Orijinalini görmek için tıklayınız : Basketboldaki Hünerleriz Neler ? Oynayış Tarzınız Nasıl ? Sallamak Yok !
air_carter
06-19-2007, 03:57 AM
Ben bu konuyu açmak istedim bu sayede bir birimizin basketbol felsefesini az çok tanımış olruz ve belki burdan bazı okuyucular bizden hoşlanabilir !! Ama lütfen sallma olmasın gerçekler konuşsun !!
Ben 1.81 boyunda - 64 kilo ve 16 yaşındayım.Forumda 14 yazıyor ama gerçekte 16.. Neyse ben ince atletik özelliğe sahibim.Ben 70 cm + üzeri sıçrıyorum.Durduğum yerden 50+ üzeri sıçrıyorum.Yani durma - hareketli kavramı.
Hücum'da pek etkili değilim ama post up ve hücumda takım arkadaşlarına yardım etmede etkiliyimdir.Şutlarımı her geçen gün geliştiriyorum.Top sürüşümde her geçen gün gelişiyor.
Ben savunmacı adamımdır.Çok iyi top çalırım , hücum - savunma ribauntlarında etkili , blok tehtidi olan , herkese karşı savunma yaparım.
Benim en büyük özelliğim herkese karşı oynarım.Her bölgede oynayabilirim.Nitekim B.Diaw gibi( Phonix )...
Evt arkadaşlar sizler nasılsınız bakalım basketbolda ? Felsefeniz nasıl atıp tutmak yok !!
coolboy_4192
06-19-2007, 09:51 AM
180 e 76.5 um 15 bitti aslında ama 15 yazıyor neyse
genelde şut atmaktan hşlandığımdan şutör guard oynarım açık söyleyeyim tam olarak bir şut stilim yok her maça farklı bir şekille çıkıyorum girerse o yöntem bol bol o şekilde sokuyorum olmadığı zaman önce savunma başlıyorum çok iyi savunma tekniğim olmasa da iyi pres yapabilirim iyi presle çabayla önce arkadaşlara toplar gider ve sayıları atarlar son kısımlara doğru ben içeriye girerek olsun dışardan olsun kafama göre bilektir çift elledir her türlü denerim rahat rahat çünkü genelde zaten maç bitmek üzeredir kopmuştur artık ama öyle olmadığı zamanlarda ve eğer iyi atıyorsam bol bol yer değiştirerek kendime boş alan yaratırım ve şutu da atarım ayrıca top çalma hususunda da adamı ve topu tutuyorum bazen ancak gücümü ayarlayamadığımdan olsa gerek top ya sıkışıyor ya da az yapınca da adamda kalıyor
Stalwart
06-19-2007, 11:52 AM
benim boy 178 genelde 1 numara oynatıyolar ama ben 2 numara oynamayı daha cok seviyorum sutorum pek iceri girmeyi sevmem ama fastbreaklere iyi kosarım :)
Boyum 1.83 2-3 numara oynarım.Driblingim o kdr iyi değildir sıçramamda fazla iyi sayılmaz ama şutum mükmeldir.Ritim bulursam çok yüzdeli atarım geçen yük yemin ederim yalan atmıyorum 18-16 ile şut kullandım 2 si turnike gerisi şut :D şutum iyi ona pek bişey yapmıyourm ama zıplalmam ve driblingimin gelişmesi için çalışıyorum. :) yaş>>16
ersan ilyasova
06-19-2007, 02:29 PM
top çalma yeteneğim fazla blok koyma yeteneğimde bi hayli fazla guard oynuyorum ancak sayı atmaktan çok asist yapmayı seviyorumçok kullandığım toplarda oluyor şutlarım genelde iii diebilirim top sürme konusunda o kadar i deüğilim am her geçen gün daha gelişiyor
wadekolik
06-19-2007, 04:42 PM
ben 13 yaşındayım boyum 176.aslında 2 numarayım ama takımdaki 1 numara eksikliği nedeniyle 1 numarada oynuyorum.4 numaradada iyiyim ancak boyumun yetersiz olması orada oynMAMI ENGELLİYOR. BASKEtbola 4 numara olarak başlamıştım.bu nedenle dış şutum berbat son 2 senedirde hiçbir şekilde geliştiremedim.her türlü çalışmaları uyguluyorum ray allen'ın antremNINIDA YAPTIM ANCAK HİÇBİR ŞEKİLDE GELİŞME YOK.iÇERİYE GİRDİMMİ durdurulamM YANİ NEFİS DRİVE EDİYORUM.blok tehdidim üst seviyededir.arkadan yani kahpe bloklarım çok pis olur.top çalma konusundada oldukça kaheyimdir arkadan yakaladımmı adamı asla bırakmam.top sürmem harikadır.göz damlası atışlarını ve huk aTIŞLARI DIŞARDA PEK TERCİH ETMEM.ayrıca harika crossover yaparım.NBA'de miami heat'i tutuyorum.TBL'De efes wade,kevin durant ve andrew nicholas'ı seviyorum.
bekir#11
06-19-2007, 08:19 PM
180 boyundayım 17 yaşımı doldurdum 18 oldum :D 1-2-3 oynuyorum süper crossover yeteneğim vardır driblingim çok üst seviyededir. oyun kurucu olmama rağmen fastbreaklerde aşırı blok tehdidim vardır oyunu çok iyi okurum ve akıllıca paslar atarım savunma yapmayı pek sevmem ama isteyince acayip şekilde savunma yaparım ve en önemli özelliğim çok deli 3 atarım resmi maçlardaki rekorum 16 ama 4 a önce elim çatladı daha yeni iyileşiyo
coolboy_4192
06-19-2007, 08:28 PM
geçmiş olsun bir de vay bea :D
S.Tellioglu
06-19-2007, 10:34 PM
bence cok yanlis bi forum acilmis.Yazilanlara bakilirsa cogu kisinin burdaki avrupa yada nba de olmasi gerekiyor.arkadaslar biraz daha realist olalimda ole yazalim.Ben antrenorluk yapiorm bu kadar bole ozellikleri olan arkadaslari burda yazarken gormek guzel.Okadr iyi olanlar varki yazilanlara gore cogunuzun yildiz ve ya genc milli takimda olmasi lazim..
Yanlismi yaziorumm??
coolboy_4192
06-19-2007, 10:54 PM
ben şahsen dürüst oldum arkadaşım
Ya hocam yanlş anlamayın o çok iyi denen şutlar driblingler hepsi sokak basketboluna göre kendi mekanlarımızda kendi çaplarımzda yanlş anlaşılmasın.
yasin
06-20-2007, 12:52 AM
benim en iyi havaya girdiğim zaman içerde turnikelerim harikadır çok gaz alırsam smaçla bile tamamlayabilirim tabi en küçük potada :D feyklerimde çok güzel dir buarada feyk çekerim sona gnderiririm
air_carter
06-20-2007, 02:21 AM
Ya biz profesyonel değiliz ama o yolda gitmeye çalışıyoruz.Ben dediklerimde hiçbir hata yok.İsteyen gelsin yapalım maçımızı sonra yorumu yapsın !! Bende eyvallah deyip geçiyim.
firat_a
06-20-2007, 11:32 PM
180 e 76.5 um 15 bitti aslında ama 15 yazıyor neyse
genelde şut atmaktan hşlandığımdan şutör guard oynarım açık söyleyeyim tam olarak bir şut stilim yok her maça farklı bir şekille çıkıyorum girerse o yöntem bol bol o şekilde sokuyorum olmadığı zaman önce savunma başlıyorum çok iyi savunma tekniğim olmasa da iyi pres yapabilirim iyi presle çabayla önce arkadaşlara toplar gider ve sayıları atarlar son kısımlara doğru ben içeriye girerek olsun dışardan olsun kafama göre bilektir çift elledir her türlü denerim rahat rahat çünkü genelde zaten maç bitmek üzeredir kopmuştur artık ama öyle olmadığı zamanlarda ve eğer iyi atıyorsam bol bol yer değiştirerek kendime boş alan yaratırım ve şutu da atarım ayrıca top çalma hususunda da adamı ve topu tutuyorum bazen ancak gücümü ayarlayamadığımdan olsa gerek top ya sıkışıyor ya da az yapınca da adamda kalıyor
yazmama gerek yok tüm özelliklerimiz aynı tek fark bn 13 yaşnda ve 180 cm boyundayım.bide içeri daha iyiyükleniom.şut olayında falan aynıyız;)
serkan
06-22-2007, 10:58 PM
bende 186 cm boyunda 130 kg ağırlığında 34 yaşında bir basketbol adamıyım.yaklaşık 7-8 dakika civarı randıman verebiliyorum.panyanın altı bile artık çok uzak geliyor.tek pota maç yapabilirim.gereksiz koşulara uygun olmayan bir anlayışa sahibim.f.t. yarışına girebilirim.yada set shot 3 points.
nasılım.
ama yine de bir 1x1 maça varım 11 de biter atan devam eder.
topumu alırım post-up ımı yaparım.Shaq ile oynama şansın var bence değerlendir.yorulunca çamurda yaparım.kazan kaybet kolalar benden.
herkese selam
gunitsoldier
06-23-2007, 01:39 PM
bana, çok fazla pas vermiyosun derler yani anlayacağınız biraz bireysel oynarım..iyi 3 lükçüyümdür .pg ve sg oynarım boyum 1.80
gunitsoldier
06-23-2007, 01:40 PM
serkan abi walla shaq gibisin
coolboy_4192
06-23-2007, 02:54 PM
serkan bravo da o kadar kiloyu kasa çevirseydin bari yani sağlığına zarar hocam o kadar kilo
Cihan Türe
06-23-2007, 04:59 PM
Hııımmm sanırım benim anlatmam için zaman içindeki değişimime bakmak lazım. Boyum şu an 1.94, minik takımdayken de 1.88 civarındaydı, zamanla pek uzamadığım için mecburen aşağı dopru pozisyonum kaydı :)
- Minik takımdayken, iyi koşan, yakın orta mesafe şut atabilen, çok iyi ribaund alan bir pivottum.
- Yıldız ilk senesinde, benzer özelliklerde, biraz daha yüzü dönük oynayabilen bir 4 numara, Yıldız A senesinde ise uzak mesafe şut, her pozisyonda adam savunabilme ve jump shot ağırlıklı oynayan bir 3 numaraydım.
- Genç takım senelerimde ise uzak mesafe şut, fast break, set içinde her pozisyondan şut atan katıksız 2 numara haline geldim. (Altyapı olduğu gibi Tuborg`da geçti)
- A takımlar seviyesindeki ilk senelerimde benzer şekilde 2 numara oyunu devam etti. Yanlız bu senelerin 1 tanesinde abartı uzaklardan şut atan aşırı skorer, her yerden sayı bulan bir kısa oyuncu olarak oynadım. (genelde 2. ligde geçti bu yıllar)
- A takımlardaki daha sonraki senelerimde, açık alanda uzun pasları çok iyi atan, takım sıkıştığında sayı bulan, ortalamanın çok üzerinde ribaund alan 1 numara oynadım. Bu iki üç senelik periyotta triple double ortalamalara yakın oynadım desem yeridir ama tabii ki bu istatistikler bölgesel lig ve 2. ligin çok üst seviye olmayan takımlarda oldu...
Aktif basketbolu bıraktığım yada bırakmama yakın şu son bir kaç senede ise sadece okul takımında oynadım. Bunda da oyunu yavaşlatan, doğru adama doğru pası veren, boş şut bulunca yüzdeli atan tecrübeli 1 numara tipindeydim.
Şimdi bakınca şunu şunu iyi yapıyorum demek çok zor, belki yaş ve bulunduğum takımlar nedeniyle her şeyi zaman içinde yaptım ama tek bir şey var ki onu daima iyi yaptım o da şut atmaktır. İlk yıllarımda pas özürlüydüm (uzun oynarken), sonraki yıllarda ise pota altı savunması ve blok istatistiklerim aşırı düştü. Tabii pek pota altında gezmediğimden olsa gerek.
Ama her şeye rağmen sokakta, gerçekten tanıdığım lig oyuncuları hariç X adamlara maç vermem. Hani diyorum bir şeyine oynamaya hevesli genç arkadaşlar varsa (İzmir`li) açığımdır, kısmetimizi kapatmayalım. :)
aircanada15
06-25-2007, 10:53 PM
benim adın caner 90 lıyım boyum 1,85 we 70 kiloyum 95 cm zıplıorum normalde böle siteleri sewmem ama abi biri yardım etsin maçta ortalama 38 sayı ile oynuorum blok asistleri sölemeye gerek yok zaten ama babam izin wermio hiç bir yere göndermio yazdıklarım doğru we buna yemin ederim lütfen biri büyük klüplerin alt yapısında tanıdığı warsa bana mesaj atsın illa torpil mi gerekio bunun için=???
bekir#11
06-26-2007, 11:31 AM
aircanada kardeş msç başşına 38 sayı ile oynuyorum diyosun sen şu anda hangi kulupte oynuyosun bu ortalamayı hangi kulupte yakaladın????
aircanada15
06-26-2007, 02:42 PM
abi gecen sene balıkesirden newsehire tasındık bu ortama burda we gittigimiz gruplara gittiğimizdede geçerli(adana bilfen mersin vs )tek basıma maç kazandırıorum nerdeyse ama tek basına çok zor oluo 9 senedir basketbolla yasıorum isteyenler newsehirde tanıdığı olan warsa sorabilirler herhangi birine kendimi öwmek deil amacım ama yeter artık attığım sutların %90 nı girio içinde inanılmaz bir güwen war streetball temelim benim..Birçok altyapıda ise yaramaz oyuncular war sadece tanıdıkları war die o takımda oynuolar basketbolun sadece boy olmadığını göstereceğim üniwersitede herkese anlattıklarımın hepsi doğrudur abartı bile yok... zıplamam hergecen gün artıo suanda 3,35 e değebiliorum ben kolumu kaldırınca 2,40 oluor
goktug
06-26-2007, 06:43 PM
selam arkadaşlar ben 1.65 boyundayım 50 kiloyum 14 yaşındayım hücumda içeri girişlerim ve turnikelerim çok iyidir şutlarımda boş kaldığım zaman yüzdeli atarım zaten tofaş yıldızlarda oynuorum savunmada ise çok iyi top çalar ve riband alırım bloklarım fazla iyi değildir
Cihan Türe
06-27-2007, 10:46 AM
aircanada15, msn adresim makine5000@hotmail.com beni listene ekle bir konuşalım senin sorununu konuyu fazla dağıtmadan. Ancak Nevşehir`de büyük takım zaten yok ama bir bakalım...
1.80 boyunda , 85 kilo ( ole cok şişko bir yapım yoq yanlız cok az gobek var)ve 18 yasındaım. 2.85 lik bir pota da oynadıgımız icin genelde pivot oynarım. fazla sıcrayamam, baaayaaaa da hantalım (şişko luktan deil dogam bu). cok güçlü sayılamam ama inanılmaz dayanıklıyımdır. 1.80 boyum olmasına karşı iyi bir blok tehdidim vardır. cok mukemmel bir pas yeteneim yoq ole super bi guard gibi ama gene de fena sayılmayan paslar atarım, özellik ofansif riband sonrası. şut ozelligim orta mesafe ile sınırlı.oyunun daha cok güce dayalı kısmını seviorum bu yüzden t-mac hastası olmama ragmen idol üm ben wallace dır. 2.85 lik potada oynuorum diince pek cok arkadasım beni küçümsüyodu( özellikle salonda oynayanlar ), tamam salonda oynamaya benzemior ama oynadıım yere 2 tane 1.90 üstü adam takılıyor, bi tane de 2.03 lük vardı askere gitti geldi arık potaya gelmior. onlara karşı oynuorum cogu da Narlıdere spor da ya da başka yerlerde oynuorlar ve buyuk cogunlu 75 cm üstü sıcrıyor. bu adamların arasında ogrendiklerim beni oynamaya gittiim baska yerlerde ( Güzelyalı, Atatürk Anadolu Lisesi vs vs ) beni 1 adım one gecirdi yani ole dandik bi yerde de oynamıorum. uzun oldu o yüzden burda bi yerde kesicem artık. son olarak sunu diyebilirim, ole supper aman aman yeteneiim yoq (blok sezgim haric) ama çok hırslı oynadığımı söyleyebilirim ve en azından yeni bi ortamda kendime yer edincek kadar bu oyunu bilirim ve de AŞIRI SEVERİM BEN BU OYUNU xD
allen_eminhan
07-03-2007, 10:59 AM
177 cm boyundayım. 57 kiloyum. çok iyi sıçrarım(bunun için zıplama programını uyguladım). heryerde oynarım hiç zorluk çekmem. şutlarım fena değildir. guard oynamayı seviyorum çünkü top hakimiyetim çok fazla. cross over ları çok güzel yaparım. penetrelerim iyidir. post da oynarım ama çok sıkılırım. hareketli bir mevki daha hoşuma gidiyor(guard). iyi sıçramamdan ötürü blok koyarım. teke teklerde pek rakip tanımam:)
93'lüyüm... 1.77_64 kilo...Shooting guard
Nasıl oynadaqımı ilerde qöreceksiniz...;) Muammer ALTUN
allen_eminhan
07-06-2007, 10:25 AM
93'lüyüm... 1.77_64 kilo...Shooting guard
Nasıl oynadaqımı ilerde qöreceksiniz...;) Muammer ALTUN
nasıl görcez anlamadım. büyük konuşma hem bu forumda rakip tanımam;) :cool:
Tamam kardeşim iyi çalışmalar ;) ;)
RaMaZaN
07-06-2007, 02:54 PM
175 boyundayım.yaşım 16.normal TBL'de kullanılarn 3.05 potaları alabiliyorum.smaç yemiyo :D
sol ayağım ameliyatlı olduğu için kullanımı düşük ve driblingte sorun yaratıyo ancak hızlıyımdır.
şutlarım eskiden iyiydi şimdi bozuldu nolduğunu çözmedim, çözeceğm.
hareket yaparak adam geçmeyi çok severim.
ayrıca top çalma ve blok tehdidim vardır.
bu dediklerim gerçektir... ;) gerçi inanılması güç bişey deil ama olsun diyim dedim.
şu aralar sadece sol bacağımı %100'e kadar kullanma hayalim var.geçrekten ne olcağımı düşünemiyorum.
ersan ilyasova
07-07-2007, 11:27 AM
çabuk iyileşmen dileğiyle ramazan
karabulut
07-09-2007, 11:04 PM
birazda bn anlatıyım.bn 1 oynarım ama eminim forumun en kötü şutörü benimdir:)her zaman takımımı düşünürüm.top hakimiyetim iyi ama çok iyi değil bunu geliştirmek için çok çalışıyorum.çok iyi pasörümdür.özellikle no-look paslarımı çok beğenirler.70-75 cm arası zıplarım.boyum 1.72.iyi bi blokçuyumdur(sene başında 1.94lük çocuğa blok vurdum yemin ederimki)ribauntlarımda boyuma göre iyidir.savunmada çok istekliyim ama ayak çabukluğumun çok daha iyi olması gerekir ve dediğim gibi şutlarım berbattır.bu şut konusunda bana yardımcı olabilcek biri varmı özellikle topun elden çıkış kısmında?hee bide penetrelerim istikrarsız.mesela blok yemeyeceğimi bildiğim halde bazen içeri girmeye korkarım.bu konudada yardımcı olursanız çok sevinirim.şimdiden teşekkürler
karantina
07-10-2007, 12:00 AM
boy 1.80 kilo 75.basketbola başladıktan kısa bir süre sonra ameliyat geçirmek zorunda kaldığım için basketbola bir süre ara verdim sonucunda tekrar başladığımda hücumumun savunmadan daha iyi olamayacağını anladığım için savunmaya ağırlık vermeye başladım.maalesef takımda oynayamıyorum yaz spor okulları vs. kurslarda ancak oynayabiliyorum.genelde bu kurslarda savunmacı 3 numara veya gerektiğinde 4 numarada oynadım(pek verim alamadım)ama okulda veya arkadaşlar arasında oynadığım zaman onlara göre uzun olduğum için gerektiğinde rahatlıkla 5 numaraya kadar çıkabilirim :)
bn 92liyim 1.86 boyundayım oyunm hızlı ve içeri abanaraktır genelde ama şutlarımda çok kötü değil ne kadar sıçradıgımı bilmiyorum ama smaç basıyorum yani ama kndime düzgün bi kulüp arıyorum msnm jap_burak_59@hotmail.com yardımcı olmak isteyenler eklesin tekirdağda oturuyorm seçmelerden falanda haberiniz olursa bni haberdar ederseniz sewinirm....
özgür emek
07-10-2007, 11:13 AM
ben 1996'lıyım ve 45 kiloyum pzisyonum genelde forvet ve guardır. geçen yıl benden büyüklerle oynadığım için kendimi gösteremedim karşıyakada minik A da. Şimdi iyi oynamanın zamanı.
ziya15
07-11-2007, 10:07 AM
Ben 92liyim Boyum 1.66 kilom 45 (Şaşırdınız di mi ?) Basketbolu çok severim ama hobiden ileri götüremedim. Çünki önceden hayatımı Basketbol üzerine kurmadım. Ama eminim ki Basketbolu seçseydim güzel bir oyuncu olurdum. Dediğim gibi iyi top çalarım ama oyun felsefem bu değildir. Uzaktan atışlarım ne iyi ne kötü. Ama Türnikelerde başarı payım büyüktür. Boyum kısa olduğu için blok yiyiorum. Ama genelde bloğa yakalanmamak için karşı takımın oyuncularıyla çok yakınlaşmamaya çalışıyorum. 40-50cm zıplarım ya da zıplamam.(yani fazla değil). Rakip taımın ne yapacağını kestire bilirim ama oyunda arkadaşlarla bazı anlaşılmazlıklar oluyor. Ya onlar beni ya da ben onları anlamıyorum :)
cenk4
07-11-2007, 10:59 AM
bende 1.81 boyundayım ve 91 liyim savunma yapmayı cok severim ve savunmama güveniyorum...fastbreak atmayı çok seviyorum zaten takımımda da 2 numara oynuyorum şutlarım ii sayılabilir zaten fazla şut kullanmıyorum ama %45 lerde atıyorum...dripling yapmayı seviyorum ve dripling sonrası boş adamı bulup ona asist yapmayı...napıyım benim sitilimde böyle arkadaşlar...=) =)
king.lebron
07-11-2007, 11:04 AM
genellikle sürekli dışardan şut kullanırım,%75 girer,dış şutlarım etkilidir
MR Mustafa
07-11-2007, 02:18 PM
bence cok yanlis bi forum acilmis.Yazilanlara bakilirsa cogu kisinin burdaki avrupa yada nba de olmasi gerekiyor.arkadaslar biraz daha realist olalimda ole yazalim.Ben antrenorluk yapiorm bu kadar bole ozellikleri olan arkadaslari burda yazarken gormek guzel.Okadr iyi olanlar varki yazilanlara gore cogunuzun yildiz ve ya genc milli takimda olmasi lazim..
Yanlismi yaziorumm??
dogru sölüyor...
aircanada15
07-11-2007, 02:38 PM
Alıntı:
S.Tellioglu´isimli üyeden Alıntı
Yanlismi yaziorumm??
dogru sölüyor...
yıLdız milli takım we genc milli takım mı :D siz benim babamı görseniz adam basketbolla ilgili herseye karsı..Dediğiniz yerde ben olacaktım zaten siz babama anlatın onu yıldız we genc milli takımdaki oyuncuların hepsi kadar yetenekliyim hatta daha yetenekliyim aile desteği olmayınca olmuo iste üniwersitede ins...
kaplanati
07-11-2007, 07:01 PM
1.82 boyundayım 65 kiloyum 1993 doğumluyum her mevkide oynarım ve iyi oynadığıma inanırım ama oynadığım yer 3-4 numaradırbuna karşın çok iyi pas yaparım ve şut çekerim tek başıma bi takıma meydan okuyacak gücte olduğuma inanırım kısaca kendime çok güvenirim ama tek sorunum ufak yerde olmak ve kendimi geleceğe hazırlayamamak
Daha yeni maçtan qeliyorum. 81 sayının 48'sını ben attım ama maçtan sonra BİZ kazandık dedim BİZ. Basketbolun en büyük kurallarından biridir TAKIM ve YARDIMLAŞMA!! Ama katılırsın ama katılmazsın... Bu benim felsefem.!
aircanada15
07-11-2007, 10:37 PM
zaten biz dieceksin sawunmayıda kendin mi yaptın sen kazansan 43 sayıyı kim attı tek basına biyere getirebilirsin takımı herkes görewini iyi yaparsa basarıya ulasırsın..
Abi bana niye kızıyon ki :) Ben zaten katılıyorum sana ;)
aircanada15
07-14-2007, 10:30 AM
eyw.. muk0 :D
boy 1.80 kilo 82 yaş 16 gayet güzel savunma yaparım yapılı olduğumdan (şişko diil,yapılı) hücumda başarılı sayılırım topu vücudumla korurum yani. şutlarım(özellikle iç) iyidir. dribbling/ball handling/crossover > bunlara biraz çalışmam lazım
McPiVoT
07-28-2007, 07:25 PM
1.94 boyunda genç bir pivotummm_
BigTicket
07-28-2007, 08:08 PM
ben 1.78 boyunda pg oynamayı çok severim crossover hayranıyım( çok iyi yapıorum demiyorum :) ) favorim KG tabi biraz garip ama...ben 1 numara olarakda J-Kidd i örnek almaya çalışıorum...işte şutlarım çok kötü deildir...drive'm güzeldir güvenirim...penetrem fazla yok asisti severim...
cem_hotsauce
07-28-2007, 10:49 PM
merhaba arkadaşlar ben 13.5 yaşındayım 1.71 boyundayım 50 kiloyum kendi takımımda oynadığım mevki o beşe göre değişir ama genelde yha guard oynarım yada forwet o değişir ben içeri girmeyi çok severim ve çok iyi girerim yani girmez die umutsuzluğa kapıldığın turnikeler girer biraz ballıyım yani ;) şutlarımın üzerine fazla düşmem ama foullerim girer ve 3saniye koridorundanda tek zamanlı stopla girer 3lüklerimde birazcık gitgide gelişio savunmam için güzel şeyler söyliyemicem çünkü ne biliim temel duruş hareketiyle durunca gçiolar o yüzden yapanmıorum paslarımda fena değil ama zayıf olduğumdan sert veremiorum ve güçsüzüm fiziksel olarak
bekir#11
07-28-2007, 11:48 PM
cem sen hangi kulupte oynuyosun??? istanbuldamısın???
cem_hotsauce
07-29-2007, 01:25 AM
ben alanya belediyespor
GHOST737
07-29-2007, 06:44 PM
Boy 1.95 kilo 100-105 anlıcanız Türk Shaqıyım.İçerden oynuyorum ama duruma göre de değişiyor.Genelde 5 ama nadiren 4 de oluyor.16 yaşındayım.Savunmam iyidir.Sokaklarda oynaya oynaya hızlı adam da oldukça iyi savunurum tabi içerden attırtmam.Bunun yanında hücumda dengesiz sayılırım.Günüm geldiğinde 2.05-2.10 luk adamları eziyorum bazen 1.80 lik adamın altında kalıyorum.Genelde bir istatistiğim var ama coştuğumda oluyor batırdığım da.Yine de içer de oynamak zevkli!
little94
08-06-2007, 09:55 PM
Yanlismi yaziorumm??
bencede çok abartılı bişey ya bu 13 yaşındayım ama sadece çokiyi guard ve pas atabiliyorum anlamadım wadekolik nasıl yapıo bunları süperstar heralde...
14emre14
08-10-2007, 12:51 PM
Ben 13 yaşındayım ve 1,76 mevkim pivot yada oyun urucuyum yanlız endimden büyüklerle oynarken her türlü mevkiyi yapa biliyom her türlü ve her şekil blockum var komdüs yonum mükemmel çünkü taylan abi saysinde oldu :D
14emre14
08-10-2007, 12:52 PM
pardon urucuyum değil oyun kurucu
arenasss
08-10-2007, 02:23 PM
91 lıyım 172 boyum kaslı bır vucudum var vucud gelıstırmeye gıttım kendımden cok daha yapılı oyuncularla dıse dıs mucadele edebılırım 1 numara oynuyorum ama arenass gıbı yanı pas vermeyı sevmıyorum topu genelde kendım kullanıyorum dıs atıs fazla denemem genelde ıcerı gırıp sayı yaparım ve top calmayı savunmayı cok sevıyorum ama cok blok yıyorum boyum kısa oldugu ıcın ve her topla ıcerı gırdıgım ıcın bır macta ortalama 2,3 blok yerım...
wadekolik
08-11-2007, 04:10 PM
bencede çok abartılı bişey ya bu 13 yaşındayım ama sadece çokiyi guard ve pas atabiliyorum anlamadım wadekolik nasıl yapıo bunları süperstar heralde...
arkadaşım konunun başlığını iyi oku n yazıo hünerleriniz ben ne yazmışım hünerlerimi kötü yaptığım şeylerde var ama burada hünerleriniz diyo o yüzden ben iyi yaptığım şeyleri yazdım!hünerin anlamını da buraya yazmama gerek yok herhalde!!!:mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad:
mamba kobe
08-12-2007, 10:04 PM
ben 96lıyım 1.41 boyunda ve 38 kiloyum guardım atletik yeteneklerim çok iyi sıçrarım
zgrykt
08-18-2007, 08:33 PM
bende 1.63 boy 43 kiloyum guard oynuyorum bende sayıdan çok asist yapmayı çok seviyorum ve asist olarak çok iyiyimdir. savunmam çok iyidir.13 yaşındayım bu arada :D:D
bjk_44
10-10-2007, 05:37 PM
ben 13 yaşında 165 boyunda şutör pozisyonunda oynamayı severim en çok 3 lük atmayı severim hatta orta sahadan basketim vardır.çok iyi şutörümdür.ritmimi yakalarsam beni kimse tutamaz.
manu20
10-10-2007, 10:54 PM
yurdum ulkesı ne kadar yeteneklı adama sahıp.masallah.bazen dusunuom nasılda basarısız oluoz bu kadar yeteneklı eleman varken.gelecegımız acıkmıs.
ByOzi
11-01-2007, 06:42 PM
bn wala maca gore degısıoyr oyun tarzım 4 yada 5 oynarım boyum 1.85 ama okul takımında en iyi pota altı oyuncularından bırı benım!! (sallamıorm)
smaç smaç smaç.....:D şut şu şut
arenas_tolga
11-02-2007, 11:15 AM
benim boyum 1.70 guard oynarım ayrı zaman da şutörüm atışlarım çok iiyidir
serbestt atış çizgisinden 10da 7yada 6atarım kesin en sevdiğim top sürmek ve 2lük atmaktır bunların ikisindede iiyim
AİR JORDAN
03-31-2008, 04:25 PM
ben 16 yaşındayım ve içeri çok güzel penetre ederim boyum 1.91 beykozda oynadım ama taşındık ve gidemedim daha
ziya15
04-13-2008, 10:57 AM
Turnikelere çok iyii çıkarım. Usta bir top hırsızıyımdır. Turnike atışlarım yidir. Çok az top kayb ederim. Ama atışlarım hiç de iyi sayılmaz. NOT: Yazdıklarımın hiç birini sallamadım.
arkadasım yanlış yoldasın..bence biraz daha çok çalış..sadece şutla hiç bi yere varamazsın..dripling çok önemli; ve kolay kazanılmaz erken öğrenilmeye başlanmazsa sonradan zorluk çekersin uzun bir süreni alır..
Burock
05-12-2008, 02:05 PM
Ben 14 yaşındayım fesa,tofaş,marmara kolej ve şimdiki kulubüm ttnet beykoz da oynuyorum.
Fundamental ım cok iyidir 1.75 boyum var cok iyi blog koyarım:) Çembere deyebiliyorum bu yaz smac için çalışıyorum şut larım da cok iyidir babam antremanım olmadığı zaman şut antremanına cıkarır bazı rekorlarım da vardır 20 de 20 faul ve 10 da 10 üçlük.Ama geliştirmem olan çok daha fazla şey var...
Cyder
05-19-2008, 03:01 PM
Ben 12/07/1995 doğumluyum.Boyum 176.İlerde 200 yi bulur diyor hocalarım.Okulda 6.7.8. sınıf karmasında en hızlı koşanlardanım.Uzak şutlarım pek iyi değil ama serbest atışlarım iyidir. .Belki 5 atışta 1 ıska filan..Turnikelerim kesin girer.Nerden içeriye sokulup turnikeyi denersem deneyeyim kesin girer.Öyle ki 2 tane 180 lik basketçilerin arasından girip ters turnike attığımı feyk çekerek(havada topu gösterip sonra yön değiştirerek bloktan kaçarak)attığımı çok hatırlıorum ama o feykli dediğim hep girmez...5ay aksaray türktelekm da kurs almıştım ve bazı sebeplerden ötürü bıraktım.Dersaneyle antreman aynı saate geliordu.Ayrıca 3m lik potanın levhasına rahat değiyorum..gelecek yaza kadar daha geliştirip potaya değmeyi planlıyorum..
Bir takımda oynamıyorum çünkü Aksaray'da adam gibi bir yaşıma uygun takım yok.Bu da bnim gibi başka çocuklarında yeteneklerinin boşa gitmesine sebep oluyor.okul takımları hariç-ki bizim okulda takım yok-.
ilkiz
05-20-2008, 06:10 PM
175 fln boyum var.Adam geçmeyi ve çalım atmayı iyi yaparım.potamın altından başlarım diğer potaya kadar gee geçe giderim.14 yaşındayım.Savunma yapmayı sevmem.ama özel maçlarda yaparım.oyun kurarım.günümde olursam 3 lük kaçırmam
ilker Terzioglu
05-20-2008, 11:38 PM
25 / 12 / 1980 dogumluyum
1.90 cm 88 kg
Off / Guard
Oyun tarzım : Sert ,Savunma Yapan skorel oyuncuları tutan az sayı üreten ama maç basına 7.05 asist ortalaması 4.06 tap çalma ile bir dönem oynayan bir eski oyuncuyum :) simdilerde spor yapıyorum aldıgım kiloları verebilmek için :)
su anda 114 kg sanırım sakatlık yaramadı
cal_a_o
05-22-2008, 09:20 PM
benim boy 182 , topa çok güzel parmağımda çeviririm bunu 12 yaşımda basketbol takımındaki arkadaşlarımdan öğrenmiştim . topu çok güzel yön veririm ve arkadaşlar arasında 4 kişi iyi üçlük atabiliyor bunlardan biri benim
bunları sallamadım wollaha !! sallayacak bişe yok gerçi de neyse bide çok güzel savunma yaparım top çalmada iyiyimdir:cool:
ilker Terzioglu
05-22-2008, 10:44 PM
benim boy 182 , topa çok güzel parmağımda çeviririm bunu 12 yaşımda basketbol takımındaki arkadaşlarımdan öğrenmiştim . topu çok güzel yön veririm ve arkadaşlar arasında 4 kişi iyi üçlük atabiliyor bunlardan biri benim
bunları sallamadım wollaha !! sallayacak bişe yok gerçi de neyse bide çok güzel savunma yaparım top çalmada iyiyimdir:cool:
sevdım senı savunma yapanları severım ben :)
cal_a_o
05-23-2008, 08:55 PM
Saol İlker Terzioğlu
__________________________________________________ ___________
Alemin Kralı LebronJames
[Only Registered Users Can See Links]
tblforum
05-24-2008, 11:50 AM
Mert Genç 17 yaşındayım 1.72 boy-55 kg
Guard ve şutör guard pozisyonlarında görev yaparım.
İstanbul Büyükler Ligi'nde Bulgurluspor forması giyiyorum.
Özelliklerim: Savunmam fiziğim dolayısıyla şuan çok yetersiz. Ancak oyun bilgim, top saklayışım ve şutlarım çok iyidir.
mertkann
05-25-2008, 01:31 PM
1.86 civarı boyum kilom bilmiyorum ama 75 falan war şutlarım ii sayılır 1-2-3 pozisyonların hepsinde oynarım.oynarken çok rahatım kolay kolay sinirlenmem kendımden emin olurum driplinglerde topu iyi kaçırırım
OneLastTime
05-27-2008, 05:28 PM
1.80 boyundayım 60 kilo civarındayım....3lüklerim iyidir ama 3lük her zaman risk oldugu için fazla kullanmam maçlarda ve arkadaşlarım buna dert yanar....Savunmada gerçekten savundugum kişiyi bunaltırım ....Diger oyuncularda bunu yapsa zaten maç kaybetmeyiz...Şutlarım gerçekten takıma çok yardımcı olur..Tam takımın sayı istedigi anlarda sayı atarım...1,veya 2 numara oynarım...
Yani tam sorunun cevabını vermek gerekirse bilegime güvenirim;)
chaos
06-18-2008, 11:16 PM
92 dogumluyum 1,78 boyum war daha önce tekel sporda oynadım ordan da lisansım war.bazı sorunlar nedenıyle yrılmak zorunda kaldım şimdi ise başka kulüpte dewam etmek istiyorum.ilgilenenler için msn adresim chaos_ua@hotmail.com
Tim_Duncan#21
06-27-2008, 01:34 PM
14 yaş 1.78 boyum...Yaşıtlarımla Oynadığım İçin SF pozisyonunda oynuyorum...Secondary Position Olarak PF....78 Kiloyum....Yapım Dolayısıyla 1.90'lık adamlara savunma yapmışlığım var...Görenler Temiz Bir Şut Stilim Olduğunu Söyler. Bilmem Öyle mi :D ¿? Inside Scorer Olarakta Oynayabilirim...O Özelliğim Pek İyi Değil Ama İçeriyi İyi Zorlarım...Kollarım Uzun Olduğundan Olsa Gerek
ick07
06-29-2008, 05:12 PM
1.84 boyundayım 2 ve 3 oynaya biliyorum bazen de 1. şutlarım iyidir sayı atmakdan çok attırmayı severim ve yıkıcı oynama gibi huyum war
darkin
07-02-2008, 12:06 AM
1988 doğumlu 1.71 boyum 60kg yum. her ne kadar zayıf görünsemde 2-3 numara oynamayı severim. topsuz hızlı ve atletikimdir, hareketli topla buluşursam %90 sayı olur. nitekim bana doğru pasları atacak iyi guardlarla her zaman karşılaşmıyorum =( Zamanlamalarım iyidir. bu yüzden iyi ribaund çekerim 2.00 m lik adamlardan ribaund aldığımı bilirim :D top çalamam ama rakibide rahat bırakmam. oyunu çok iyi okurum takım arkadaşıma hep pozisyon hazırlarım ama değerimi pek bilmezler =) arada block vururum onlarda efsane olur zaten :D (1.90 lık arkadaşın topunu panyede kesmiştim...)
williamtell
07-03-2008, 12:40 AM
defans ar namustur beyler :) ...............
HER MAJESTY!
07-03-2008, 09:44 AM
defans ar namustur beyler :) ...............
karşı taraftaki bi oyuncu,yüklenebiliosa kalmaz ar namus.
savunma her şeydir...
Ömer_067
07-04-2008, 12:55 PM
Dürüstcene yazıyorum
Sol şutörüm 1 78 boyum yaşım malesef 18 1 ve 2 numarayı rahat oynuyorum ama 3 numara oynarken bazen fizik dezavantajım oluyor sorun oluyo bana savunma konusuna gelince çok iyi savunma yaptıgımı düşünüyorum özellikle guard savunmasında çok iyiyim ayaklarım çok hızlı oldugundan birebirde geçilmem çok zor şut konusundada herzaman garanti şut atmayı severim penetrelerim iyidir içeri girip dışardaki boş oyuncuya pas vermek harika oluyor çok sevdiğim bi oyun kombinasyonudur bu basittir ama garantidir neyse atletik özelliklerime gelincede boyuma göre çok iyi sıçrıyorum ve bir maçta rekorum 7 bloktu 2 tanesinide powerforwet oyuncusuna yapmıştım hatta hiç unutmam...
MertCabilar
07-28-2008, 02:22 AM
bende 15 yaşındayım 70 kiloyum ve 1.83 boyundayım oynadığım mevkii için aldığım kiloları hep kasa dönüştürmüşümdür ve yağ indeksim olması gerekenin malesef altında düzeltmeye çalışıyorum ama olmuyor :S neyse pover forward ve small forward oynarım orta mesafe şutlarım iyidir boyalı alandan fizikçe beni ezecek birisi yoksa çok rahat pozisyon yaratırım ve çoğunlukla sayı ile bitiririm zaten pota altı oyuncuların çoğu yüzde olarak diğerlerine göre daha iyidir 3lük ile ilgili psikolojik sorun yaşıyorum 3lük çizgisinin bir adım önünden çok rahatlıkla atarken 3lük çizgisinin bir adım gerisine geçince bilek gücüm yetmeyecek gibi geliyor vücut gücüme inancım azalıyor ve sebebi nedir çözemedim hala ama genede kötü değil bir pf ye göre üçlüklerim savunmada iyiyimdir ve şu ana kadar 90 kilo altı adam yüklenemedi bana top çalmayı çok beceremem ama blok tehtidim aşırı fazladır maç başına 2.66 blok ortalamam vardı ki bu sene ayak bileğimi kırdığım için çoğu maçta 4-5 dk oynayabildim şöyle anlatabilirim kendimi kısaca hücumda başarılı savunmada ise blok tehtidi ile savunduğu adamı rahat bırakmayan kişi:D söylediklerimden hiçbiri abartılmış ve yalan değildir zaten telekom orman ve ülkerde profesyonel olarak oynadım demem yeterli olacaktır:D
MeLih Uçar
07-31-2008, 01:58 AM
Ad - Soyad: MeLih Uçar
Boy - KiLo: 2.01 , 116
Doğum Tarihi: 09.07.1988
Kariyer Geçmişi: Kucuk Takım Efes PiLsen , YıLdız Takım , Fenerbahce , GaLatasaray OLmak Uzere Genc Takım: YeşiLyurt Spor Klubu Genc Takım Son Sezonumda YesiLyurtta A Takımdada Yer BuLuyordum Gecen Sene İstanbuL BuyukLer Liginde Fatih KoLejinde Oynadım.BoLgeseL veya 2.Ligde SagLam HedefLeri OLan KuLüpLerde Oynamak İstiyorum Bu Sezon !
ÖzeLLikLeri: GüçLü Bir Pivot Sırtı Donük veya Yüzü Dönuk Her TurLu Sut AtabiLen ( Orta Mesafe - Uzun Mesafe ) Post-Pivot HareketLeri Cok İyi YapabiLen İyi ZıpLayan Cok GucLu Bir Oyuncuyum.
arda15
07-31-2008, 01:25 PM
ewt ben katılıyorum melih abiye arkası dönük süper oynar aldınmı %90 ya basket olur ya basket faul olur çok antreman çok maç yaptık melih abiyle bu sene az dayağınıda yemedim :Dama ondanda baya şey öğrendim saol melih abi :D
MeLih Uçar
07-31-2008, 01:34 PM
Eyw Arda Kardeşim Bize OgretiLenLeri SizLere YansıtabiLdiysek Ne MutLu Bize YetenekLisin ÇaLışmaktan Kaçma Hicbir Zaman :) Dayak Bence BasketboLda HErseydir Ya Ben Hic Unutmuyorum Efes PiLsende Oynarken Ayhan Abi Vardı Antrenorum Devre Arasında Girip Abi Beni Döv Diye Yırtınıyordum Dayak Yedikten Sora Daha Bi HırsLı Oynuyo İnsan Az Board KırıLmadı Kafamda YetenekLiysen Zaten Cok Dayak Yersin :)
arda15
07-31-2008, 01:35 PM
valla geçen sene en fazla senden yedim valla:D
kralpars
08-03-2008, 10:41 AM
Sezer FENER 95 doğumluyum..genelde SF oynarım ama atmaktan ziyade attırmak tercihimdir..10 atıştan6-7si girer.şimdiye kadar hiçbir kluble çalışmadım..ama isterim..çalımlarım etkili olmasada arada içeriye fln girerim..3lüklerimin yüzde50 fln girer..savunma yapmayı severim..
Yasin06
08-03-2008, 09:00 PM
1.80 61 kilo.Fazla kasım olmadığından şutlarım kötü ama iyi sıçrayabildiğim için turnikelerim güzel ve benden uzun adamlardan ribaund alabiliyorum,paslarım iyidir ve futbol deyimi ile "adrese teslim"dir...genellikle oyun kurucu ya da pivot oynarım
nash13
08-03-2008, 09:05 PM
2-3 numara oynarım ama post + ribaund larda iyiyimdir.1-4 e kadar savunma yaparım özellikle guard savunmasında başarılıyım nedeni boy 2-3 numara uygun ama hız bir guard kadar yaş=14
Çağatay#12
08-05-2008, 12:10 PM
İstediğim zaman top çalabilirim
180 cm boyundaym şimdilik 2 metrelik birine blok vurdum yani blok da var
crossoverlarla içeri girip basarılı sekilde sut veya turnike kullanırım
3lük sutum cok iyi değil ama içeri girişlerimle kapatıyorum o açığımı
boyalı alan cevresinden sutum da var o da yüzdelidir baya
soner
08-09-2008, 10:28 PM
Arkadaşalar benim boyun 1.74 kilom 80 3.05 e yemin ederimki smaç vuruyorum demem olmaz ama isterseniz gösterebilirim tanıyanlar bilir 1 meyreden fazla zıplıyorum sallamıyorum
Benim Boy :1.83,kilom:88 Mevkim:center öyle Kendimi Abartcak Yanım Yok Ama Oynadığım Kişiler Beni Shaq Diyolar Onun Gibi Oynuyomuşum Ama Gercektende Onun Gibi Olmak Isterim Shaq Malikanesini Namını Mutlaka Duymuştursunuz Adam Sinema Salono Yaptırmış Daha Ne Olsun Ama Eğer Basketbolcu Olcaksam Shaq Gibi Olmak Isterim Adam Sırf Sporla Uğraşmıyo Sinema,müzik Yani Daha Ne Olsun....
streetballbjk
08-17-2008, 03:00 PM
basketbola 1 sene önce başladım o zamanlar farkkettim yeteneğimi şuan boyum 1.60 kilo ise 47 boy ve kiloya bakınca biraz ufacık görünüyorum yerim guard yani 1 numarayı oynuyorum üçlüklerim çok iyidir bunun nedeni hırsımdır çünkü yenilgiyi yediremem sınıflar arası maç yaparız fark 30 lara kadar çıktı dışardan bana tepki geldi herkes suçu bende buluyordu ben cevap vermiyordum aldığım bütün topları üçlükten attım ve farkı kapatıp öne geçtik...neredeyse maçları ben kurtarırım ufak olduğumdan uzun boylulardan sıyrıla biliyorum 1-2 basket şovu yaptıktan sonra herkesten sıyrııla biliyorum
en büyük özelliğim ise kolumun uzun olması ve 70 cm kadar zıplıya biliyorum bunun nedeni kendim uydurduğum antreman şeklidir
not:basketbolda en önemli şey sabırdır
aircarter15
08-25-2008, 12:23 PM
ben 1.80 boyundayım 65 kiloyum 15 yaşıma giricem.basketboldaki özeliklerim ii zıplamam 76 cm zıplıyorum top kontrolum biraz düşük ribaunt ve içeriye girmem ii şutlarım garip ama bi gün 100 de 75 le bidün 100de 25 le atıyorum
vBulletin v3.7.0, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.