PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Adem olan anlar!!!

Ahmet Dedeoğlu
06-13-2008, 11:02 PM
Sevgili adminimiz head_coach21 nickli antrenörümüz Kemal Başaran bir yazısını bu köşemde sizlerle paylaşmak istedi.Yazı olduğu gibi aşağıdadır.

Adem Olan Anlar!!!
Sizlerle yazdığımız yazımı paylaşmak istedim değerli büyüklerim ve kardeşlerim

ADEM OLAN ANLAR!!

Erdemli bir insan kendini karşındakinin yerine koyabildiği an,onun yerine ete kemiğe bürünebildiği an başarır iyi bir insan olarak anılmayı diye düşünüyorum...Büyüklüğün,olgunluğun o sihirli güzelliğini o zaman kazanır diye düşlüyorum.

Aslında hoş çoğu insan bir şekilde,bir biçimde yalnızlık rolünü pek iyi oynuyor..İstesede,istemesede..Ama iş değişmeye,başkalaşmaya gelince kendini düşmanının yerine koyunca eksikliklerini,yanlışlarını görmemek için yumuyor o hep anlamsız şeylere bakan gözlerini...

Ve...

Biliyorumki;sözün,hakkaniyetin bittiği yerde ahlaksızlık başlar,mürekkebin kuruduğu yerde kan akar.Ve iyiyi doğruyu ancak ADEM OLAN ANLAR...

Sözüm,ruhunu şeytana teslim edene,mızrağını sebepsiz kaldıran cahil nefere!Sözüm yazmadan önce okuması gerektiğini bilmeyene,konuşmadan önce dinlemesini bilmeyi öğrenemeyenlere...

Zamanlı zamansız bir bakıyorsunuz büyüyor bu içten verilen savaş,sabırlar tükeniyor sırasıyla,birer birer...Bir bakmışsınız kendinize hakaret eder olmuşsunuz..Ama ben şöyle sesleniyorum biçare küskünlere,ben bir deniz gibi dalgalanıyorum,üzerinen mum ışıkları yansıyıp kendi gölgesinden korkanlara...Kendisine ve karşısındakine hakaret edenlere..

Hakaret etmeyin sakın!!

Yada tutki hakaret ettiniz.Ve yine tutunki hakaret ettiğiniz bir diken olsun,hemde kötü bir diken..Ama dikkat ediniz en nihayetinde güllerle bir arada.Öyle değil mi?

Sen neyin içindesin,hangi çamura battın,ne yiyip ne içiyorsun?Anlaki sen iyilik yapamıyorsun ve belkide daha acısı iyilik yapılmayada değmiyorsun..Madem senin gücün yetmiyor iyiliğe,o zaman hiç değilse kötülük yapma..Yapmada veli,bilgili kullardan birşey kapmaya çalış.Kapmaya çalışki seninde cennette bir köşkün,yalın olsun!!
Bu sitem dolu,bu belkide göçüp gidecek,gidipte başka diyarlara konup toza dumana karışacak yada sularla gidip gidip durulacak sözler;

Yanıp yol alması gerekenler için,insan içine karışamayanlar için,her hali ile uyumsuz ve kendisi ile çelişki içinde olanlar için...Şimdi yeni şeyler söylemek lazım,arasıra dönüpte aksimize neredeyiz,kimiz,şöyle bir bakmamız lazım..

Sezeninde dediği gibi:

ALIPTA BAŞIMIZI EFELER GİBİ GİTMEMİZ LAZIM...

Kemal BAŞARAN