Orijinalini görmek için tıklayınız : Koray Erdoğan
korayerdogan
06-11-2008, 12:23 PM
Çocuklar ısınırken ilk başta hemen maç yapacakmıyız 5-10 kere maç yapacakmıyız diye soruyorlar bende sinirleniyorum hiç maç yaptırmıyorum bütün günleri ceza ile geçiyor doğru yapıyormuyum ne dersiniz....????:)
Kemal Başaran
06-11-2008, 01:29 PM
Yani bu göreceli bir kavram mesela ben aydın örsün hücum felefesini pek içime sindiremiyorum ama sonuna kadar saygı duyuyorum.Şimdi en nihayetinde bu soruyu soran çocuklar takribi 10-12 yaşlarındadır genellikle.Basketbol o kadar geniş kapsamlı bir spor dalı ki öğrenecekleri çok şey olduklarının farkında olamadıkları için maç yapmak istiyorlar.Böyle durumlarda önce basketbol oynamamız için kendimizi geliştirmemiz gerektiği o kategoriye özgü teknik özelliklerinin yeterli düzeyde olması gerektiğini belirtirsek hem oyuncuda ''demek bunları yapmamız gerek''mantığını uyandırır ufkunu açarız hemde çocuk maç yapmanında elbet vaktinin geleceğini bekleyerek bu soruyu sormaz..Eğer günlük antrenman performansında da oyuncularımızın performansından memnunsak onları belli sınırlar dışına çıkmadan öğrendiklerini uygulamak şartı ile maçta yaptırabiliriz.Ama bizim işimiz sabır asla ve asla küstürmemeliyiz.
vBulletin v3.7.0, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.