Orijinalini görmek için tıklayınız : takım içi ilişkilerin güçlenmesi..
Kemal Başaran
06-27-2007, 01:47 PM
Arkadaşlarını tanı
Olumlu Konuş
Ben Yerine BİZ
Eleştirme
Samimi ve Açık Ol
İyi Örnek Ol
Cesaretlendir
Arkadan konuşma
Yardım Et
başka ne olabilir arkadaşlar..yorumlarınızı katkılarınızı bekliyoruz
Red_Auerbach
06-27-2007, 02:57 PM
Takımdaki oyuncular birbirleriyle bol bol vakit geçirmelidir. (Takım arkadaşlarıyla sinema,tiyatro,konser,piknik vs...)
Benim ilave edebileceğim bir bu var.
Teşekkürler...
Kemal Başaran
06-27-2007, 09:03 PM
evet bunlarda gerekli kesinlikle ve çok önemli bilgiler tamamladığın için teşekkürler saol..
By Serkan
06-27-2007, 09:54 PM
bilgiler için teşekkürler...
Neslihan A.
06-28-2007, 01:05 AM
Olumlu konuşmak ;
Kullandıgımız kelimeleri seçerken mümkün oldugunca kendimizi karşımızdaki kişinin yerine koyarak,incitmekden alınmamasına saglayarak konuşmak gerekir.Olumlu konuşmak diyince kişinin yanlışını ,hatasını görmezden gelmek demek degildir.Bunu o kişiyi kırmadan ,moralini bozmadan anlatmaktır.
Kendizimize ve çerremize ne kadar pozitif olumlu yaklaşırsak alacagımız tepkilerde o kadar olumlu olacaktır.
S.Tellioglu
06-28-2007, 03:04 AM
beraber vakit gecirmek...
Ben bunu aciklamak istiorum.Beraber gecirmek olayini tamamiyle dengeli bi bicimde ayarlamak gerekiyor.Yani takim icindeki oyuncularin belli bi kismi hep vakit gecirirse bu seferde gruplasmalar olur.Bunu oynayan tum kisiler bilir.Belli zamanlarda 2 haftada bir falam bi kafede,bi yemekte bi evde toplanip eglenip stress atmak bence tamamiyle takim olmaya yarar.
Bide sole bisiye deginmek istiorum ben.Mesela takimin iyi oyuncularinin bi arada takilip vasat dedigimiz oyunculari ezmeleri,simarip onlari altta gormeleri.Bunu bence antrenorun gorup tamamiyle onlem almasi gerekiyor..Tesekkurler saygilar..
Neslihan A.
06-28-2007, 04:40 PM
Aslında ben bunu vurgulamaya çalışmıştım.Olumlu konuşmak ,övgü de bulunmak manasına gelmez.yapıcı olarak hatayıda gösterebilecegimizi belirtmek istedim.
Basit bi örnek verebilirim kendimden.ortaokulda ingiizce notları açıklanıyor.tabi o zaman onluk sistemdeyiz.hoca adımı okudu ben 10 dedi.Sınıfta bi woww sesi duyuldu.sonra hoca amaa 100 üzerinden 10 dedi.Halimi düşünsenize.bu olumsuz bi örnek.hem küçük düşürüyor hem dalga geçiyor.Yapması gereken notumu okuyup ama bundan sonra daha iyi notlar için çalışacaksın degil mi gibi birşey söylemesiydi...
yani yaklaşım tarzı hep yappıcı olmalı.takım içi ilişkilerde de,hacanın sporcularıyla olan ilişkilerinde de.
ersan ilyasova
06-28-2007, 04:54 PM
arkadaşlarını tanımak
basketbolda en önemli konulardan bir tanesidir.basketbol takıma dayalı bir oyundur bu yüzdende oyuncular arasında uyumun yüksek derecede olması gerekir bu yüzdende bir oyuncu arkadaşlarını çok i tanımalıdır.ne zaman ne yapacığını i bilmelidir ve buna göre hareket etmelidir
coolboy_4192
07-01-2007, 12:51 PM
eleştiri;
bu hususta en önemli olan şey eleştri dozu ve şeklidir nitekim eleştiriyi kişiyi rencide edecek şekilde yaparsanız kişi oyun ve takımdan soğur ancak bir köşede eleştirseniz onurunu kırmadan(ki gençlerde özellikle lazımdır bu)ancak emin bir tavırla eleştirmek gerekir tabi eleştirilerin yapıcı olması da önemli bir faktör yıkıcı değil yapıcı olmalı ve sadece koçlar değil bunu takım içinde diğer oyuncular birbirlerini ikaz edip eksiklerini anlatmalı ancak bunu kullanırken kişinin dikkatini çekecek bir ses tonu ve aynı şekilde üzmeyecek bir tavır gerekir bunu genelde kaptanlar yaaprsa takım içindeki saygınlığı yüksek olduğundan dikkate alınma katsayısı da artar
arkadan konuşmak, takımda oyuncuların birbirine olan güvenini azaltır, güven azalırsa arkadaşlı ve yakınlık biter, yakınlığın yokolmaya başlaması birlik dümenin çatırdaması demektir, birlik dümeninin kırıldığı yerde biz yok olur, yerini ben alır ve artık oynadığın oyunun adı basketbol değildir.
conijohn
07-13-2007, 07:39 PM
Bende arkadaşını tanımaya birşeyler eklemek istiyorum eğer takım arkadaşını tanırsan oyunda başarı artar bi spurs buna en iyi örnektir parker duncan ginobelli bowmen barry hepsi birbirini çok iyi ve bu senede onları başarıya götüren bu topiçerde sıkıştı mesela köşe topu parker bakmadan atıyo biliyyo çünkü bowmen orda hem iyi tanıdığın biriyle kolay sohbet edersin güyersin eğlenirsin bunu soyunma odasında yakalarsınız dünyanın en iyi TAKIMI sizsiniz
sebece
07-16-2007, 01:43 PM
ÖNCELİKLE BEN YERİNE BİZ KAVRAMINI VE TAKIM RUHUNU AÇIKLAYALIM...
Takım ruhu, takımı oluşturan tüm bireylerin takımın amacı yönünde bütünleşmeleri ve birlikte hareket etmeleri sonucunda takımda BEN imajı yerine BİZ imajının oluşması olarak yorumlanabilir.
Takım ruhu her şeyden önce bir his'tir. Bu his takıma ait olmayı ve takımı benimsemeyi gerektirir. Dolayısıyla takım ruhu anlayışına ulaşmış oyuncular; sevgi, saygı, anlayış, yardımlaşma ve aitlik gibi duygularla takım ruhunu güçlendirmelidir. Oyuncuların başarısı takım ruhunda kendini bulmalı, her başarılı olan kişi takımda bulunan diğer kişiler tarafından takdir edilmeli ve onun başarısıyla gurur duyulmalıdır. Takımda bulunan herkes birbirini tamamlamalı ve bir bütünlük oluşturmalıdır.
Takım ruhu anlayışına bir şablon gibi oturan “Birimiz hepimiz, hepimiz birimiz içindir” sözü unutulmamalıdır.
Takımı oluşturan oyuncular birbirlerini çok iyi tanımalı ve saha içerisinde kimin ne yapacağı ve pozisyona göre nasıl ve nerede olacagını bilmelidir. Olumlu eleştiriler karşısında kendi hatasının farkında olan oyuncu cesaretlenmeli ve hatasını daha çabuk minimize etme fırsatı yakalamalıdır. Çünkü o eleştiri ile kendisine hataların telafisi ve eksiklikleri için bir fırsat verilmiş olunacağından bunun farkında olmalı ve hemen hatalarını düzeltmeli, eksikliklerini telafi etmelidir. Olumlu eleştirilerle bireylerin takıma karşı olan güven duygusu tazelenmeli, açık ve net olunmalı, oyuncuların arkasından konuşulmamalı, kırıcı olunmamalıdır. Bunlar sağlandığında oyuncuların sorumluluk duygusu artacak ve başarı basamaklarını gün geçtikçe yükseltecektir.
İşte o zaman başarı kendiliğinden gelecektir...
dipacifes
07-16-2007, 01:51 PM
aslında sanırm bizim takımda bunların hepsi var takım içi ilişki ii de:D
MasterCoach
07-20-2007, 02:57 PM
Takımiçi ilişilkilerinin güçlendirilmesinde liderlik vasfı olan oyucnuların görevi önemdlidir.İşini doğru yapana patron,doğru işi yapana lider denir.Bütün arkadaşlarımız bu konuya çok güzel ve açıklayıcı cevaplar vermişler ellerinize sağlık güzel paylaşım olmuş..Liderlik vasfı her insanda olan bi özellik değildir.Doğuştan gelmez ama sonradan kazanılabilceğine inanıyorum...Lİderlik vasfı bulunan oyunculardan kurulu bir takımda birlik ve beraberlik en üst düzeyde olacaktır.Liderlik riskde getiririr.Oyuncularınıza sorumluluk almayı bazı şeyler uğruna bazı şeyleden vazgeçmelerinin gerketiğini hatırlatmanız gerekir.
Ben hoşgörüye inanmıyorum.Hoşgörülü olmak oyuncuda olumsuzluk yaratacaktır.Lig takımlarr dahil oyuncuya hoşgörülü yaklaşmak oyuncunun kendisini yeterli saymasına neden olacaktır.Benle çalışan oyuncuların beni pek sevdiğini zannetmiyorum ama saygı duyuyorlar çünkü yapmalarını istediklerimi yapmazlarsa maçlarda ve antrenmanlarda başarısız oluyorlar.Hataya pek tahammülüm yoktur.Antrenmanlarda ve oyuncuda hep mükemmellik ararım.Devamlı oyuncularımdan bi şeyler isterim.10 da 10 soksa bunu maçta yapmazsan yalan !!! derim o da maçta bunu yapmaya uğraşır...Maçta 10 da 10 atsa 15 de 15 vs vs isterim...Hoşgörüyle yaklaşırsam Bak ne güzel 10 da 10 attın desem bundan sonra o oyuncu 10 da 10un üzerine çıkamıyacaktır...Benim 20 sayıyla önde olduğum bir maçta basit bir hata yapan oyuncu aynı hatayı ben 1 sayı gerideykende yapacaktır.Arkadaşlar hoşgörüye biraz daha farklı yaklaşmışlar...Onlara göre doğru o olabilir ama ben hoşgörüye kesinlikle karşıyım...Herkesin bir tarzı var ben hatayı gösterirken onu bir daha yaparsa yaşama şansının bir hayli azalacağı yönünde ikaz ederek gösteririm :)
vBulletin v3.7.0, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.