Orijinalini görmek için tıklayınız : Faul atşı hakkında bir sorum olacak
coolboy_4192
06-23-2007, 10:22 PM
hocam faul atarken bilek atmak şart mı acaba bir de nefes kontrolü hakkında herhangi bir fikir verebilecek misiniz çünkü gerçekten deyim yerindeyse korkunç atıyorum lütfen yardım edin hocam
Stalwart
06-23-2007, 10:27 PM
bence bilek atmak sart deil ama genelde en ii sut ole atıldıgı icn bilek atılır ben buna sole bir ornek vermek istiorum eskiden serbest atıs yarısmaları duzenlenirmis ve bi kerseinde yarısmayı kazanan 73 art arda isabet ile bir malzemeci olmus (halk arasında karpuz denen sut stili ile)
Neslihan A.
06-23-2007, 10:42 PM
Her zaman atışlarını bilekle yap.top en son atış elinin orta parmagından çıksın ve bir süre elini hemen yere indirme.
Nefes kontrolü konusunda da bol antremanla kondüsyonunu geliştirebilirsin.Böylece nefesinde bi düzene girecektir.
Neslihan A.
06-26-2007, 12:35 AM
Katılmıyorum.Önemli olan topu elbetteki çemberden geçirmek ama dogru atışı yaparak.elin nasıl alışırsa öyle gider.Nba de oynayana biri sormuyor bu soruyu.ben ce.
Acaba kaçırcak mıyım diye düşündügüm atışlarda kaçırıyorum, ama sayı olcak diye
çizgiye gittiğimde atıyorum. Benimki biraz psikolojik :)
Ben hep önce çevirir sonra 4 kere sektiririm bunu yapamayınca atamıyorum :rolleyes: :rolleyes: bide maçta çok fazla faul çizgisine gidiyorum. Artık baktım olcak gibi değil günde 50-60 tane faul atmaya başladım, maçlarda faul yaptılar baktılar atıyorum hocaları bagırıyo faul yapmayın diye o zaman da sayı atıyorum çok eglenceli bir şey :D :D
By Serkan
06-26-2007, 05:58 PM
Ben hep önce çevirir sonra 4 kere sektiririm bunu yapamayınca atamıyorum :rolleyes: :rolleyes: bide maçta çok fazla faul çizgisine gidiyorum. Artık baktım olcak gibi değil günde 50-60 tane faul atmaya başladım, maçlarda faul yaptılar baktılar atıyorum hocaları bagırıyo faul yapmayın diye o zaman da sayı atıyorum çok eglenceli bir şey :D :D
senin adına sevindim:rolleyes: iyi sayı atışlar:D:D
MR Mustafa
07-11-2007, 03:12 PM
yha kesinlikle bilek çünkü %99 bilek ile atılan şutlar girer....
burakwade
07-30-2007, 07:17 PM
yha kesinlikle bilek çünkü %99 bilek ile atılan şutlar girer....
arkadaşım bn bilek atıyorum ama %99 la girmiyor
serkan
08-02-2007, 12:33 AM
basketbol bir alışkanlıklar oyunudur.öncelikle maçların skorlarının %5-10 u faul atışlarından yapılmaktadır.bu ne derece önemli olduğunu zaten ortaya çıkarıyor.basketbolda faul atışların özellikle herbiri diğerinden ayırılamayacak şekilde uygulanmalıdır.teknik değiştirilmez.(top alınıp - elden çıkarılana kadar herşey aynı olmalıdır.)
bacaklardan başlatılan hareketin elden çıkışıyla bitirilmesi en önemli durum diyebilirim.evet bacaklarımızdan yararlanmalıyız.
önemli ipuçları:
*başımız kesinlikle atış formuna girildikten sonra oynatılmaz.
*nefes kontrolü yapılmalıdır.
-sağ elle şut atan sporcular sağ ayaklarını çembere ortalarlar.(bu benim şartım .diğer coach istemeyebilir.pek umursayanı da görmedim dersem yalan olmaz.size kalmış)
*şutta en önemli prensip balans(denge) dir.burada da aynı şekilde ayaklarımız dengeli basmalıdır.
birde bir şey var takıntı olmuş.bilek atışlar basketbolda sadece babyhook ve hook shot (ağırlıklı center ve pivotlar )için önemlidir.bilek diye hiç bir profesyonel basketbolcunun da coachında takıntısı yoktur.topun en yüksek noktada elden çıkarılması önemlidir.(bilek atışlar uzaktan atıldığında oldukça alçak bir yol izler ve sert gitmektedir.shaq bilek atıyor bak ne halde)
daha detaylı bilgi almak isteyen olursa özelden de görüşebiliriz.yada tartışma odasına taşıyabiliriz.
Neslihan A.
08-02-2007, 12:36 AM
Düzenli atış yapıyor musun,zaman içersinde oranları yükselecektir.
conijohn
08-06-2007, 04:14 PM
hocam bende de farklı bir sorun var şutu atıyorum ama öne düşüyorum çizgiyi geçincede atış sayılmıyor ama giriyor
Uğur G.N.C.T.R.K
08-06-2007, 06:41 PM
O tamamen senin sorunun yani bunu bizim önerilerimizle değil sen dikkat ederek zamanla düzelirsin örneğin bir gün sadece bu şekli değiştirmek için basket oynamaya giderek başlayabilirsin işe
BigTicket
08-06-2007, 06:49 PM
Ya öncelikle serbest atış adı üzerinde...Önce topu bi eline al, 1-2 kere yere vur, dinlen...Ondan sonra nefesini al ver sonra at...Ben kendim böyle yapıyorum gerçektende işe yarıyor kendi düşünceme göre...
14emre14
08-12-2007, 11:52 AM
Ya ben bilek atmak şart diğe bişi sülemedim sitediğin şekilde ata bilirsin ama yeterki ayagın faul atış çizgisine deymesin sana yeter :D
arenasss
08-12-2007, 12:15 PM
bılek atmak sart degıl bence top cemerden gırdıgı surece sorun yok mesela k.martın(sacremanto) adam nba en ılgınc sut stlıne sahıp ama gırıyo bence faul atısı tam bır konsantrasyon meselesı nefes kontrolu cok onemlı bırde
BüŞrA
08-16-2007, 01:28 PM
ya bazı insanlar bilek bazılarıda başka atış kullanıyor..sonuçta önemli olan atışın sayıya çevrilmesidir..ben bilek atıyorum ve benim ış yüzdem yüksek..diğerlerini deniyince atışlarım pek girmez ama her basketbolcuda bu farklıdır..NBA maçlarında hep bilek görüyorum..evet k.martın çok değişik bir atışı var ama o küçükken öle atıp öle alışmış..yani biz genç yaşta nasıl atılıcağını öğrenirsek bir sorun kalmaz
jasonkidd0591
08-18-2007, 04:48 PM
hep şuna inanmışımdır İNANMAK yeter ki o an atabileceğine inan bilek mi attım vs gibi şeyler düşünme
kobe_la24
08-24-2007, 04:24 PM
faul atışı çizgisine geldiğinde önce yorgunluğun geçmesi için derin derin nefes al.Faul atarken eğer kendi tarzınla iyi atamıyorsan sürekli ant falan faul at
ata ata ata kendiliğnden düzelir o farketmezsin bile ...
btokcan
08-28-2007, 12:27 PM
Faul atışı yada diğer şut çeşitleri sadece el bileği ile atılmaz. Tüm vücudu uyum içinde kullanman gerekir. Bu sebeple öncelikle el bileğinin nasıl çalıştığını öğrendiğin gibi vücudunun da atış sırasında sırasıyla hangi pozisyonlarda olması gerektiğini öğrenmelisin. Bacaklar şuta kuvvetini veren en önemli adele gruplarına sahiptir. Bacaklarını atış sırasında mutlaka kullanmalısın.
honour
09-09-2007, 02:05 AM
eet bılek atmak bencede oyuncunun atıs yuzdesını artırır
serbest atış aterken ve geneldede şut atarken avunun içini topa yapıştırma çok değerli birisinin bana öğrettiği şey sanada tavsiye ederim
eL-iMMoRTaL
09-16-2007, 12:01 PM
BiLek oLaRaK ATtığım Tüm Atışlar GiReR ßence Shot , SeRBeSt Atış vs. HeRTürLü Atışlarda Bilek İşe YaRaR Diye DüşüNüYoRuM
whitescorp
10-29-2007, 03:53 PM
süper olmuş yaw teşekkürler
yengec.ssa
11-16-2007, 03:05 AM
ben nacizane değinmek istedim bilek konusuna .ben tekerlekli sandalye basketbol antrenörüyüm ben bile bel dengesi olan tüm oyuncularıma bilek attırıyorum faul atışlarını onlar oturdukalrı yerden atabiliyolarsa siz ayaktayken çok daha rahat atarsınız yeterki (doğru) çalışın
Burock
05-12-2008, 01:35 PM
Neslihan Hocama katılıyorum
MertCabilar
07-25-2008, 06:16 PM
serkan abi shaqı yerden yere wurmuşsun tek cümleyle:D ben acaip sewiorm shaqı heralde sewmeyende yoktur faul atışları piskolojiye ve özgüvenede dayalıdır antremana olduğu kadar
o çizgiye gittiğiniz anda gerek diğer takımın seyircileri ve gerekse içinizden gelen atamayacakmıyım sesi sizi psikolojik olarak çökertir ama bu ilk zamanlar olacaktır günde ben 200 faul atıyordum antremanlardan sonra ve yaklaşık 10 da 9-8 arası atmaya başladım ve bu bana bir özgüven getirdi faul çizgisindeki başarısızlık yada başarı sizi gerçekten ya yükseltir ya alçaltır özelliklede taktik fauller başladığında bir taktik faulden gelen faulü kaçırırsanız maçı verebilirsiniz bu yazımda size herhalde faul çalışın diyordur ayrıca shaq ı sevelim koruyalım...
arda15
07-25-2008, 08:14 PM
bize eski hocamız derdiki topa bakmadan sadece potanın içine yönelin diyodu vede hep potanın içine bakıyoduk yani sayı olucakmış gibi genellikle giriyodu bencede herkez bilek atmalı yukardaki hocamız söylemiş tekerlekli basketbol antrenörüymüş onlar oturarak atarken biz neden ayakta atamıyalımki
vBulletin v3.7.0, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.