıklılığınızı ve spor yapma kapasitenizi belirler.Ciğerlerinizin hava kapasitesi ile kanınızın oksijenlenme miktarı doğru orantılıdır.Doğru nefes alma ; ciğerlerinizin tam kapasitesini kullanarak düzenli derin nefes almanızdır.kesik kesik ve az hava çekilen nefes alma düzeni yanlış...derin ve düzenli nefes alma doğru nefes almaktır.Adaleleriniz yorulmamışken yaşadığınız yorgunluk hissi ,Kandaki oksijen oranınızın azaldığı anlamına gelir.Düzenli ve derin soluklar alarak oksijen oranınızı yükseltmelisiniz.Maç sırasında yaşadığınız bu olumsuz durumun bir nedeni de heyecanlanmanızdır.Bu durumda da derin nefes almanızın yararı olacaktır.
Kemal Başaran
07-09-2008, 09:12 PM
Muazzam bilgiler için çok teşekkürler saygıdeğer büyüğümüz.Sağolunuz..
vBulletin v3.7.0, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.