PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Basketbola Bakış

ersan ilyasova
06-20-2007, 03:18 PM
şu anda yazmış olacağım tüm bilgiler alıntı değil benim düşüncelerimdir

basketbol sadece ülkemizde değil tüm dünyada bulunan en önemli spor benimiçin ve burada bulunanlar için.illa uzunlar basketbol oynar diye bir düşünce olmamalıdır.13 yaşımda absketbola başladım ve şu an 16 yaşındayım sınıfta en uzunlar arasında biri bendim ve basketbol oynamayı uzun olmakla değerlendiriyorlardı.ben kısayım diğenlere boykins ı söyleyim kısalığın çok büyük avantajları var hız .siz kısayım demeyin basketbol oynamak için kısa olmak önemli değil basketbola gönül vermek çaba harcamak ve yetenekli olmak gerekir.ve şu anda arkadaşlarım arasında en uzun benim diebilirim ve ana söyledikleri benim boyun uzun olsaydı seni yenebilirim...tabi uzun boylu olmanın avantajları var ama bence bir basketbol oyuncusu bunu uzunlukla değerlendirmemelidir.ayrıcada basketbolun boyunuzu uzattığı bilimsel çalışmalarla kanıtlamıştır.bende basketbol oynayan ve basketboldan büyük zevk alan biriyim.en büyük hayalim ise ileride bir wade bryant lebron gibi basketbolcu olmak.unutmayın ki siz basketbolu bıraksanızda o sizi bırakmayacak ve yaşamınızın en büyük parçası olacak........

AnL
06-20-2007, 04:29 PM
Çok gzl bi yazı yazmışsın saol.Senle aynı düşünceleri paylaşıyorum ama ben Wade-Kobe kadar büyük hedefler koymadım olamam zaten onlar kadar.Benm hedefim Tbl 2. ligi yani bi keresinde onların maçını izlemiştim 2.ligdekiler bile deli gibi oynuyor.

Paylaşım içn tşkler...

ersan ilyasova
06-20-2007, 04:38 PM
önemli değil anıl

AnL
06-20-2007, 08:51 PM
Taylan hocam benim hedefim nasıl :) doğru mu :)

MasterCoach
06-20-2007, 09:19 PM
Levent LÜLE,Aydın ÖRS'le çalışmış Oyak Reno'da baş antrenörlük yapmış ve 25 yıldır bu sporun içinde olan bir antrenördür.İlk tanıştığımızda konu bi şekilde oyuncunun uzun - kısa olmasına geldi.Bana şunu anlattı : Phil Jackson'ı ( heralde tanımayanınız yoktur ) zamanında bi maça götürmüşler.Demişlerki hocam burdaki sporculara bi bak, beğendiğin varsa al.Maç başlamış, 2 takımda ağırlıklı olarak zencilerden oluşuyormuş.Yalnız içlerinden bi tanesi diğerlerine göre ciddi uzunmuş ama beceri olarak bi haylide zayıfmış...Phil Jackson abimiz kesinlikle uzun demiş.Diğer zenciler bu uzun beyaz adamın üzerinden smaçlar vs. yapıyorlarmış.Diğer koçlar merakla Phil Jackson'a neden uzunu seçtiğini sormuşlar; O da şu cevabı vermiş: Kısalar da iyidir ama kısalar yorulduğunda veya iyi oynamadığında çok etkisiz olur, uzunun ise varlığı yeter,Ne kadar yorulsada kolunu kaldırınca rebound alır, hook atar demiş...Elbette basletbol oyuncusu uzunlukla değerlendirilmemelidir ama savunmada bunun açıkarını ne yazık ki görüyoruz...

Biz bu sene Gençler ligindeki kadromuzla erkekler bölgesel basketbol liginde de mücadele ettik ve son 8'e kalarak büyük bir başarıya imza attık.Bizimde bu sene ciddi uzunlarımız yoktu etkili değillerdi.Levent abide buna uygun bir hücum sistemi hazırladı ve başarılı oldu.Aslına bakarsan Pro. koçlar için uzun - kısa o kadar da önemli değil.Sadece savunmada sıkıntı yaşıyoruz o kadar.Bu sene uzun sorunumuzu çözdük inşallah daha büyük başarılara imza atarız.

Hedef konusunda yorum yapmamıycam zaten doğru olmaz.Önemli olan o hedefe olan inancınızdır.İnanmak başarmanın yarısıdır.bu gün kobenin - wade in 3.kolu yok...

TB2L bence en az TBL kadar zevkli bir lig.İyi oyunculara bildiğim kadarıyla en az 2.000 ytl maaş veriyorlar.Bu da bu zamana göre iyi para bence...

coolboy_4192
06-20-2007, 09:33 PM
boy önemli tabiki basketbol denince akla uzun yapılı adamlar gelir akla uzun birini gördüğümüzde zaten genelde bir basketbolla ilgisi vardır :D bunun dışında basketbolda coach bakımından uzun-kısa ayrımı yoktur sonuçta uzun içerde kısa dışarda işleri yürütür anıl sen hedefini koymuşsun 2.lig evet deli oynuyorlar ancak senin bu hedefine erken ulaşman tbl hedeflerine ulaşman için vakit kazandıracaktır 2.lig değil 1.ligi zorla 1.lig takımlarının altyapılarına girmeye çalış sonra orada deli gibi çalış bir gün mutlaka girebilirsin kadroya mutlaka yönlendirilirsin ve bu bir amatör takım olmaz kolay kolay ;)

Neslihan A.
06-20-2007, 11:50 PM
Yetenekli diye de çok kısa bi adamı takıma almak bence dogru olmaz.uzun- ve kısa uzunlar olmalı.

Hedeflere geline ::bence büyük küçük hiç farketmez.Ki hedefini ne kadar yukarda tutarsan, ulaşacagın yer o kadar yukarda olur.Hatta yükselmeye başlamışsın bile denilebilir.

firat_a
06-20-2007, 11:53 PM
kısa uzunlar olmalı

bu ne demek oluo krdeş?

Neslihan A.
06-21-2007, 12:02 AM
Tahmin etmek çok zor degil aslında.

basketbol için kısa sayılacak ama normalde uzun kabul edilebilecek boy:kısa uzun.

ersan ilyasova
06-21-2007, 10:04 AM
taylan hocam aslında doğru söylüyorsunuz ben biraz abarttım tbl2 dede oynamak da i olur bence takımınızı tbl çıkarmak için olur amabu hedef benimiçin küçük gelir bu yüzden söyledim ama çokta abrttım