PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 1x1 top alma prensipleri

serkan
06-22-2007, 08:05 PM
bu prensipler bütün oyuncuların hücumda topsuz pozisyonda iken yapması ve bilmesi gereken temel tekniklerdir.

NOT:Bu çalışmayı gözünüzde canlandırmak için coachı top of the key e koyalım.sizde sağ forvetteki toplu oyuncu olun.

İşleyiş başlangıç aşamasında forvet oyuncusu coachı paslar şeklinde olsun.

1-forvet coacha pas low posta çok hızlı bir sprint yapıyor ve sprint ile tekrar forvete gelip pas istiyor coachtan.(sprint-sprint)
2-forvet coacha pas low posta cut.reverse yaparak coachtan pas alma.
(make a reverse)
3-forvet coacha pas low posta cut.etrafından dolaşarak coachtan pas alma.
(around the defense)
4-forvet coacha pas painte cut coachla göz göze gelip savunmacısını topa doğru iterek geriye açılıp seal yaparak coachtan pas alma.
(contact with the coach)
5-forvet coacha pas savunmacısı uyanıklık yapıp nereye çıkacağını tahmin edip erken hareket etmişse forvet açılarak.baseline a açılarak.cornere açılarak.coachtan pas alma.
(cut away from the defense)
6-forvet coacha pas low posta cut back door deneyerek coachtan pas alma.
(back door cut)
7-forvet coacha pas L hareketi ile pas alma.
(the ''L'' moves)

arkadaşlara yararlı olacağına inanıyorum.İngilizcem pek iyi değil hatalarım vardır mutlaka bu konuda eksikliğim oldu ise affedin.
geç saatlerde yazdım belki bir kaç teknik hatırlamamış olabilirim.eklemek isterseniz tartışmak isterseniz memnun olurum.

NOT:27 haziranda bursa yeşimsporun minik takımını ankaraya getireceğim.2 temmuza kadar ankaradayım.tanışmak için fırsat olabilir.beklerim.(adım:serkan)

MasterCoach
06-22-2007, 10:57 PM
Konunun başlığını aslında 1x1 Deny olarak değiştirebiliriz.1x1 deny genelde savunmada kullanılan bir terimdir ama bu tür çalışmalar içinde geçerli bence.Güzel bir paylaşım olmuş.Ellerine sağlık :) Bende şunları ilave etmek isterim

1 - Savunmayla temastan kaçınma,.Savunmaya yakın olursan onun üzerinden top alman daha kolay olacaktır.Savunma içinde tabii ki tam tersi geçerli.

2 - Savunmayı kör noktaya sürün.Savunma seni mi topu mu göreceğini bilemesin.Kafasını ters yönde çevirmesini sağla ve rahtaça topu al.

3 - Jap stepleri kullan.Jap stepler sadece topla olacak diye bişey yok.topsuzkende jap step yapabilrsin.Daha geniş anlamıyla fake yani...

serkan
06-23-2007, 01:14 AM
teşekkür ederim.deny seninde dediğin gibi top aldırmama savunması.burada biraz anlatımı dikkatli yapmak zorunda kalıyoruz sende o durumdasın bence.coach olarak basketbolla ilgilenmiyenleri düşünerek bu şekilde yazıyorum.bizim dilimize aşinalıkları olsun diye.savunma deny de iken hücumun top alma teknikleri desem (örnek olarak söylüyorum) bizbize konuşmuş olacağız.burada sadece hücumu anlattım deny coachlara göre oldukça çeşitli şekillerde uygulanıyor.onu ayrıca tartışmak gerekir bence.sağol eklemelerin için.

serkan
06-23-2007, 01:21 AM
buraya pickleri de eklemek lazım gelecek o zaman top alma teknikleri pick i koymamızla birlikte sayıca artacak.hücumun etkinliği de artacak oldukça .(savunmanın pozisyonuna göre curl cut başta olmak üzere).kafaları da karıştırmak istemiyorum.işin içine girildikçe ne kadar bilinmesi gereken veri olduğu ortaya çıkıyor.umarım bu tartışmalarımızı okuyorlardır.katılım bekliyorum.

serkan
06-23-2007, 01:29 AM
hoşuma gitti bu durum mesela sen jap step diye yazıyorsun ben jab step diye yazıyorum.burada sana tamamen katılmakla birlikte footwork sonuçta ikiside fakat toplu oyuncu olduğu için jab step diyoruz.yani bir ayırıcı gibi notasyon gibi.birinde topu kullanma var(pass-penetre-shot)birinde topa sahip olma çabası var(cut)aynı ad altına sokmamalıyız o nedenle.
görüşmek üzere.

Neslihan A.
06-23-2007, 12:38 PM
Terimleri mümkün oldugunca dilimizde kullanmaya çalışıyorum ,evet bazılarının karşılı olmuyo ama ,basketbolls yeni ilgilenlerin anlaması ve birazda dilimize sahip çıkmak adına.Bu arada paylaşım için teşekkürederim Koç.

Ankarada maçları izleyecegim,umarım görüşürüz..