PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Dünyada en çok sevdiğim kişiye:Babama

Ahmet Dedeoğlu
06-14-2008, 01:42 AM
Çok değerli bir hanımefendinin duygusal bir yazısı olduğu gibi aşağıdadır:

Kızım Ece'nin babası için yazdığı bu eski yazıyı
sizlerle paylaşmak istedim...
Tüm babaların ve baba adaylarının
babalar gününü bu vesileyle kutlarım.
Evlatlarınızla beraber yaşlanın.
Saglıkla,mutlu olarak.

Handan

Dünyada En Çok Sevdiğim Kişiye: Babama

Bir gün Alaeddin’in sihirli lambası gelir ve: “Dile benden, ne istersen”, der.

“Babamı”, derim. Babam öleli 9 yıl oldu. Onu çok özledim. Ona son bir defa sarılmak ve onu hep yanımda hissettiğimi bilmesini isterim.

Lamba bu istek üzerine şaşırır. Şimdiye kadar böyle bir istekte bulunan olmamıştı. “Sen hiç öbür tarafa gidip de gelenini gördün mü?”, der.

“Görmedim ama hani sen sihirliydin? Önce umutlandırdın beni, ne dilesem yapacağını söyledin. Şimdi de yapamıyorsun işte. O zaman insanlara her istediğinizi gerçekleştiririm diye övünme!”

Lamba çok üzülür. “Benim senin dileğini gerçekleştirmem imkansız ama aklıma bir şey geldi. Sen babanın yanına gidince mutlu olacağına inanıyor musun?”

“Evet, hem de çok Bilirsin, babalar kızlarına, kızlar da babalarına çok düşkündürler. Benimki biraz fazlaydı sanırım.”

Lamba: “Öbür tarafta başka kim var?”, dedi.

“Babaannem, dedem,babamın çok sevdiği birkaç arkadaşı var.”

“Baban annesine düşkün müydü?”

“Evet, hem de çok.”

“Sen babana kavuşacağın zaman mutlu olacağını düşünüyorsun, babanın annesine kavuştuğunu düşünüp mutlu olmalısın bence. Onun çok sevdiği insanlar var orda.”

“Düşündüm. Daha önce bunu düşünmemiştim.”, dedim. “Bundan sonra onun orda sevdikleri olduğunu, huzurlu ve mutlu olduğunu düşüneceğim.”

“Senin bu hayatta amacın yok mu?”

“Var. Babamın söylediği gibi bu dünyada dürüst kimse kalmasa bile ben dürüst olacağım ve zamanımı insanlara faydalı olmak için harcayacağım.” Lambaya, bana değişik açıdan bu olaya bakmamı sağladığı için teşekkür ettim.

Lamba: “Senin birazcık da olsa olumlu düşünmeni sağladıysam ne mutlu bana. Umarım amacına ulaşırsın. Hoşça kal.”, dedi ve gülümseyerek gitti.

Canım babacım seni çok özlüyorum
yanımda olmasan bile babalar gününü kutluyorum
biliyorum ki hissediyorsun,hep kalbimde olacaksın

ECE
15 haziran 2003

whynot1
06-14-2008, 02:02 AM
Her zamanki gibi yine harika bir yazı...

Teşekkürler.

arda15
08-13-2008, 02:53 AM
süper bi şiir gerçekten ..

irEm__7
08-13-2008, 01:42 PM
çOOK GÜSEL.. çOK ETkileyici bir yazıı..

Bizimle paylaştığınız için teşekkürler...

BüŞrA
08-22-2008, 12:31 AM
evet çok etkileyiciydii..:)