Orijinalini görmek için tıklayınız : pivotluk hakkında
coolboy_4192
06-15-2007, 02:35 PM
arkadaşlar pivot olabilmek için sizce gerekli özellikler nelerdir??
Shaq :D gibi ol yeter kanımca :D :D tabi bu espiri hocalarımız yarıdımcı olurlar çok iyi hocalarımz var :)
yasin
06-15-2007, 03:35 PM
şaka bir yana shaq gibi ol gerçekten biraz kilolu biraz uzun boylu top kavrama yeteneğinin iyi olması lazım yükseğe sıçraman gerek daha fazlasını hocalar söyliyecektir
Red_Auerbach
06-15-2007, 04:29 PM
Güzel diyorsunuz Shaq gibi ol yeter. Ama bir nokta var unuttuğunuz:D
Shaq'ı shaq yapan iri cüssesi değil. Onu nBa tarihinin en iyi pivotlarından biri yapan özelliği ayak oyunlarını çok iyi yapabilmesidir. Yani onun gibi çok kilolu ve kaslı olan bir sürü shaq kopyası oyuncu geldi geçti. Hiçbiri de bırakın Shaq gibi olmayı doğru düzgün oynayamadılar bile. Shaq'a çok dikkat edin eski maçlarına falan. O iri kıyım bedenini, savunma oyuncusunun etrafında dans eder gibi nasıl döndürüyor. Tabi fiziksel olarak da avantajı azımsanmıyacak kadar çok ama bir yandan da o cüsseyi kontrol edebilmek çok çok zor bir olay...
Gelelim iyi bir pivot nasıl olura, bu soru bence ikiye ayrılır dolayısıyla iki cevabı olur.
Soru 1 - Günümüz pivot niteliklerine göre(Atletik ve şutör) pivot nasıl olunur?
Cevap 1 - Öncelikle atletik becerileriniz iyi olacak. Çekirge gibi bir potadan diğerine Battal gazi gibi Malkoçoğlu gibi zıplayabilmelisiniz. Buna bağlı olarak hızlı olmalısınız. Eski pivotlar gibi size tır lakabı takılmasına izin veremezsiniz.
Sonra iyi uzak-orta mesafe karışımı şutunuz olacak. Yüzünüz potaya dönük de oynayabileceksiniz. Öyle ver arkayı çembere götür götür sonra birden dön bırak işleri 10 geride kaldı:D
Soru 2- Yok ben yeni basketbol ekolüne karşıyım efendim diyorsanız işte ikinci soru ve cevabı: Standart bir pivot nasıl olunur?
Cevap 2- Çok basit:D Boyunuz uzun olsun biraz da topa hakim olun yeter. Ne atletik olmanıza ne de iyi şut atmanıza gerek yok. Tek yapmanız gereken şey bol bol ayak oyunları çalışmak ve olabildiğince çembere yakın bir yerlerde top almaya çalışmak. Çembere yakın diyorum çünkü bu tür pivotlarda çemberden uzaklaştıkça oyundan o kadar uzak kalırsınız.
Teşekkürler...
yasin
06-15-2007, 07:04 PM
red benim şutlarım iyi savunmam öyle pek iyi olmasada güzel şutlarımda iyi diyelim tek bir şeyim var pota altı mücadelede ben potaya yönelemiyirum teke tekte cüssemi kullanamıyorum ben şimdi ne yapıyım
Kemal Başaran
06-15-2007, 07:26 PM
pivot hücumun gerektiğinde pasörü gerektiğinde tek başına silah savunmanın kalesi olmalıdır..sadece teknik yada kondisyon anlamında değil savunmada konuşan arkadaşlarını yönlendiren olmalıdır..basketbol olarak baktığınızda vücudunu iyi kullanabilmeli uzun olmalı örneğin kambala biraz daha uzun olsaydı nba de oynayabilirdi ama şimdi çok zor..vücudunu iyi kullanmasının amacı topu potaya yakın almak olmalı,ayakları hızlı olmalı pota altında top aldığında içeriye yapılan katları besleyen iyi bir pasör olmalı ve herşeyden önce çok iyi bir savunmacı olmalı..
Hocam shaq iyi faul atamıyo ve genelde benm bildim kadaryıla pivotları %90 iyi serbes atış atamaz.
Hocam pivotlardan çok şey istemedinizmi bu seviyede fazla pivot yoktur ya. yani şut açıısndan ayak oyunları açısından..
coolboy_4192
06-15-2007, 09:47 PM
ancak zaten iyi pivotlarla pivotlar arasındaki ince farklardır bunlar anl shaq cüssesi var ancak red in de dediği gibi içeri kıvrılmalarda dehşet hızlıydı eskiden hala daha devam ediyor eskilerine baktım bir adam hop solda tak sağda bomboş çakıo smacı :D yani cüsse önemli ancak ayak hareketleri felan da önemli yani
shaq ın yaptıgı ıslerı yap yeter :D
Cihan Türe
06-17-2007, 01:25 PM
Ben fiziksel özellikleri bir kenara bırakıyorum. Nede olsa hepiniz anlatmışsınız, belli fiziki özellkler gerekli orası kesin. Ben başka olaylardan bahsetmek istiyorum.
Özellikle gençler arasında şöyle bir olay var :
- Çabuk değilsen
- Gösterişli hareketler yapamıyorsan, gerizekalısındır, kazmasındır.
Pivot olabilecek fiziğe sahip çoğu genç, arkadaşlarının ve kendisinin bu yanlış bakış açılarından ötürü şuta, driblinge vsye yöneliyor. Post up oyunlarını, ribaundları es geçiyor. Bu yüzden, iyi pota altın oyuncularımızın sayısı az, hem de çok çok az. Pek çok iyi pivot olabilecek oyuncunun bu "kısa oynayacam" sevdası yüzünden olması gereken yerden çok geride kaldığına şahit oldum.
Halbuki daha uzun daha ağır oyuncuların doğal olarak diğerleri kadar göze hoş gelmemesi doğaldır. Ama iki arkadaşı arasında yer edineceğim sevdasıyla basketbol kariyerlerini çöpe atmalarına da gönlüm razı gelmiyor.
Eğer fiziğiniz pivot için uygunsa, forvet oynamayı da öğrenin, diğer özelliklerinizi de mutlaka geliştirin ama esas yapmanız gereken işleri es geçmeyin derim.
sebece
06-20-2007, 02:30 PM
Pivot oyuncusu boy ve fizik bakımından diğer oyunculardan farklıdır.cember altında çauk ve seri olabilmelidir.ve ayrıcada vücudunu da çok iyi bir derecede kullanmasını bilmeli ve yine her iki elinide mükemmel derecede kullanmasını bilen, sırtı çembere dönük oynayabilen oyuncudur. uzun boylu ve cüsseli olması ona çember altında bir üstünlük sağlar.kuvvetli olmalı ve iy derecede sıçramalıdır.
garnett21
07-08-2007, 02:35 PM
aynen yukarda dedigniz gibi ben günümüz pivotlarının özellıklerini taşıorum.ben 16 yaşında ve 1,93 boyunda 75 kilo agırlıgındayım belki gelecekte gzl bi pivot olabilirim yada bi forvet arkaddsşlAR BİLDİĞİNİZ seçmeler olursa lütfen haberim olsun bi takıma girmek istiyorum da.mail atarsanız sevinirim woodey_mert@hotmail.com
dipacifes
07-13-2007, 10:08 PM
bende bir pivot olaraktan kendimce tek şikayetim zıplamak yani daha fazla zıplamalıyım ama nasıl?:D
BigTicket
07-21-2007, 02:55 PM
air alert'ı dene dipacifies.....öte yandan bir pivot atletik olmalıdır..blok vurmadan bence olmaz...alehüpleri tamamlayabilmedlidir ....
Savic
07-22-2007, 08:39 AM
gücünü kullanmasını bilmek gerekir.
vBulletin v3.7.0, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.