Orijinalini görmek için tıklayınız : Sorularım olacaktı?...
By Serkan
06-21-2007, 10:53 PM
evet arkadaşlar herkese merhaba....Şimdi ben sokak basketi takılıorum.Genelde kendimden büyüklerle maçlar yapıoruz tabi onlar benden uzun oluo..o yüzden ben de topa alınca pas veriorm yani kendim çıkmıorm.Fakat böyle de sanki iyi oynayamamış gibi hissediorum.Topu alınca kendim çıkıncada atışı kaçırınca niye zorluorum pas verip de attırmak varken diorum...Sizce bööle onlara yüklenerek kendimi geliştirmelimiyim yoksa pasla devam mı etmeliyim?
bekir#11
06-21-2007, 11:52 PM
arkadaşım bende aynı senin gibiydim kendimden çok büyükler ile oynuyodum zaten onlar ile oynaya oynaya şutları soka soka kendini bulucaksın ve kendini geliştiriceksin
coolboy_4192
06-21-2007, 11:59 PM
sen iyilerle oynamaya devam et arada zorla sorun olmaz hem pas verebilmekte bir şeydir asist yeteneğini artırır
wadekolik
06-22-2007, 01:41 PM
bence sadece hücumu düşünme savunmada onları nasıl savunuyosun?önemli olan bence savunmadır.hcumdada illaa sen atmak zorunda deilsin ver onlara onlar atsın.
Kemal Başaran
06-22-2007, 02:18 PM
sokak basketbolundan ziyade kulüp bazınd abasketbol oynuyormusun..böylece basketbolun temeli olan bir takım gelişim süreçelrini hem daha iyi hem daha bilinçli olarak hem öğrenir hem uygularsın..
serkan
06-22-2007, 08:00 PM
basketbolcu olmayacaksan bak keyfine.türkiye sokaklarından pek oyuncu çıktığını duymadım.Coachlarda oyuncularının zaten dışarıda oynamasına karşılar.iyi eğlenceler.ama sana tavsiyem figuranlık yapma .bir duruşun olsun ama iyi ama kötü.bunu da sen belirle yeteneklerine göre.şöyle açıklıyayım düzenli antrenman yapan küçük takım oyuncuları üniversite yaşındaki sokak basketbolcularından daha üst düzeydedir genel olarak.
Cihan Türe
06-23-2007, 05:07 PM
basketbolcu olmayacaksan bak keyfine.türkiye sokaklarından pek oyuncu çıktığını duymadım.Coachlarda oyuncularının zaten dışarıda oynamasına karşılar.iyi eğlenceler.ama sana tavsiyem figuranlık yapma .bir duruşun olsun ama iyi ama kötü.bunu da sen belirle yeteneklerine göre.şöyle açıklıyayım düzenli antrenman yapan küçük takım oyuncuları üniversite yaşındaki sokak basketbolcularından daha üst düzeydedir genel olarak.
sokak basketbolundan ziyade kulüp bazınd abasketbol oynuyormusun..böylece basketbolun temeli olan bir takım gelişim süreçelrini hem daha iyi hem daha bilinçli olarak hem öğrenir hem uygularsın..
Güzel söylemiş arkadaşlar. Türkiye`de basketbol kültürü yok doğrudur, bu yüzden iyi altyapı oyuncuları genelde sokaktaki herkesten çok daha iyidirler. Bu yüzden sokakta zevk almaya bak, eğer klüp oyuncusu değilsen.
Ama sokakta oynadığını düşünüyorum, fiziğin de bazı şeylere izin vermiyorsa iyi pas vermeye bak. Bir kere herkes kendine doğru yerde ve zamanda pas verecek adamı sever, az hata yap, boş şut bulursan yüzdeli at, doğru adamlara doğru yerde pas ver yeter. Böylece herkes seni zaten takımına isteyecektir.
Ama pas kısmında şu önemli. Top sana geldi, 3 sayı çizgisinde duruyorsun. Bu arada senin gibi 3 sayı çizgisindeki X bir adama direkt topu verirsen bu pas değildir. Bu "al abi sen bişeyler yap izleyelim" demektir. Benim pas kısmından kastım, bir adama doğrudan sayı yapacağı pozisyonda topu vermektir. Yani içeri penetre edersin pota altındaki yada 3 sayıda bekleyen boş adam verirsin o da sayyı atar...
Bunu yap, sevilen adam ol derim :)
By Serkan
06-23-2007, 05:24 PM
Tavsiyeler için herkese teşekkürler...
vBulletin v3.7.0, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.