PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Screenden kurtulma-SHOW UP/Yukarda gözük tekrar adamını bul

Ahmet Dedeoğlu
06-23-2008, 02:23 AM
DURDURMA , DEVRETME ve TEKRAR ADAMINI BULMA (SHOW-UP) : Toplu H.O.’ na yapılan perdelemeye karşı bir diğer savunma yöntemi de durdurma , devretme ve tekrar adamını bulmadır. Perdeleme yapan H.O.’nu savunan S.O. takım arkadaşının perdelemeye takılacağını anladığı an ; kendi savunduğu H.O.’ nun arkasından ve de perdelemeden yararlanacak olan H.O.’ nun geçeceği taraftan çıkarak perdelemeden faydalanan H.O.’ nun önüne doğru geniş bir adım atar. Bu adım perdelemeden faydalanan H.O.’ nun önüne doğru ve bu oyuncunun geliş açısına dik açıda olmalıdır. Ayrıca bu S.O. öndeki durdurma,önleme bacağının tarafındaki kolu ile perdelemeden yararlanan toplu H.O.’ nun topuna baskı yapmalıdır. Böylece perdelemeden faydalanan toplu H.O.’ nun durması,yana veya geriye gitmesini adım atması kesinlikle sağlamalıdır. Bu aşamada toplu H.O.’ ile onu durduran S.O.’ arasında boy farkı oluşur. Toplu H.O.’ yana ya da geriye adım atmak yerine bu uzun boylu S.O.’nun durdurma bacağını zorlayabilir.Uzun boylu durdurmacı burada savunma yaparken buna hazırlıklı olmalıdır.Tüm bunların dışında durdurmacı toplu H.O.’nu asıl savunmacısına devrederken kendi savunduğu H.O.’na geri dönemez ise zorunluluktan dolayı geçici bir süre içinde olsa ikili sıkıştırma yapmalıdırlar. Aynı zamanda perdeleme yapan H.O. ile perdelemeye takılan H.O.’ arasında da boy farkı oluşacaktır. Bu konu göz ardı edilmemelidir. Bu arada perdelemeye takılan S.O. en kısa sürede kendi oyuncusunu tekrar bulmalıdır. Perdeleme yi durduran S.O. ise en kısa süre de kendi savunduğu H.O.’ na geri dönmeli bunu yaparken de gözü durdurduğu H.O.’ da elleri ise havada olmalıdır. Böylece durdurduğu toplu H.O.’nun asıl savunduğu H.O.’na pas vermesini engellemelidir. Çünkü durdurulan H.O. çoğunlukla perdeleme sonrası devrilen takım arkadaşına baş üstü veya yerden çarptırarak pas verir.