Orijinalini görmek için tıklayınız : Bayan Basketboluna Destek!!
Kemal Başaran
07-04-2008, 06:55 PM
POTAFORUM ailesi olarak Türk basketbolunda bayan takımlarının maalesef belirli kesimler haricinde pek gelişmediğini görüyoruz.Sitemizde de üye olan çok değerli bayan basketbolcu arkadaşlarımızda bu durumdan muzdarip.Son zamanlarda basketbol olarak ilerleyen ülkemizde başarının bir diğer tamamlayacı unsuruda kesinlikle bayan basketboludur.Ve bu konuda ciddi anlamda başta TBF olmak üzere diğer ilgili ve maddi yönü yüksek merciiler olaya el atmalıdır.Bu sebeple buraya bayan basketbolunun şuanki ülkemizde ki durumu ve gelişmesi için önerilerinizi yazmanızı istiyoruz bunları yetkililere fax ve mail yolu ile ileteceğiz.Bilginize..
BüŞrA
07-04-2008, 07:19 PM
Öncelikle böyle bir konu başlattığınız için size çok teşekkür ederiz.Ben 4 yıldır basketbol oynuyorum.3 yıldır hep takımla 1. olma çabasındaydım.hiç klüp aklıma gelmiyordu...geçen yazdan itibaren basketbolda kendimi göstermek için klüp arıyorum ama yok..!Çünkü açıkcası bütün klüpler klüpte yetişmiş oyuncu arıyorlar.klüp eğitimi olmayan oyuncular ilk kademede zaten eleniyorlar gibi birşey oluyor...
2. olarak bütün klüpler için hep erkek basketbolu ön planda. Kız basketboluna erkek basketbolu kadar önem verilmiyor....dediğim gibi gene klüpler kızları yetişmiş istiyor.oysa ki bizi 1 ay yetiştirseler ne fırtınalar çıkar o sahada...:)o yüzden Bence bayan basketboluna yetişmiş değil de biraz yetiştirilecek basketbolcular alsınlar. yetişmiş oyuncaya emir vermek çok kolay.antrenörler kolayı seçiyorlar ama yetiştirilecek basketbolcular daha hırslı olur bence. o yüzden klüp arayıp, bulamamış oyunculara DESTEK, bayan basketboluna DESTEK diyorum :D
mcgrady_1
07-05-2008, 12:02 AM
Ben ilk olarak Kemal Hocamıza ayrı bir teşekürü borç biliyorum çünkü bu konuyu benim sitemlerim sonucunda bize yararlı olması için açtı. :)
Şimdi ben bir olay anlatacağım başımdan geçen burada isimde vermek istiyorum eğer izniniz olursa.Ben bu sene Fenerbahçe-Beşiktaş bayan basket maçına gittim tabi Akatlarda salon yine bombos derbi olmasına rağmen izliyordumki aklıma birşey geldi dedimki ben bu kadar klup arıyorum belki bu büyük takımın antrenörleri bana yardım eder .Bende gittim Zafer Kalaycıoğlunun yanına dedimki hocam ben 91 doğumluyum ve basketçi olmak istiyorum bana yardım eder misiniz? Bana dediki "daha önce bir klupte oynadın mı " ilk sorusu buydu bende hayır dedim aradım ama ya maddiyat engel oldu yada yaşım oynamadım yani dediki peki Fenerde mi oynayacaksın alaycı bir şekilde bende dedimki hayır hocam sizin çevrenizin geniş oldugunu ve bana yardım edebileceğinizi düşündüğüm için yanınıza geldim sonra bana dediki tamam çıkısta görüşelim bende tamam dedim anlastık devrede.Sonra maç bitti Fener sezon içindeki ilk mağlubiyetini aldı Akatlarda sonra soyunma odasına gittiler bende gittim soyunma odasının kapısında bekledim Türkiyede bayan basketbolunun büyük isimlerinden birisi oldugunu dusunerek ona guvendim ama o beni unutmustu.
Şimdi diyeceksinizki bu olayı neden anlattın ?? Ama eminimki çoğu kişi anlamıstır Büşranın yazısıylada ilişkilendirerek.Büşra demişki yazısında önceden biryerde oynamasına kişinin çok dikkat ediyorlar kısacası onun doğrulugunu bu gercek olayla anlatmak istedim.
Evet çözüm arıyoruz değil mi bayan basketboluna o zaman fikrimi söyleyeyim bence ilk olarak Türkiyeye bayan basketbolu sevdirilmeli onunda en az erkek basketbolu kadar zevkli olduğu gösterilmelidir bana göre bu o kadarda zor değil.Sonra altyapı .Altyapılara basketi seven oynamak isteyen onun için herşeyi göze alan kişiler alınıp eğitilip iyi bir klupte oynaması sağlanmalı.Örneğin arıyoruz klüpleri ne kadar soralım diye aylık 100-120-150-... falan gibi cevaplar alıyoruz peki basketbolu sadece parası olanlar mı profesyonel oynayacak bunu merak ediyorum.Yüreğiyle oynayan basketi çok seven bir kişi yerine parası olupta sadece oynamaktan hoşlanan kişiler mi bu oyunu profesyonel oynamayı hakediyor???Bunun dısında daha o kadar çok problem varkı zaten olmasa bende su anda bir klupte oynayabilirdim bence.
Şimdi tek istediğim basketi seven kişilere kendini geliştirebileceği ,iyi durumda klupler bulunması ve yerleştirilmesidir ben 91 doğumluyum ama kendimi kısa bir surede iyi bir klupte geliştirebileceğimi düşünüyorum sadece kendim için değil tüm basketi seven bayan arkadaşlarımız içinde DESTEK istiyorum... Okuduğunuz için teşekürler...
Ben ilk olarak Kemal Hocamıza ayrı bir teşekürü borç biliyorum çünkü bu konuyu benim sitemlerim sonucunda bize yararlı olması için açtı. :)
Şimdi ben bir olay anlatacağım başımdan geçen burada isimde vermek istiyorum eğer izniniz olursa.Ben bu sene Fenerbahçe-Beşiktaş bayan basket maçına gittim tabi Akatlarda salon yine bombos derbi olmasına rağmen izliyordumki aklıma birşey geldi dedimki ben bu kadar klup arıyorum belki bu büyük takımın antrenörleri bana yardım eder .Bende gittim Zafer Kalaycıoğlunun yanına dedimki hocam ben 91 doğumluyum ve basketçi olmak istiyorum bana yardım eder misiniz? Bana dediki "daha önce bir klupte oynadın mı " ilk sorusu buydu bende hayır dedim aradım ama ya maddiyat engel oldu yada yaşım oynamadım yani dediki peki Fenerde mi oynayacaksın alaycı bir şekilde bende dedimki hayır hocam sizin çevrenizin geniş oldugunu ve bana yardım edebileceğinizi düşündüğüm için yanınıza geldim sonra bana dediki tamam çıkısta görüşelim bende tamam dedim anlastık devrede.Sonra maç bitti Fener sezon içindeki ilk mağlubiyetini aldı Akatlarda sonra soyunma odasına gittiler bende gittim soyunma odasının kapısında bekledim Türkiyede bayan basketbolunun büyük isimlerinden birisi oldugunu dusunerek ona guvendim ama o beni unutmustu.
Şimdi diyeceksinizki bu olayı neden anlattın ?? Ama eminimki çoğu kişi anlamıstır Büşranın yazısıylada ilişkilendirerek.Büşra demişki yazısında önceden biryerde oynamasına kişinin çok dikkat ediyorlar kısacası onun doğrulugunu bu gercek olayla anlatmak istedim.
Evet çözüm arıyoruz değil mi bayan basketboluna o zaman fikrimi söyleyeyim bence ilk olarak Türkiyeye bayan basketbolu sevdirilmeli onunda en az erkek basketbolu kadar zevkli olduğu gösterilmelidir bana göre bu o kadarda zor değil.Sonra altyapı .Altyapılara basketi seven oynamak isteyen onun için herşeyi göze alan kişiler alınıp eğitilip iyi bir klupte oynaması sağlanmalı.Örneğin arıyoruz klüpleri ne kadar soralım diye aylık 100-120-150-... falan gibi cevaplar alıyoruz peki basketbolu sadece parası olanlar mı profesyonel oynayacak bunu merak ediyorum.Yüreğiyle oynayan basketi çok seven bir kişi yerine parası olupta sadece oynamaktan hoşlanan kişiler mi bu oyunu profesyonel oynamayı hakediyor???Bunun dısında daha o kadar çok problem varkı zaten olmasa bende su anda bir klupte oynayabilirdim bence.
Şimdi tek istediğim basketi seven kişilere kendini geliştirebileceği ,iyi durumda klupler bulunması ve yerleştirilmesidir ben 91 doğumluyum ama kendimi kısa bir surede iyi bir klupte geliştirebileceğimi düşünüyorum sadece kendim için değil tüm basketi seven bayan arkadaşlarımız içinde DESTEK istiyorum... Okuduğunuz için teşekürler...
anlattıgın olay tek bayan basketbolda degıl her bransta ole bana gore
mcgrady_1
07-05-2008, 12:08 AM
anlattıgın olay tek bayan basketbolda degıl her bransta ole bana gore
Doğrudur oyle olabilir belki ama bende bunun yanlıs olduğunu soylemeye çalısıyorum sporcu olmayı ülkemizde bu kadar zor kılmaları çok saçmadır destek verseler halbuki belki neler çıkar neler ama yok bende bu desteği istiyorum işte gerekli kurumlardan... :)
tek altyapıda yetmıo ne yazıkkı turkıyede ılk basta saglam bır torpılın olıcak sora yetenek .
BüŞrA
07-05-2008, 12:12 AM
Ah bu torpilliler ahh ! bence biz kulübe değil, türkiye de basketbolla ilgili ünlü kişilere gitmeliyiz. torpil yaparlar belki..
mcgrady_1
07-05-2008, 12:13 AM
Ah bu torpilliler ahh ! bence biz kulübe değil, türkiye de basketbolla ilgili ünlü kişilere gitmeliyiz. torpil yaparlar belki..
Yok be Büşra gitmeyeceksin ben gittimde ne oldu onlarla tanıdık olacaksın ancak oyle olur :D :D
Bende basımdan gecen bır olayı anlatam hemen . Ben fenerbahcede oynarken altyapıda bızım takıma ısım vermıyem (eskı fenerbahce antrenoru ) oglunu denemelere getırdı. Yapılan denemeler sonucunda oglu begenılmedı kı bana gore begenılmemesıde cok normaldı cocukta yetenekten baska her sey vardı :) neyse uzatmayam telefonla aranıp fıkırtepe tesıslerıne cagırıldı yuz yuze konusmalar sonucunda bızım hocamız oglunuz bırazdaha kendını gelıstırmesı gerek deyıp nazıkce begenmedıgını dıle getırdı .Daha hoca sozunu bıtırmeden kısının cevabı su oldu oynar oynar ... sanırım kısaca ozetlemısımdır altyapının ne durumda oldugunu
BüŞrA
07-05-2008, 12:17 AM
Evet haklısın... bizde bayan basketbolunun ve tüm dalların böyle olmamasından yanayız...
Kemal Başaran
07-05-2008, 12:27 AM
Görüşler federasyon şunu yapmalı anadoluda yada Türkiye'nin her yerinde şöyle veya böyle bir organizasyon yada oluşum yapılırsa daha mantıklı olur gibi görüşler olmalı.Mesele Türkiye'nin her ilinde basketbol lisansına sahip bayan antrenör olmalı bence.Bu antrenörlerde de eskiden oynama gibi kriterler aranmalı.Sonra bulunduğu bölgede Tbf veya tbfnin belirleyeceği kuluplere sadece bayanlara hitap edecek spor okulları ve takım kurma zorunluluğu getirilmeli.Daha sonra tıpki DABOda olduğu gibi önce bölge içi maçlar oynanmalı sonra bölgeler arası play off ve final müsabakaları yapılmalı.Ancak bunun teşvikini kesinlikle basketbol federasyonumuz gerçekleştirmeli.Mesela benim fikrim bu daha farklı görüşleri olanda yazsın seçenekler sunalım kararlılığımıız gösterelim.Madem torpilden falan bahsediyoruz duruşumuz dik olsun denetlemeler isteyelim.
torpıl tek mesela degılkı hocam ya kucultmelere ne denılmelı kuluplerde nufusunda 94 yazılıp 18 yasında oynayan oyuncular var
Kemal Başaran
07-05-2008, 12:31 PM
Bunu biz hukuken yargılayamıyız.Ancak vicdan muhasebemizde esefle kınayabiliriz.Ama bilinki buda bir çeşit sahtekarlıktır.Başarısız olmaktan korkanların yaptıkları pervasızca oyunlardır.Ama unutmayalımki onlar anlık başarılara imza atarken biz arkamızda iz bırakacağımız kalıcı ve örnek gösterilecek başarılar elde edeceğiz.Yeterki doğru yolumuzdan şaşmayalım değerli arkadaşlar.
bende destekliorm :D sonuçta kadın erkek eşitliği var demi :D
Ahmet Dedeoğlu
07-11-2008, 10:13 PM
Büşra'lar ve forumdaki diğer bayan basketbolcular!.Benim oyuncum olan Emre Balık nicki emreb4 Bakırköy bayan basketbol takımında Alli Topoğlu hocanın yardımcılığını yapıyormuş.Ona özel mesajdan ulaşın.Hergün bakırköy spor kulübünde antrenmanları varmış.Görüşün gidin bir idmana çıkarsınız.Konuşursunuz.
:D kızlar duydunuzmuu ...
hadi hayırlısı bakalım :)
BüŞrA
07-12-2008, 12:39 AM
tamam hocam ben bi irtibata geçeyim :D
diLaN
07-12-2008, 01:15 AM
Kemal hocam böyle bir konu açtığınız için teşekkür ederim ilk olarak:)Biz büyük şehirlerdeki arkadaşlarımıza göre daha şansısız çünkü Kastamonu gibi şehirlerde genelde tek kulüp oluyor ve oyuncular burada toplanıyor rakip takım olmuyor haliyle pekde bir başarı elde edilemiyor.İlk olarak sizin de dediğiniz gibi Bayan antrenör sayısı artmalı ve belli bir maddi destekde bulunulmalı kulüplere.Çünkü çoğu kulüp bayan oyuncu bile istemez hale gelmiş durumda.Bu sene biz kulüpte takımı bile zor çıkartıyoruz çünkü oyuncu yok alttan gelen.Destek olmadığı için ailelerde açıkcası pek sıcak bakmıyorlar bu konuya.Destek derken maddi destekdende bahsetmiyorum.Bize manevi destekde yeter.Bizim kulüp takımımızın bu konuda şanslı olduğunu düşünüyorum çünkü antrenörlerimiz biizmle çok ilgililer:)Aslında daha söylemek istediğim çok şey varda bu konuda diğer arkadaşlar baya anlatmışlar:)
Ahmet Dedeoğlu
07-12-2008, 11:49 AM
Bakırköy spor kulübü bayan basketbolunda yeni yapılanmaya gidiyormuş.Emre'nin dediğine göre harıl harıl yıldız,küçük ve genç bayan basketbolcu arıyorlarmış.Emre ile konuştum.Sitemizden bayan basketbolcuları antrenmanlara denemeye bekliyorlar.Her gün saat 17.30 da Bakırköy spor kulübünün salonunda idmanları varmış.Kızlarımıza duyurulur.
Kemal Başaran
07-12-2008, 12:05 PM
Muazzam bir haber hocam bayan basketbol oyuncu arkadaşlarımız için.İnşallah istedikleri olur bizde destek vermeye devam edeceğiz tabi.Her zaman..
cbasket
07-14-2008, 12:21 PM
niye bana her yer uzak yhaaa ağlamak istiyorum:(:(:(:(:(:(
arda15
07-14-2008, 02:35 PM
bence torpilin oldunmu her yerde oynama imkanın var bide topu tutmayı bil yeterli bence bütün takımlara şart getirilmeli yani istanbul liginde belediye takımları falan olanlar herkeze şart getirilse erkek takımınız var bi tane de bayan takımı kurucaksınız gibi ya yıldız yada gençlerde o zaman bu şeyler çözülebilir örneğin efes neden kurmuyo paraları var istediklerini alabilir satabilirler veya beykoz tofaş bunlar neden kurmuyo
Duracell
07-14-2008, 11:01 PM
Arda15, mesela Efes bu sezon kapanacak ama 30 yıllık bir tarihi olan başarılı bir takımın şimdiye kadar yapması gerekiyordu. Haklısın. Ama TBBL maddi açıdan fazla bir bütçe döngüsü olmayan bir lig. Hem sıkıntılı bir dönemden de geçiyor bayan basketbolu. Mesela geçen sene Edremit, parasızlıktan tasfiye edildi. Bu sezon da Migros daha lig başlamadan ligden çekildi. Panküp de kapanmanın eşiğine geldi.
Biraz alakasız bir örnek olacak ama futbolla ilgilenenler futbol tarihinden anlarlar, bilirler. Önce İstanbul Profesyonel ligi vardı, sonra 14 takım 2 gruplu Türkiye ligine geçildi. İşte o zamanlarda Türkiye'de kulüp patlaöası oldu. Söylediğim tarih 1955-1965 arasında gerçekleşti, mantar gibi futbol kulübü oldu, futbola ilgi arttı, her şehir kendi takımını kurdu, büyük olan şehirlerde birkaç tane takım kuruldu. 2. lig açıldı, takımlar sığmadı, 3. lig açıldı o da olmadı bu liglerdeki takım sayıları artırıldı, o da yetmedi amatör ligler açıldı, o da yetmedi amatör 2., 3., 4. ligler açıldı.
Kars'ta amatör 2. kümede çok kısa bir süre futbol oynadım ve Kars gibi, profesyonel liglerde 1 tane takımı olan (ki o zaman hiç yoktu) şehirde bile 3 tane amatör küme var ki bu da nereden baksanız 25-30 takım yapıyor. Yani futbolda kulüp bolluğu var. İnsanlar futbolu sevdiği, herkesin oynamak istediği için bu kadar çok kulüp oluyor. İzleyenler de futboldan her türlü estetik verimi alıyor.
Şimdi bu estetiği basketbol ve bayan basketbol için düşünelim. Basketbolda özellikle çok yabancıların gelmesi, hem yerli oyuncuların kalitesinin artmasını sağladı hem de insanlar gereken ilgiyi gösterdi. smaç basıyorlar alley-hoop yapıyorlar, hareketli bir oyun ve maçtan zevk alıyorlar.
Bana açıkçası, erkek ve bayan basketbolda da potaların aynı yükseklikte olması çok adaletsizlik olarak geliyor. Belki bayanlar için daha alçak potalarda maçlar oynansa daha çok göze hitap edecek, daha iyi hareketler göreceğiz. İzleyen de artacak, çocuğunu oynatmak isteyen de artacak, daha çok ilgi olduğu için bütçe de artacak kulüpler de artacak kanısındayım.
Ama bu sadece potanın yüksekliğinden kaynaklanmıyor diye düşünüyorum daha bir çok faktör var.
Yaşadığım bir olayı anlatayım size; Galatasaray erkek maçına giriyordum, bilette 4 maç var. 4 maçlık ombine bir bilet ve 2 bayan 2 erkek maçı bulunuyor. Biriyle sohbete koyulduk, ona bayan maçına gidip gitmeyeceğini sordum, ne işim var bayan maçında dedi. Ama Galatasaray, senin takımın, desteklemez misin dedim, zevk almıyorum ki niye izleyeyim dedi.
Zevk almak, birinci kural bu demek ki ilgiyi artırmak için. Bana sorarsanız, bence de zevk almak önemli ama önce izlemeyi bilmek gerekir. Mesela ben Geçen sezon ligden düşmüş olsa da İstanbul Üni, Galatasaray, Botaş ve Fenerbahçe'nin maçlarını izlemekten büyük bir zevk alıyordum, maçlar hareketliydi. Hatta son hafta oynanan İstanbul Üni- Migros maçını uzun süre unutamam, son derece haz verdi maç bana.
Belli ki izleyiciler önce takipsizler, takip ettikleri birkaç maç şanslarına hareketsiz çıkmış olabilir. Ama bence genelde böyle değil.
Daha sonra medya ilgisi, ki bu benim en çok şikayet ettiğim mevzuu. Evvelki sezon Botaşspor yurtdışına maça gidecek. Maçın saatini öğrenmem gerekiyor, ama internetim çalışmıyor. Aşağıya, bakkala indim ve gazeteleri karıştırıyorum; Hürriyet, Sabah, Radikal, Milliyet... derken hiçbirinde bu maçın esamesi okunmuyor. Zaman gazetesine baktım umutsuzca, o gazetede vardı, maç hakkında tek sütuna 3-4 satırlık yazı yazıyor, burada "Falan yerde falan takım ile karşılaşacak Botaşpor ilk maçı bilmem kaç kazanmıştı." yazıyor. Halbuki Botaş ilk maçı kazanmadı kaybetti, o skor bir önceki turun son maçının skoruydu.
Örnekler çoğaltılabilir. Ama haber yok, olan da az var. Bir örnek de şu olsun. geçen sezon Galatasaray-Mersin maçı, maçın saati Galatasaray'ın sitesine yanlış yazılmış, ben TBBL sitesinden bakmıştım saate, gittim maça, o da ne tribünler bomboş. Hiç seyirci yok. Sitede yazılı olan 2. devreye denk gelen saatti. ilk devre oyuncuların ayak gıcırtılarını dinledik sadece, hayatımda izlediğim en sessiz sakin ilk devreydi.
Bol reklam gerekiyor, medyanın düzenli bilgilendirilmesi ve davet edilmesi gerekiyor, bir de mevcut genel yayın yönetmenlerinin kafasının değişmesi, sayfalarında bayan basketboluna da yer vermesi gerekiyor diye düşünüyorum. Bunların da bir kısmının parayla yapılması mümkündür ki o para da Bayan basketboldan elde edilen gelirlerin ciddi bir kısmı manasına gelebilir.
Büşra ve öteki bayan arkadaşların dediklerine de katılıyorum. Benim tanıdığım aynı dertten mustarip çok oyuncu olmak isteyen kişiler var. Çok yakınımda da var bu kişiler. Onlara hak da veriyorum. ve bence hiçbir şey için geç değildir. Bir oyuncu belli bir yaştan sonra da başlayabilir oynamaya ve Büşra'nın görüşlerine yüzde yüz destek verdiğim kısmı, böyle oyuncular daha da inatçı olurlar. Bu imkanı sağladığı için Bakırköy'e de çok teşekkür ediyorum. Ahmet Hoca gibi genç dimağları basketbola kazandırmak isteyen birinin bu emeği de ayakta alkışlanır ama herkesin o taşın altına elini koyması gerekir.
Ben Adana'yı bu açıdan çok gelişmiş görüyorum ve zannediyorum sadece ben değil, birçok insan da benimle aynı görüşü paylaşıyor. Tarsus Bld, Mersin Bld, Botaş ve Ceyhan Bld takımları (ilginçtir 4 takımdan 3 tanesi belediye takımı) arasında ciddi, tatlı-sert bir rekabet var. Bu rekabet, daha iyi oyuncular bulmalarını gerektiriyor ve bence Ceyhun Yıldızoğlu'nun gayretleri ve isabetli seçimleri sonucunda botaş bir adım daha ileride öteki takımlardan. Ceyhan da çok geliştirdi kendini bu sezon altyapılarda. ben aynı gelişmeyiİzmir ve Antalya bölgeleri ile doğu illerimizden (Belki Erzurum, belki Trabzon, belki Diyarbakır) de bekliyorum çünkü orada da bu alanda ciddi bir boşluk var. İzmir ve Antalya basketbola önem veriyor tamam, İzmir'de Burhaniye bu işin lokomotifi, TBB2L'de de İzmir takımları revaçta bu açıdan izmir'i gelecekteki önemli bayan basketbolu üslerinden biri olarak görüyorum. Antalya erkek basketbola verdiği ilgi ve alakayı bayanlara da gösterirse orada da olur ama doğuda illa ki bekliyorum, Samsun'a bir arkadaş gerekiyor.
Okuyan okuyamayan herkese teşekkür eder, yazımın uzunluğundan dolayı özür dilerim
BüŞrA
07-14-2008, 11:13 PM
Ben yazınızı kelimesi kelimesine hepsini okudum .. tıpkı bir köşe yazısı gibi .. gerçekten müthiş yazmışsınız ve sonuna kadar size katılıyorum :) sizde bayan basketboluna destek istediğiniz için teşekkür ederim .. herkez bir futboldur gidiyorlar. ben futboluda çok seviyorum ama neden futbolda basketbol değil bunu bir türlü anlamıyorum .. gerçi gereken ilgi basketbolda var gibi.. ama bayan basketbolunda tamamen hiç yok :S seyirciler,basketbolcuların anne babaları yani :S bir türlü anlamıyorum..:(
her zaman göz onünde olan estetik hareketler ya ondan belkide mesela wnba ilk smaç basıldı bu smactan sora izlenme payı artmış :)
umut62
07-14-2008, 11:28 PM
Duracell yazın çok güzel olmuş. Kelimesi kelimesine katılıyorum. O Mersin maçında evet çok komik olmuştu. Cem Hoca'nın Esra'yı fırçalaması falan, hepsini çok net duymuştuk. Kaç kişiydik trübünde 5 falandı galiba...
arda15
07-15-2008, 01:14 AM
duracull yazın baya güzel olmuş dedikleri haklı herkez futbolca avrupada başarı gördüğü için millet diyo futbol daha iyi aslında olabildikçe herkez çocuklarını basketbol okullarına kulüplere yollasa benim tanıdığım 2metrelik çocukla rvar çocuk topu elinde tutmayı bilmiyo bu sene inş. basketbol takımımın milli takım yani derece falan yaparsa daha fazla baskete destek artar herkez ne olduğunu anlar sonrada yavaş yavaş kızları olan ailelerde spor okullarına ve kulüplere verilebilir yani ben kuzenlerime bile basket oynatıyorum 14 yaşındalar kızlar ben onlara öğrettim elimden geldikçe şut atmayı top sektirmeyi ve sürmeyi onlarda çoık sevindile ryani
mcgrady_1
07-15-2008, 01:30 AM
Duracell yazın çok güzel bende bir bayanım 91 liyim ve herşey için ne kadar geç biliyorum ama seviyorum oynamayı daha dogrusu basketle ilgili herşeyi imkan verilmedi bana daha önce kendim tüm imkanları değerlendirdm elimden gelen herşeyi yaptım şimdi bekliyorum inşallah iyi bir klup bulup oynama imkanı sağlarım Ahmet hocada Allah razı olsun bize yardım ediyor.Mesela yazıya örnek olarak futbol milli takım maçlarını ailece izlerken milli basket maçlarını tek başıma izliyorum destek yok ,futbola ilgi fazla vs vs... dediğin gibi nedenleri çok.
Ayrıca Kemal Hocam siz çözüm önerileri arıyordunuz göndermek için bence bu yazı göndermek için ideal ... :)
GERİLLA
07-29-2008, 04:20 PM
aynen yazdıklarınaıza katılıyorum özellikle basketbolu seven kızların neden gelişlemedigini anlatmışsınız bende aynı sıkntıyı çekiyorum sizler bile büyükşehirde zar zor buluyosunuz denizli gibi bir yrerde kulüp bulmak herhalde zordur:/
basketeaşık
10-09-2008, 06:27 PM
herkese merhabalar,belki biraz benim durumum abest kaçıcak ama bunu gerçekten istediğm için ve burda çok iyi paylaşımlarda bulunduğunuzu görünce belki yardımcı olabileceğinizi düşündüm ,ben 1 kasım 1987 doğumluyumm bayanımm çocukken uzun zaman basketbol oynadım.ama bilirsiniz işte malesef okul vs. nedenlerden dolayı birtürlü profosyonel anlamda oynamak için adımlarda bulunamadım sabit bir kulüpte oynamadığım ve kesik aralıklarda oynadığım için bonservisim de yok,ama okuldan fırsat bulduğum bütün zamanlarda basketbolla haşır neşir oldum,üni bitiridim ve ve artık hayatımda çok ama çok fazla eksiklik hisetiğim bu büyük utkumu gerçekleştirmek istiyorum,1.67 boyundayım ve iyi bir gard oyuncusu olacağıma inanıyorum biraz çalışmayla ve kondüsyonla ve en önemlisi hırsımla çok iyi bir oyuncu olucağıma inanıyorum..öle muhteşem bi kulüpte oynamak gibi saçma bi düşüncem yok amatör bir bayan basketbol kulübünde bu özlememimi yerine getirmek istiyorum aman sözlerimden bir heves oynar bırakır diye düşünmeyin lütfen eğer gerçekten böle bir şansım olursa basketbol adına iyi bir oyuncu olacağıma inanıyorum..ama biliyorum bu imkansız gibi duruyor hani bir umut yardımcı olabileceğinizi düşünerek yazıyorum şansım varsa belkiiiiiiiiiiii?olumlu ya da olumsuz cevapla dönmenizi,yardımlarınızı sabırsızlıkla beklicem herkese iyi sohbetler ve sevgilerşimdiden teşekürrlersohbetiniz çok seviyeli ve forum kuarallarına uyan bir topluluğun yazılarını okudum tebrikler
Duracell
10-09-2008, 07:40 PM
Bana göre, hiçbir şey için geç değildir. İmkansızlıklar veya fırsatları kaçırmanız yüzünden oynayamamış olabilirsiniz. 87 doğumlu olmak bu açıdan gerçekten büyük bir problem. Siz ısrarla ben inatçıyım azimliyim, süper oynarım, yüzünüzü kara çıkarmam dersiniz ama karşınızdaki bunlara aldırış dahi etmez. Çünkü siz kendi başınıza çok önemli bir kişisiniz karşınızda onlarca kulüp vardır; ama o onlarca kulüpten biri kendi için çok önemli bir kulüptür ve karşısında yüzlerce bu durumda olan oyuncu vardır.
Ama herşeyden önce aktif olmak, sürekli çalışmak çabalamak hepsinden önemlidir. 21 yaşında olmanız sizin oynamanız için büyük bir engel olsa da basketbolun içinde bulunmanız için çok büyük bir problem değildir. Mesela antrenörlük kurslarına giderek antrenör olup, bir kulübe girmeye çalışırsanız oyuncu olarak alınma ihtimalinizden daha büyük bir ihtimalle alınırsınız. Bunun için belli bir yerden bir alan boşalmasını da beklemek zorunda kalabilirsiniz ama elinizde antrenör sertifikası bulunduğu sürece bir okula sözleşmeli beden eğitimi öğretmeni veya bir kulübe yardımcı antrenörlükle başlayabilirsiniz. Böylece spordan da kopmazsınız. Basketbolun içinde de bulunursunuz. Eğer gerçekten iyiyseniz ve istekliyseniz zaten bu noktadan sonra kendi başınıza birşeyleri başarabilirsiniz de.
Biraz üstünkörü yazdım ancak, bu işin prosedürünü, olurunu olmazını elbette benden daha iyi bilenler vardır. Onlar da doğrularımı ve yanlışlarımı göstererek bir yönlendirmede bulunursa çok sevinirim.
basketeaşık
10-09-2008, 10:55 PM
okadar doğru cümlelerkurmuşsunuzki sonsuz teşekkürler evet yürekten oynamak istiyorum kendime güvenmesem gerçekten iyi oynamadığımı düşünsem emin olun bu kadar istekli olmam..ama dediğiniz gibi bu işin prasödürleri var malesef ve 20 yaşındayım belki normal koşulda çok genç bir yaşa sahibim ama bu spor olunca geç kalmış bir yaş farkındayım ama yine dediğim gibi insan hayatın bazen herşey zamanında gerçekleşmiyor malesef...eee belli bir yaştan sonra kondüsyonunun çok iyi olması gerek ve sürekli oyunla tecrübe kazanmak gerek herşeyin farkındayım ama ben kısa sürede iyi bildiğim bu sporda çok çabuk gelişme göstereceğimi biliyorum ve buna yürekten inanıyorum..ama emin olun pek umudum yok.burda beni kaale alıcak birilerinn olacağını düşünerek bu tutkumu dile getirdim...belki bir şansım olur olmazsada basketboldan asla vazgeçmem bu spor hayata karşı bana accayipbir direnç veriyo..birşeyleri severek yürekten yapmanın zevki kadar hiçbirşey mutluluk vermez..neyse umutla ve sabırsızlıkla beklicem..düşünceleriniz için tekrar sonsuz teşekkürler
vBulletin v3.7.0, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.