PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Şut sırasında sorun


YOYOYO
06-22-2007, 07:16 PM
Sevgili Arkadaşlar
şutumu yaratıorum ancak atma sırasında sol elim topu terk etmiyor ve sol baş parmağım topu ileri doğru itiyor
bunun nedeni gerçekte solağım fakan ilkokulda yazı yazmayı sağ elle öğrettikleri için sağ elle şut çekmeye alıştım

bu sorunu nasıl halledebilirim ?şut sırasında sol elimi nasıl çekebilirim ?
şimdiden tşkler

not:sadece 7 numaralı toplarda(yani gerçek boyuttakilerde) bu sorun oluyor küçük toplarda bu sorun olmuyor

serkan
06-23-2007, 02:08 AM
çemberin fazla uzağından atış çalışma 2 hafta kadar.yaklaşık 3-4 metre kadar uzağında iken topu sağ eline al elin ve kolun yere paralel olana kadar kaldır.topu kendine doğru içten yaklaştırken bacaklarını dizlerinden bükmeye başla.top göğsüne yaklaştığında dizlerinin bükülmeside sonlansın.(bunu yaparak oturtacaksın)bu çalışmanın başından sonuna kadar sol elin belinde olacak unutma.bu şekilde çalışmalısın şutun oldukça iyi olacak sabırlı olup çalışmayı sürdürsen diyelim ki 15 gün,günde 300 adet attın ancak bir seviyeye getirir bu seni.ama şutunun pekişmesi için yeterli bir sayı değildir 4500 bilesin.daha sonra sol elini de katarak çalışmalısın.bence 300 bitir sonrada 100 tane sol elininde katılımın sağla.şut elden çıkmadan önce topun sadece sol elinde kalmasına dikkat edersin.duvarda çalışırsan daha hızlı ulaşabilirsin yeterli sayılara.ozmzun ağrıdığı anda bırakmalısın.Ağrı ile çalışılmaz.
umarım yararı olur.
NOT:larry bird her antrenman bitişinden sonra 300 giren şut atmadan salondan çıkmazmış.

serkan
06-23-2007, 02:10 AM
bence sol elle şut atmayı dene hangi elin topa daha hakimse ve sut yolu hangisini daha düzgün ise o elinle at.solak olmak basketbol da önemli bir avantajdır.

gunitsoldier
06-23-2007, 01:42 PM
biraz tek elle çalış diğer elini topun yanında tut ..sonra alışırsın

MR Mustafa
07-11-2007, 02:01 PM
bence sol elle şut atmayı dene hangi elin topa daha hakimse ve sut yolu hangisini daha düzgün ise o elinle at.solak olmak basketbol da önemli bir avantajdır.


dogru sölüyorsun basketbol da tenis gibidir rakibin sag elini kullanırken sen sol elini kullanırsan avantajlı çıkarsın...

YOYOYO
08-03-2007, 12:06 PM
arkadaşlar bugün bişi farkettim sırf sol baş parmakta kendini ileri atıor
işaret parmağıyla birleştirince sorun çözülüo ama
çok rahatsız edio
sizce naparsam bunu hallederim
bide yaş 15 boy 1.82 buna göre sizce tam bilek atmaya müsait miyim ?

YOYOYO
08-03-2007, 12:11 PM
birde sizce şutun nasıl gözüktüğü mü isabet oranı mı önemli ? ya benim şu sol baş parmak gitmese çok güzel gözükcek ve şutlarım çok isabetli yani bunu nasıl hallederim ? :(

jasonkidd
08-03-2007, 10:43 PM
bilek atmak için tabiki musaitsin başta girmez belkiama devam et. baş parmağınada bisüre dikkat et karışmasın araya sonra alışırsın zaten.

ayrıca "1- Çemberin tam karşısından çembere 1m yakından tek elle şut çalışması yapıyorlarmı 10 tane attıkdan sonra 1 m daha uzaklaşıp aynı çalışmayı buradan yapıyorlarmış.Söylediğine göre kendilerini okadar geliştirmişlerki 3lük çizgisinden bu atışları çalışmaya başlamışlar"

bunu yap bence bilek atman içinde yardımcı olur sol paş parmağında itmeden alışman için güzelbiyöntem. ben yapmıştım potanın 1 metre önünden başladım 100giren atıyodum sonra 1m geriden tekrar o şekilde çalış bence çok yararını görürsün.

MezarKabul
08-11-2007, 12:25 PM
bence sol elle şut atmayı dene hangi elin topa daha hakimse ve sut yolu hangisini daha düzgün ise o elinle at.solak olmak basketbol da önemli bir avantajdır.
evet katılıyorum biraz antremanla da o hatası düzeltebileceğine inanıyorum

YOYOYO
09-18-2007, 10:07 PM
arkadaşlar artık tam anlamıyla sorunu çözücem yada basketbol u bırakıcam

1-şunu farkettim sağ elim sola göre çok güçsüz bu yüzden bazen yorulunca falan geriye çekiorum,bunu nasıl düzeltirim ?
2-topun yan dönmesinin nedeni sol elin başparmağının itmesi değilmiş çünkü itmiyor sadece sol elim solla şut çekmişim gibi ileri kendini atıo onu nasıl normal hale getiririm ? (sol elle şut atınca sağ elim sağbit kalıo,sol da öyle olsun istiorum :'()
3-galiba sağ elimin topu atışıyla ilgili bi sorun var ve top bu nedenle yan dönüo yani dünya gibi dönüo ama herkesinki düz bi şekilde dönüo.bunun için en doğru top atış tarzı nedir ? sağ elimin topu nasıl kavraması lazım ? parmakların duruşu nasıl olmalı ?

şimdiden çok sağolun
not:o tek el şut antrenmanını yaptım,top düzgün döndü ancak mesafe arttıramadım çünkü kollarımı güçsüz gibi hissediorum (sağ pazının çevresi 43 cm ama bileklerim çok zayıf :'()
en fazla 2 m den düzgün attım sonrasında olmadı
ve sol eli getirince atışım direk bozuluyor
bu konularda yardım ederseniz minnettar kalırım
iyi günler :)

diyar
09-26-2007, 10:20 AM
Şut çalışmalarında sol elin baş parmağı ile işaret parmağı arasına metal 1 ytl sıkıştır ve bu şekilde şut atmaya çalış sorun tamamı ile çözülecektir.
umarım faydalı olur.İyi çalışmalar

YOYOYO
09-30-2007, 09:15 PM
tşkler ancak bi sorun var 1 ytl hep uçuo :D ginede çok saol

YOYOYO
10-04-2007, 08:31 PM
çok teşekkürler dostlar ancak işim cidden zor bu sene basketbolu bıraktım ve full kondisyon çalışcam
hayırlısı bu yaz başına kadar potaya değmem lazım (şu anda 30-35 cm falan kalıo)

M. Sahin Kundakcı
10-05-2007, 03:24 AM
Bu konuda şunu söylemek isterim oyunculuk dönemim boyunca daima şut atamayan bir oyuncu olmanın dezavantajlarını yaşadım derken yıllar geçti ve antrenörlük meslegi ile tanıştım. ilk zamanlarda çalıştıgım spor okulunda model olmanın önemini keşfettim lakin ben hala tipi bozuk bir şuta sahiptim ve sanırım 20 yaşımdaydım ve ben şut teknigimi birkaç ay içerisinde oldukça düzelttim. fakat iyi şut atmanın birçok ön koşulu vardır. belli bir noktaya kadar çalışmak faydalı olacaktır. fakat bu ön koşullar içerisinde erken edinilmiş motorik beceriler ilk sıralarda yeralmaktadır. yani sonradan ögrenilen bir şutun oyuncuyu şutör yapması çok zordur. ögrenilmiş bir becerinin degiştirilmesi sıfırdan bir beceri edinmekten kat kat zordur.

YOYOYO
10-05-2007, 08:14 PM
çok saolun tekrardan artık sağ elim halloldu şimdi tek sorun sol elin topta nerde olacağı(hocam ve arkadaşlarım sol elimi topa çok yapıştırdığımı söylüyor) ve (doğuştan solak olmama rağmen sağla şut çektiğim için sol el refleksif olarak gitmek istio) refleklerimi eğitmem
hadi bana ii şanslar :D

vanguard
10-05-2007, 08:21 PM
zor iş tabi basket :D .....